Teraz jest środa, 25 marca 2026, 09:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 listopada 2007, 23:34 
Generał Broni
Generał Broni

Szkoda że nie będziesz złomiarzem.Jeszcze wiele razy będziesz wracał do domu z refleksją, ze to co wyrzuciłeś (złom) było wielokrotnie więcej warte od tego co masz w torbie, więc co do złomiarstwa to się tak nie zarzekaj przy swoim pragmatyżmie ekonomicznym ;) PZDR

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 listopada 2007, 00:11 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Witam! Czy maszna myśli Turek w okolicach kopalni Adamów? Jesli tak to daj cynk na priva. Mieszkałem tam i ciekawie będzie pogadać z kimś z dziecięcych stron ;-) :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 listopada 2007, 00:24 
Generał Broni
Generał Broni

Zarobic zaewsze sie da, moja wykrywka już dawno się zwróciła, tylko że nic nie sprzedałem ;) :D:D:D
ps. No oprócz mosiądzu ;).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 listopada 2007, 04:31 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

a ja tam się przyznaje ze oprócz przedmiotów do kolekcji zabieram też inny złom i oddaje go na złom... zawsze się pare grosików za paliwo wróci... :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Opłacalność
PostNapisane: czwartek, 29 listopada 2007, 10:57 
Chorąży
Chorąży

przemek487 napisał(a):
Witam!
Mam pytanie do wszystkich tych którzy posiadają wykrywki.
Jak szybko może (jeśli może) zwrócić mi się kupno wykrywki do 600 zł (powiedzmy ACE 250) biorąc poprawkę na to, że mieszkam na terenach mało zasobnych w fanty. (okolice Turka). Czy warto liczyć na to, że "maszerowała tędy kompania wojska i coś zgubili (porzucili)" "jechał rycerz na koniu, zgubił monetę". Może w ogóle mam sobie odpuścić ten sport?

Odpuść sobie ten"sport" jak to nazywasz.To nie biznes.To hobby.Odpuść to sobie.Proszę.
Pozdrawiam! :gun:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 listopada 2007, 11:34 
Generał Broni
Generał Broni

mam znajomego ktory kopie tylko dla tego zeby zarobic... wykopal mausera, nie wiedzial co to, ale bylo juz na serwisie aukcyjnym dopiero po tym sie mnie pytal co to moze byc... a najbardziej wkurza fakt ze chce rozbierac rozrywki zeby choc zarobic na glupim granacie f-1... a co do zlomu to warto pozbierac mesing i sprzedac na skupie :) ja mialem miejsce gdzie eksplodowaly 2 t-34 pelno denek z lusek nie nadaje sie do kolekcji wiec na zlom w ciagu 2 wypadow ponad 13kg mesingu i ponad 200zl w kieszeni, wiec warto zlom zbierac a kase przeznaczyc na kolekcje.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 listopada 2007, 12:16 
Generał Broni
Generał Broni

Jak ktoś chce zarabiać na poszukiwaniach to niech szuka ale nie zabytków. Na zabytkach można zarobić kilka lat :cop Najlepiej daj ogłoszenie w sezonie letnim w jakimś nadmorskim kurorcie, że świadczysz usługi wykrywaczem metalu. Ludziska gubią zegarki, biżuterię, telefony, klucze. Wielu z nich szuka takiej usługi. Tylko nie zapomnij o podatkach ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 listopada 2007, 14:24 
Generał Broni
Generał Broni

Ja mam inny pomysł dla Ciebie na zarabianie :)
Jeśłi chcesz tak bardzo pomnażaćswoje pieniądze - kup sobie jakąś 20 złotową monetę srebrną z serii - zwierzęta - zostaw ją na kilka m-cy w szufladzie - potem odsprzedaj z dużym zyskiem i kasa zarobiona - opoerację powtarzaj w nieskończoność - po kilku latach będziesz nieźle zarobiony.

A tym czasem explorowanie zostaw pasjonatom - nie jest to dobry pomysł na biznes - a niestety psuje Nam opinię - ludzie postrzegają nas jako złodziejaszków , którzy ryją w ziemi dla zysku - uwierz mi - ja jeźdzę z piszczałką po kilkadzesięt i więcej kilometrów w jednąstronę - czasem tylko po to by znaleźć jakiśguzik pruski czy kilka plomb - nigdy nie pomyślałem o tym jak o biznesie - robięto dla frajdy.

