Teraz jest niedziela, 27 lipca 2025, 11:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Natura2000
PostNapisane: czwartek, 21 lipca 2016, 16:14 
Moderator
Moderator

Obszar Natura 2000 to najzwyklejsza sciema, wiem bo u mnie w Beskidach wszystko dookoła pierniczyli do tego ...i co :? .. i nic :D , poluje sie tak jak sie polowało wczesniej, domki letniskowe jak byly tak sa nadal, w otulinie buduje sie zaklady przemyslowe bez jakichs wiekszych problemow, przez ten obszar własnie biegnie S69 na poludnie Europy, nawet łazi sie z wykrywką i kopie sie tez bez jakichś wiekszych problemow, cala Natura 2k to głównie mechanizm do wyciagania unijnej kasy na rózne szemrane projekty pseudoekologiczne i nic wiecej ( a teraz Natura 2k chyba umrze smiercia naturalna bo wyciaganie kasy z UE juz sie słabo udaje - recesja, koniecznosc utrzymywania bezowych nierobów itp przyczyny obiektywne)...a pisze wam to były lesnik i gosc zamieszany w kilka projektow ekologicznych ...sciema sciema po trzykroć sciema :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 lipca 2016, 16:39 
Generał Brygady
Generał Brygady

Masz rację... to ani parki narodowe, ani rezerwaty... tylko obszary do wyciągania Unijnej kasy... szumnie nazwane obszarami chronionymi...
A zapomniałem, właściciele przybytków turystycznych szumnie reklamują swoje obiekty, że leżą one w obrębie obszarów Natura 2000...
PREM pomyśl ile ziemi zostało przerzucone i ile przyrody zniszczone podczas budowy jednej autostrady...
Tysiące kursów wozideł (na każdym po 100 ton urobku)... Przez całą swoją karierę kopacza nie usypałbyś takiej wywrotki z wykopanych dołków...
Więc pomyśl zanim coś napiszesz o niszczeniu przyrody przez detektorystów...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 lipca 2016, 19:04 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

https://pl.wikipedia.org/wiki/Natura_2000
Myślę że ten projekt to ściema , Polska dostała wytyczne z Unii że ma mieć takie tereny i znalazła to tu to tam. Czyli jednak się wybiorę z zamiarem miło spędzenia czasu spacerując z wykrywką a nie niszczenia czegokolwiek w lesie. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 lipca 2016, 17:08 
Generał Broni
Generał Broni

Idiotów Panie PREM szukaj na swoim drzewie genealogicznym w którymś z parków.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lipca 2016, 10:19 
Złosliwy Nieludzki Doktor

BuszujacyWzagonach napisał(a):
Idiotów Panie PREM szukaj na swoim drzewie genealogicznym w którymś z parków.

Poziom wypowiedzi adekwatny do poziomu umysłowego, niewybitny że tak powiem, raczej mizerny. Widocznie u niektórych buszujących w zagonach tak bywa, podobnie jak u ich przodków buszujących na pańskiej miedzy zagonami tak by batem po chamskim grzbiecie nie zebrać. A poziom człowieka mierzy się jego podejściem do otaczającej przyrody, to się niestety potwierdza, zgodne to z moim wstępnym rozpoznaniem odnośnie stanu umysłowego.
I to moja ostatnia wypowiedź na tym forum, żegnam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lipca 2016, 10:31 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

PREM nie wytrzymał presji i wyautował się w kosmos. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lipca 2016, 11:49 
Moderator
Moderator

Prem po pierwsze, nikt po tobie płakac nie bedzie, dwa grozby ze spuscisz komus łomot jego wlasna saperka sa zenujace i bacz abyś nie trafil na kogos kto tobie spusci łomot , bo "kto mieczem wojuje itd " . po trzecie ty naprawde uwierzyłes ze natura 2k ma cokolwiek wspolnego z ochrona przyrody ? jesli tak to przyjmij moje wyrazy współczucia :666 , bo niestety, albo i na szczescie bylem sporo czasu blisko tej tematyki i przekonałem sie że to nic innego niz sciema, zaklamanie i krecenie lodow na tzw ekologii, najczesciej w wykonaniu dyletantow i lewackich krzykaczy nie mjacych elementarnego pojecia o biologii, traktujacych bajdurzenie o ochronie przyrody jako trampoline do latwgo zycia za darmowa kase ( patrz granty, projekty i fundacje )
Potrafisz zauwazyc roznice miedzy parkiem narodowym, rezerwatem, parkiem krajobrazowym czy obszarem natira 2k ? o ile pierwsze dwa faktycznie sluza ochronie przyrody ( choc nie do konca bo np jeszcze pracowalem w LP , mialem w lesnictwie rezerwat czesciowy i cielo sie tam az milo - bo rosło tam miedzy innymi mocno drogie drewno rezonansowe ;) , tyle tylko ze na ten kawalek lasu były osobne papiery ...ot cala roznica :lol: ) o tyle parki krajobrazowe i obszary Natury to nic innego jak przechowalnie, albo paśniki :lol: dla różnych ekoobiboków ..to z czego sie naprawe ciesze to to ze UE powoli trafia szlag i skonczy sie źródełko kasy dla tej hołoty, plus skonczy sie poważne traktowanie roznych ekokrzykaczy i innych szantażystów, na ktore zdecydowanie nie zasługują

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lipca 2016, 14:41 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
...:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lipca 2016, 14:54 
Generał Broni
Generał Broni

:kolko demencja starcza albo uwiąd

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lipca 2016, 15:59 
Moderator
Moderator

