Teraz jest wtorek, 2 września 2025, 00:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Prawda wychodzi z ukrycia
PostNapisane: środa, 14 marca 2012, 14:56 
Weteran
Weteran

Witam,

Myślę, że mimo wszystko nie znaczy to wcale, że następny materiał nie będzie przygotowany znacznie lepiej. Tym bardziej, że temat Dolnego Śląska jest tka interesujący- iż naprawdę można to zrobić super. Ja przynajmniej życzę autorom sukcesu. Niewiele do niego trzeba. Wystarczy wśród publiczności konferencyjnej umieścić swojego dziennikarza, który będzie wiedział kiedy i jakie zadać pytanie - by z nudnego wykładu wyciągnąć maksimum korzyści.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 marca 2012, 12:36 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

India

Jak już napisałem w pierwszym poście, zapraszamy wszystkich dziennikarzy, całe środowisko poszukiwaczy, historyków do udziału w kolejnych spotkaniach z Panem Figlem. Przyznam, że spotkanie pierwsze było zupełnie spontaniczne i dowiedzieliśmy się o nim na kilka godzin przed . Na spotkaniu owym byliśmy tylko my (niezaleznatelewizja.pl) i jedna osoba z Gminy Żydowskiej we Wrocławiu bodajże. Absolutnie nie czujemy się autorytetami w tej dziedzinie wiedzy, naszym celem było upublicznienie tematu i chęć ujawnienia wiadomości które posiada osoba z "drugiej strony barykady". Osobiście jestem zadowolony z tego, że Pan Figiel odważył się na publiczne zaprezentowanie informacji jakie posiada Urząd Konserwatora Zabytków na temat ukrytych dóbr kultury, myślę że czas skończyć ze wszelkimi tajemnicami i i dziwnymi historiami krążącymi w Polsce na temat skarbów. Jeśli np. Bursztynowa Komnata znajdująca się w Carskim Siole jest faktycznie oryginałem to oczywiście zburzy to wiele mitów i legend które do tej pory żywią się chęcią jej odnalezienia , a jednocześnie wyjaśni jej obecny status , jest , odnalazła się, koniec poszukiwań przynajmniej tego artefaktu. Jak napisałem wyżej zapraszamy na kolejne spotkanie, które odbędzie się 21 marca o godz 12:00 hotel Puro ul. Włodkowica Wrocław , każdy ma prawo przyjść, zadawać pytania i męczyć prelegenta a my to oczywiście pokażemy w naszej telewizji.

wypowiedź telefoniczna Pana Figla http://niezaleznatelewizja.pl/2012/03/a ... 3-03-2012/ od 1:14 do 6:05 min.

pozdrawiam i liczę na pomoc w ujawnianiu faktów i wyjaśnianiu tajemnic

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 marca 2012, 18:14 
Weteran
Weteran

Witam

camel69 napisał(a):
Przyznam, że spotkanie pierwsze było zupełnie spontaniczne i dowiedzieliśmy się o nim na kilka godzin przed . Na spotkaniu owym byliśmy tylko my (niezaleznatelewizja.pl) i jedna osoba z Gminy Żydowskiej we Wrocławiu bodajże.

Czyli mówiąc krótko ktoś nawalił z reklamą. Albo też tak bardzo jest to popularny temat, że już nie znajduje słuchaczy. Jakby nie było- wnioski należy z tego wyciągnąć.

camel69 napisał(a):
Jeśli np. Bursztynowa Komnata znajdująca się w Carskim Siole jest faktycznie oryginałem to oczywiście zburzy to wiele mitów i legend

Tego nigdy się nie dowiesz- to są przypuszczenia, które pojawiły się 1 dnia kiedy ją udostępniono do obejrzenia. Oczywiście podejrzenia owe podsycane są m.inn. całkowitą blokadą na linii rozmów np. prasa/ rekonstruktorzy komnaty itp. A wiadomo-tam gdzie blokada-tam domysły. I pan Figiel nie ma tak naprawdę nic do tego-bowiem zasługą domysłów jest wyłącznie działanie strony rosyjskiej, a nie jakieś spektakularne odkrycie w Polsce.

camel69 napisał(a):
Osobiście jestem zadowolony z tego, że Pan Figiel odważył się na publiczne zaprezentowanie informacji jakie posiada Urząd Konserwatora Zabytków

Wg. mojej oceny-pan Figiel nie zaprezentował nic poza talentem krasomówczym. Ani jednego dowodu na poparcie jakiejkolwiek teorii. Jedynym materiałem dokumentującym cokolwiek były fotografie schronu wyświetlane w tle. Pamiętasz jeszcze z jakim komentarzem pana Figla? Ano byłem, ano widziałem, pokradli taki zabytek-a można było coś z tego zrobić. Czyli co? Pan Figiel ogłosił kradzież na łamach tv niezależnej/a sam nic w temacie nie zrobił? Przecież nadal ten obiekt ma szanse na zaistnienie w annałach listy zabytków i dalszej ochrony! Co zrobiono w tym temacie?

