Teraz jest niedziela, 3 sierpnia 2025, 01:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 lipca 2006, 10:11 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Ronin - daj znać czy działa.. Wkładałem kiedyś coś takiego do wtyczki przy łóżku i miałem raczej mieszane odczucia, ale może sprzęcik był wadliwy :666 Jakbyś miał okazję być na Kilińskiego to sprawdź cenę i czy też jest zasilany 9v? Możemy się spotkać w Gdańsku i wymienić doświadczeniami ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 lipca 2006, 19:57 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Z tego co wiem Ronin ma czlowieka jaki zlozy to do kupy i uruchomi.Pozostanie nam to ustrojstwo przetestowac w terenie ,i tego sie troche boje :666 Wszelkie spostrzezenia dotyczace elektronicznego straszaka na komary opiszemy na forum.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 lipca 2006, 22:21 
Szeregowy
Szeregowy

Sample z tego kitu komary maja gdzies :) Temat byl przerabiany na forach elektronicznych.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 lipca 2006, 22:27 
Plutonowy
Plutonowy

Dajcie sobie spokój z tym, swojego czasu radio „Z” nadawało tą częstotliwość w swoich programach. Miało być „kto słucha Zetki tego nie ruszą komary". Słucham przeważnie zetki, a na działce komary mnie żywcem jedzą. Poziom głośności nie wpływa na intensywność ich żerowania.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 lipca 2006, 22:33 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Mi się sprawdził środek Oj!, używam od zeszłego sezonu i z komarami jest spokój.
Ok. 8zł za 50ml płynu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 lipca 2006, 20:30 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

mirekg napisał(a):
Dajcie sobie spokój z tym, swojego czasu radio „Z” nadawało tą częstotliwość w swoich programach. Miało być „kto słucha Zetki tego nie ruszą komary". Słucham przeważnie zetki, a na działce komary mnie żywcem jedzą. Poziom głośności nie wpływa na intensywność ich żerowania.

Przeoczyłeś mały drobiazg; to oni nadawali ;) . Nie chodzi również o głośność a o częstotliwość. Jutro kumpel bedzie to składał i ustawiał, zobaczymy co z tego wyjdzie :za / :n .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 lipca 2006, 20:48 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

słyszałem od jednego poziomkowo-grzybo zbieracza że dobry jest ocet na komary no więc wypróbowałem i powiem wam że dopóki mnie pot nie zalał to preparat działa i nawet mucha nie podleciala ale jeśli chodzi o pot to to samo się dzieje nawet z jakimś sprayem od komarów więc nie przepłacasz a chodzisz bezpieczny :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 lipca 2006, 21:25 
Poczciwy Otto

Ale to śmierdzi :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 lipca 2006, 23:45 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Trzeba iść na kompromis i pamiętaj że wszystko co dobre to śmierdzi albo źle wygląda (są wyjątki)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2006, 00:14 
Generał Brygady
Generał Brygady

Kolega który jest znawcą różnorodnego robactwa, stosuje na komary tylko metody naturalne. Np. smaruje sobie niektóre miejsca jakimś blizej mi nieznanym owadem żywiącym się właśnie komarami i one czując zapach swego wroga omijają nas z daleka. Z tego co widziałem metoda ta jest całkiem skuteczna, jak się dowiem którym owadem się smaruje mój kolega to podam jego nazwę. Podobno dobrze jest też natrzeć sobie ubranie nietoperzem, którego zapach tak samo dobrze chroni przed komarami, ale nie sprawdzałem tego. Oczywiście zapach ten dla człowieka jest niewyczuwalny, natomiast wszelkie owady posiadają wech znacznie silniejszy od człowieka a nawet zwierząt czują go już z daleka i nie zbliżają się w naszym kierunku.
Jeżeli te sposoby kogoś interesują to mogę przy okazji dopytać się o szczegóły i poinformować zainteresowanych.
Pozdrawiam i bez żartów proszę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2006, 00:40 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

A nietoperze twój kolega będzie hurtowo sprzedawać czy indywiduwalnie trzeba sobię załatwiać we własnym zakresie? :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2006, 12:20 
Złosliwy Nieludzki Doktor

plomber napisał(a):
Kolega który jest znawcą różnorodnego robactwa, stosuje na komary tylko metody naturalne. Np. smaruje sobie niektóre miejsca jakimś blizej mi nieznanym owadem żywiącym się właśnie komarami i one czując zapach swego wroga omijają nas z daleka. Z tego co widziałem metoda ta jest całkiem skuteczna, jak się dowiem którym owadem się smaruje mój kolega to podam jego nazwę. Podobno dobrze jest też natrzeć sobie ubranie nietoperzem, którego zapach tak samo dobrze chroni przed komarami, ale nie sprawdzałem tego. Oczywiście zapach ten dla człowieka jest niewyczuwalny, natomiast wszelkie owady posiadają wech znacznie silniejszy od człowieka a nawet zwierząt czują go już z daleka i nie zbliżają się w naszym kierunku.
Jeżeli te sposoby kogoś interesują to mogę przy okazji dopytać się o szczegóły i poinformować zainteresowanych.
Pozdrawiam i bez żartów proszę.

Podobnych glupot dawno nie slyszalem , zwlaszcza w temacie nietoperzy . Czy kolega opracowal juz zaklecia i czy po natarciu nietoperzem nie nalezy pociac go scyzorykiem na 4 czesci i rozrzucic w 4 strony swiata???/ :jump Z tego co mi wiadomo owady nie reaguja na zapach nietoperza tylko na dzwieki echolokacyjne wydawane przez niego, co do nacierania sie innymi owadami, sprawa podobna. Najwiekszymi wrogami komarow sa wazki i lowiki ( muchowki). NIe wyobrazam sobie odlowu lowikow i wazek zwlaszcza duzych gatunkow -zagnicowatych - poprobujcie je zlowic :jump , i nacierania sie nimi ( czy tez ich hemolimfa) jak buszmen albo kacap zza Wolgi. Ale co kraj to obyczaj powodzenia zycze ale nie wroze

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2006, 13:01 
Specjalista
Specjalista

PREM napisał(a):
Najwiekszymi wrogami komarow sa wazki i lowiki ( muchowki). NIe wyobrazam sobie odlowu lowikow i wazek zwlaszcza duzych gatunkow -zagnicowatych - poprobujcie je zlowic :jump , i nacierania sie nimi ( czy tez ich hemolimfa) jak buszmen albo kacap zza Wolgi.

Poza trudnością z chwytaniem tych owadów i absurdalność opisanej metody należy zwócić uwage że większość gat. ważek w Polsce znajduje sie pod ochroną

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2006, 13:48 
Podpułkownik
Podpułkownik

Bros to syf. Off , ujdzie. Polecam olejek do ciast ale tylko WANILIOWY albo goździki zalane wodą (wywar musi postać dobę , dopiero potem można używać). To do nacierania.
Do picia zaś Balsam Pomorski w ilości 0,5 l na osobę dzień przed wykopkami.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2006, 13:57 
Generał Broni
Generał Broni

Wg. mnie najbardziej skuteczny jest OFF MAX. Po spryskaniu tym badziewiem zadne komarzysko nas nie uzre, chyba, że jakaś zmutowana odmiana. Z kleszczami nie wiem jak jest, bo w życiu miałem moze ze 3. Więc na kleszcze chyba też działa :) Jedyne na co jest nieskuteczny to muchy końskie.
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]