Teraz jest poniedziałek, 23 marca 2026, 13:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 lipca 2006, 15:15 
Podporucznik
Podporucznik

Witam!!!

Nie wiem czy to jest za dobry pomysł. Po pierwsze: tak jak już wyżej napisano pojawi się tam półowa poszukiwaczy z Polski, a wielu z nich może pozostawić nie miły widok w lesie i można sobie popsuć kontakty z miejscowym leśniczym. Po drugie: ziemia jak to się mówi "pracuje" , a szczególnie w lesie i wiele nowych fantów może się pojawić płycej niż leżały wcześniej (wypychają je np korzenie drzew, czy zamarznięta woda w zimie albo roboty leśne które w pewien sposób degradują ściólkę (fakt używania np. traktorów w lesie podczas wycinki) ). A po trzecie( głównie chodzi o chodzenie po polach ) : dzisiaj jest używany coraz cięższy sprzęt do prac polowych i przy każdej orce gość może zaorać pole na większej głębokości, co równa się z pojawieniem się nowych fantów na powierzchni. Już nie będę wspominał o sytuacjach kiedy traci się zaufanie do właściciela pola kiedy jakaś banda idiotów wpadnie i rozkopie świeżo zasiane pole, a potem wszystko spada na ciebie i jest po miejscówce. A tak poza tym to szukanie nie polega tylko na kopaniu w lesie czy na polu ale także na "kopaniu" w różnych książkach czy analizowaniu map itp. to tyle z mojej strony. Ja osobiście jestem na NIE !!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 18 lipca 2006, 19:10 
Kolega Żwirka

Jako jeszcze raczkujący poszukiwacz , też nie jestem pozytywnie nastawiny do tego pomysłu , sam wiem ile mnie kosztowało czasu , nerwów odszukanie dobrej miejscówki więc jak dla mnie NIE !

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 lipca 2006, 18:42 
Generał Broni
Generał Broni

Nie ma miejsc przeszukanych???????????????????????

No to zapraszam do Zakroczymia pod Warszawą heheheheehehehe!

Miejscowi "poszukiwacze" juz zaczęli sprzedawać swoje wykrywki.

Kiedyś na jednym poletku dwie kieszenie pełne towaru na jednym wyjeździe. Dziś na cały dzień dwie boratynki i kupa pierdółek......

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 sierpnia 2006, 12:54 
Porucznik
Porucznik

Przekonaliscie mnie jednak na NIE. Upowszechnienie miejscowki (np. w necie) to zly pomysl.

Najgorsze jednak dla poczatkujacego w sleczeniu nad mapami i dokumentami jest to, ze kiedy w koncu opracuje jakies miejsce, okazuje sie, ze dawno juz je "opracowano" nie mowiac o wyczyszczeniu ;> Potwierdzam jednak, ze sleczenie nad mapami to wielgachny % calego szukania i rowniez przynosi satysfakcje, zwlaszcza jesli ostatecznie znajdzie sie cos, czego jeszcze nikt nie znalazl :)

Zamiast "publikowania" miejscowek jestem zatem zdecydowanie za wprowadzaniem na nie zaufanych osob. Tak sie to zdaje przez lata dzialo i dzieje nadal, i system działa.

Oczywiscie jesli ktos chcialby, zeby mu przekopac ogrodek, to moze upowszechniac jego namiary :> Pożądaną głębokość wykopu regulujemy podajac przypuszczalne fanty i glebokosc ich zalegania ;) Pod dom z piwnica trzeba napisac, ze zalega sprzet ciezki :)

Pozdrawiam,
vlado

PS
Gdyby jednak ktos chcial sie podzielic swoim monetkowym polem, to zachecam do kontaktu na pw ;) Wspolne wykopki jak najbardziej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 sierpnia 2006, 16:17 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

NIe ma miejsc przeszukanych. Dzisiaj byłem w miejscu gdzie wszyscy ostro ryli chyba od poczatku pojawienia sie wykrywek w polsce i wyszło kilka ciekawych fantów i kilka niebezpiecznych fantów, a i tak to tylko kawałek terenu :jump

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]