Witam
camel69 napisał(a):
Przyznam, że spotkanie pierwsze było zupełnie spontaniczne i dowiedzieliśmy się o nim na kilka godzin przed . Na spotkaniu owym byliśmy tylko my (niezaleznatelewizja.pl) i jedna osoba z Gminy Żydowskiej we Wrocławiu bodajże.
Czyli mówiąc krótko ktoś nawalił z reklamą. Albo też tak bardzo jest to popularny temat, że już nie znajduje słuchaczy. Jakby nie było- wnioski należy z tego wyciągnąć.
camel69 napisał(a):
Jeśli np. Bursztynowa Komnata znajdująca się w Carskim Siole jest faktycznie oryginałem to oczywiście zburzy to wiele mitów i legend
Tego nigdy się nie dowiesz- to są przypuszczenia, które pojawiły się 1 dnia kiedy ją udostępniono do obejrzenia. Oczywiście podejrzenia owe podsycane są m.inn. całkowitą blokadą na linii rozmów np. prasa/ rekonstruktorzy komnaty itp. A wiadomo-tam gdzie blokada-tam domysły. I pan Figiel nie ma tak naprawdę nic do tego-bowiem zasługą domysłów jest wyłącznie działanie strony rosyjskiej, a nie jakieś spektakularne odkrycie w Polsce.
camel69 napisał(a):
Osobiście jestem zadowolony z tego, że Pan Figiel odważył się na publiczne zaprezentowanie informacji jakie posiada Urząd Konserwatora Zabytków
Wg. mojej oceny-pan Figiel nie zaprezentował nic poza talentem krasomówczym. Ani jednego dowodu na poparcie jakiejkolwiek teorii. Jedynym materiałem dokumentującym cokolwiek były fotografie schronu wyświetlane w tle. Pamiętasz jeszcze z jakim komentarzem pana Figla? Ano byłem, ano widziałem, pokradli taki zabytek-a można było coś z tego zrobić. Czyli co? Pan Figiel ogłosił kradzież na łamach tv niezależnej/a sam nic w temacie nie zrobił? Przecież nadal ten obiekt ma szanse na zaistnienie w annałach listy zabytków i dalszej ochrony! Co zrobiono w tym temacie?
Pozdrawiam, India