Rzygać się chce. Nie mogę uwierzyć, że niektórych z tego Forum przez lata traktowałem poważnie. Ba, nawet szanowałem. Wstyd mi za to.
Lekceważenie prawa, pogarda dla ludzi o odmiennych poglądach ( "bo to lewacy"), obrzydliwe nadymanie się i chwalenie prymitywnym cwaniactwem... "Zniszczyć", "rozwalić", "zastrzelić"... Nie budować, nie tworzyć bo to trudne, wymagające wysiłku i myślenia.
A po tych, którzy nie mogą i nie chcą się na to zgodzić, którzy kwestię ochrony przyrody traktują jak obowiązek wobec przyszłości (a nie własnej dupy) i w lesie dostrzegają coś więcej niż metry sześcienne drewna i parę dzików do zamordowania ku własnej, zboczonej uciesze, po tych ludziach "nie będziemy płakać".
Gratulacje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lipca 2016, 16:00 
Moderator
Moderator

Renald badz taki miły i nie przyblizaj nam swoich problemow gastrycznych, gówno mnie obchodzi to co tym sadzisz, chcesz dyskutowac z faktami, prosze bardzo . chcesz zaprzeczyc ze na N2K a szerzej na calej ekologii pasa sie głównie dyletanci, dziwnym zbiegiem głównie lewackiego chowu? to prosze bardzo, wierz w to co chcesz tylko nie pociskaj mi tu zgrabnych komunałkow o zachowaniu i ratowaniu przyrody wich wykonaniu, bo w tzw "ekologii" uprawianej przez tych cwaniaków, to jest jedna z ostatnich rzeczy którą sie tam przejmuja ...ekologami z prawdziwego zdarzenia sa biolodzy, lesnicy czy nawet mysliwi ..... tak Renald .... MYSLIWI, bo nawet oni maja wiecej przygotowania merytorycznego, niz jakis debil który przykuwa się do drzewa i pier...oli mi głupoty o ekologii głebokiej , która ma wiecej wspólnego z sektą parareligijna niz naukami ścisłymi ..a zreszta po co ja to pisze ..... idź w pokoju i nie pokazuj mi się więcej na oczy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lipca 2016, 17:38 
Generał Brygady
Generał Brygady

Byłem dziś na grzybach....przeżyłem szok, co grzybiarze robią z lasem.
Gwarantuje że profesjonalny kopacz z fiskarsem, znający etykę kopania, nie zrobi tyle krzywdy dla przyrody, co profesjonalny hobbysta zbierający grzyby.
Oczywiście nie mówię że wszyscy, co idą po grzyby robią bajzel.
Dziś dotarło do mnie że ja z małym nożykiem w lesie, chyba się z błaźniłem.
Po tym co zobaczyłem, to uważam że ludzie używają teraz grabi.
Uwierzcie mi, to nie dzik :x
Wszystkie trujące grzyby, no może bez charakterystycznych czerwonych, do góry brzuchem, runo zryte jak pole na kiszonkę...
świeże śmieci już pominę.
Nie ważne gdzie się kopie, ważne jak to się robi.
Czy to natura, ściernisko, pole .....
No cóż, też nie lubię jak Ktoś sprzedaję Swoją kolekcję, ale nie wyzywam Kogoś od idioty...przecież to proste, nic mi do tego :zb

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lipca 2016, 19:04 
Generał Broni
Generał Broni

Mi się wydaje, że kolega PREM wypowiedział się tak ostro, bo nie był wtajemniczony w program "Natura2000". Wyraził swoją opinie myśląc, że to coś na poważnie, coś co na serio jest związane z ochroną przyrody. Posypało się trochę złośliwości, ale wydaje mi się, że w granicach przyzwoitości, takich z przymrużeniem oka ;) Brakło trochę koledze dystansu do siebie i zrobiło się trochę nie smacznie.
Moderator Renald też za bardzo emocjonalnie i nieadekwatnie do sytuacji zareagował.
Także proponuje chłopaki wrzućcie na luz, bo to wszystko było nie potrzebne :zb

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lipca 2016, 21:40 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Wrzućmy na luz i chodźmy kopać ale z głową Panowie i Panie z głową.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 lipca 2016, 01:23 
Kapitan
Kapitan

PREM napisał(a):
BuszujacyWzagonach napisał(a):
Ptaki już się wykluły przynajmniej te wodne. Można ruszać.

Najpierw należy zacząć od ruszenia mózgownicą. Osobiście gdybym spotkał kogokolwiek z wykrywaczem w takiej strefie, lub innym miejscu związanym z jakąkolwiek ochroną przyrody to wykręcę właściwy numer i ręka mi nie zadrży, zanim przyjedzie wiadomo kto nakopię do tyłka takiemu idiocie. Na koniec przyłożę mu jego własną łopatą w łeb.

Złośliwy Nieludzki Doktorku...czekam na Ciebie w zielonym chronionym zakątku Natura2000 w okolicach Szlichtyngowej,woj. lubuskie.Nakop 'mi idiocie' do tyłka(jak to określiłeś),potem przyłóż łopatą ;) ...Tylko najpierw załatw sobie tak ze dwóch pomagierów bo możesz się bardzo mocno zdziwić jak Ci własna/lub pożyczona łopata odda :D Kończąc 'temata'..jestem tam co 'łykenda'...jak będziesz chciał to mnie znajdziesz..No i bez urazy oczywiście.Najpierw wypada temat przemyśleć a potem odpisywać :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]