Nie mam do Ciebie pretensji o Twoje pytanie - po prostu szczerze radzę inne zajęcie do zarobkowania.
Pozdrawiam i życzę sukcesów w rozwijaniu biznesu :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 listopada 2007, 15:14 
Chorąży
Chorąży

Mozna zarobic duzo a nawet czasami b duzo zalezy od regionu i kraju w jakim szukacie .Osoby kopiace dla pasji lub hobby takie jak ja choc teraz to juz caly czas za granica szanuje i doceniama tych co sprzedaja raczej nie choc jak napisal kolega lepiej niz bedzie na zewnatrz niz ulega rozkladowi pod w gruncie. Kopiac dla zarobku tracimy wiecej gdyz nigdy nie uzyskamy zarysu historycznego regionu bez notowania miejsc danych znalezisk. Co komu szkodzi zglosic jakies znalezisko nawet anonimowo bo nie musisz podac swoich danych a czasem takie nie notowane znaleziska moga znaczaco wplynac na zarys historyczny twojego regionu.Ale kazdy robi jak uwaza tylko czasem szkoda ze ta wiedza zostaje utracona.

Ostatnio edytowano czwartek, 29 listopada 2007, 17:39 przez SYLWEK, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 listopada 2007, 15:19 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Taki maly "off".
Sylwek...Sprobuj przeczytac swoje "zdanie" na jednym wdechu :P

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 listopada 2007, 15:23 
Generał Brygady
Generał Brygady

znam ludzi co sa handlarzami nie ucza sie nie pracuja zarabiaja tylko machajac piszczalka kolekcjonuja sobie jeden okres np polski wrzesien a reszta idzie na pogonke po gieldach staroci i kolekcjonerach (allegro omijaja bo sie boja o urzad skarbowy nie wiem zreszto czy slusznie czy nie) oprocz fantow zbieraja rowniez zlom tlumaczac to tym ze i tak sie po to schylili,wykopali i wzieli w reke wiec po co to ma sie marnowac ;) stad maja dodatkowy zysk, jeden z nich wykopal 38 ruskich helmow i przytulil za nie 3 tys :) robia tez manewry takie jak opisal kojak wygotowujac trotyl z f1 skorupe puszczaja potem za 30zl Moje zdanie jest takie niech kazdy robi to co uwaza przez siebie za sluszne a nie sugeruje innym co maja w zyciu robic i jak zarabiac na chleb

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 listopada 2007, 16:42 
Specjalista
Specjalista

Witam,
moim zdaniem tacy co kopią na sprzedaż też są potrzebni. Lepiej żeby to co w ziemi trafiło w ręce kolekcjonera, nawet za pieniądze niż zostało zniszczone przez maszynę rolniczą, zżarte przez nawozy sztuczne lub wykorzystane przez chłopa jako podkładka pod papiak (słyszałem o takim przypadku, ze chłop polskie nieśmiertelniki z '39 wykorzystał pod papiaki na dachu komórki). A jak sobie pomyślę, ile trzeba się naszukać w książkach i mapach a potem nachodzić, żeby coś ciekawego znaleźć to zupełnie nie mam ochoty tego za parę groszy sprzedawać.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 listopada 2007, 21:46 
Kapitan
Kapitan

szaniec napisał(a):
... robia tez manewry takie jak opisal kojak wygotowujac trotyl z f1 skorupe puszczaja potem za 30zl Moje zdanie jest takie niech kazdy robi to co uwaza przez siebie za sluszne a nie sugeruje innym co maja w zyciu robic i jak zarabiac na chleb

Gdy czytam coś takiego to nieodparcie mam wrażenie, że jedni poszukiwacze są jak zamiłowani wędkarze, zaś inni - jak zwykli kłusownicy łowiący na akumulator i sieć.

M.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 listopada 2007, 22:12 
Podporucznik
Podporucznik

rowniez sie wtrace do tematu bo korci.na ogol sie ni chodzi po wlasnym podworku.raz.dwa.kiedy spotykam wlasciciela to zwyczajnie mnie pyta czego szukam.wracam ponownie w to miejsce,raz drogi i bwa ze picdziesiaty.jak wtedy wygladam.Panowie!jak by sie nie oplacalo to kto by chodzil?to apropos watku.sami wiemy jak to jest.pozdrawiam,ja juz wybralem swierze powietrze.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 30 listopada 2007, 18:54 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

beaviso napisał(a):
Gdy czytam coś takiego to nieodparcie mam wrażenie, że jedni poszukiwacze są jak zamiłowani wędkarze, zaś inni - jak zwykli kłusownicy łowiący na akumulator i sieć.
M.

Absolutnie z tym się nie zgadzam. Sam jestem wędkarzem, a "kłusoli" potępiam.
Dziękuje wszystkim za wypowiedzenie się w wątku. Teraz wiem co o tym sądzicie. Ale przy okazji dowiedziałem się, że co niektórzy mają problem ze zrozumieniem pytania;) Oczywiste jest nie chodziło mi o stricte zarobkowe podejście do tematu. Chcę sprzedawać to co mnie nie interesuje (Uwaga: nie odczytuj tego jako "wszystko") oraz mosiądz i inny złom na którym nie ucierpią inni poszukiwacze, jakiekolwiek instytucje (itp. itd.), a zyska przyroda i moja kieszeń ;) . A i jeszcze jedno: Nie mam zamiaru sobie "odpuszczać". ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]