Pozdrawiam, India

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 września 2012, 16:49 
Plutonowy
Plutonowy

Czort znaje gdzie to wstawić :P Więc pozwoliłem sobie ten artykulik z NJ niejako podcisnąć tutaj . A nóż wyniknie z tego coś dobrego . A jeśli nie w temacie to proszę go usunąć .

http://img59.imageshack.us/img59/7065/b ... abyatu.jpg

Fajnie się to czyta , ale jak zwykle są pewnie wyjątki (ten artykuł ) , wszyscy wiemy że całe Karkonosze i Sudety to może być gigantyczny skarbiec byłej III Rz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 września 2012, 18:26 
Podporucznik
Podporucznik

Ciekawy filmik, oby więcej takich. I jeżeli Pan Figiel chce pomóc eksploratorom to niech to zrobi i wspomoże nas wszystkich przy zmianie tego restrykcyjnego obecnie prawa. Oby mu się udało :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 14 września 2012, 09:01 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Niestety Pan Figiel jest tak mało konkretny jak mój dyrektor w rozmowie o podwyżce.Świadczy o tym jego ostatnie wystąpienie w NT i histeryczny wręcz tatralny niepokój z powodu rzekomej karteczki anonimowej z pogróżkami.Facet jest niespełnony życiowo i robi Show wokół swojej osoby i tyle(moje prywatne zdanie)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 grudnia 2012, 10:04 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

tak trochę tematycznie :

http://www.youtube.com/watch?v=wgqkwjoWCRg

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 grudnia 2012, 13:16 
Specjalista
Specjalista

Zwykłe bicie piany.Ale w sumie dobry interes.Na książkach,artykułach,programach telewizyjnych itd przez wiele lat sporo ludzi zarobiło niezła kasę.Temat chwytliwy-chętni/wychowani na Panu Samochodziku/zawsze się znajdą :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 grudnia 2012, 14:25 
kapral riese1968
kapral riese1968

Ledwo dorwałem do końca... Ten materiał filmowy to co to ma być? :roll: Jak patrzę na tego człowieka i słucham to flaki się przewracają :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 grudnia 2012, 22:07 
Specjalista
Specjalista

Po prostu: "Gora urodzila mysz".
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 grudnia 2012, 22:29 
Generał Brygady
Generał Brygady

chociaz na linka byscie nofollow ustawili :) chyba ze jest inaczej, pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 czerwca 2013, 11:41 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Chyba jednak nie upadła ta inicjatywa -
widzę że na stronie tagen.tv Pan Figiel zakłada stowarzyszenie - podobno pierwsze zebranie stowarzyszenia będzie we Wrocławiu 7 lipca - gdzieś krąży to po sieci . Zobaczymy co z tego wyniknie -ja jestem pełen nadziei na rozwikłanie niektórych zagadek .
może nadszedł już czas .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 lipca 2013, 12:04 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Następna z wielu legend, nie poparta żadnym dowodem, dokumentem ani nawet fotką... A kończąca się tylko "mdłą" gadaniną.
Ble ble ble, ble ble ble.
Nie ma nic atrakcyjnego w tym materiale; a autorom głębokiego współczucia łatwowierności.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 lipca 2013, 13:21 
Szeregowy
Szeregowy

Pan Figiel będzie skarby wyciagał z wynagrodzenia jako prezes fundacji.
A naiwni będą słuchać guru i eksplorować tam gdzie pokaże paluszkiem.. Może i przypadkiem coś wygrzebią.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 lipca 2013, 21:47 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Wychodzi na to że poszukiwanie skarbów to dosyć stresujące zajęcie: http://www.youtube.com/watch?v=91Gf2nICo6U

Chyba odpuszczę sobie zabawy w szukanie "złotego pociągu" skoro grozi to uśmierceniem "kuchenką mikrofalową".

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]