Teraz jest czwartek, 10 lipca 2025, 18:51

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 256 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Tak sobie myślę...
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 11:32 
Moderator
Moderator

Postulowana tu i ówdzie opcja zerowa czyli totalny szlaban na wspołprace z arceho chyba jeszcze nigdy nie byla tak bliska zrealizowania jak teraz, jeszcze kilka tego typu informacji i przecietny poszukiwacz na widok archeologa bedzie mu pluł pod nogi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 11:35 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Por. Wojas napisał(a):
A koledzy się cieszą, że archeo was na Grunwald na pola zabrało. Co za łaska! ;)

To jedzmy wszyscy pod Grunwald-moze dadza nam pola :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 11:36 
Moderator
Moderator

zakładasz ze maja zdolność honorowa ? ....optymista :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 11:47 
Moderator
Moderator

opcja zerowa - to się nie uda - możliwość kopania w miejscach normalnie niedostępnych ( plus ewentualna kasa ) jest zbyt kusząca. Natomiast samo oddawanie fantów znalezionych podczas zbierania chrustu do muzeum to lekka mina bo muzeum musi powiadomić konserwatora jeśli podejrzewa ze zostały odnalezione nielegalnie a konserwator ma obowiązek powiadomić organy ścigania które do was przyjdą o 6.00

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 11:49 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Argo napisał(a):
zakładasz ze maja zdolność honorowa ? ....optymista :666

No,to-napietą sytuacje mogły by "rozluznic" dobre happeningi.Zeby nie mój siwy łeb to juz bym wystrugał sobie detektor z drzewa i hajda na stanowiska-ale znowu strach,że zamkna do czubków :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 11:57 
Generał Brygady
Generał Brygady

Argo napisał(a):
Panie ryszardpe, sprawy biznesowo-erotyczne p.t kto kogo, na ile i jak wyruchał, proszę sobie wyjaśniać na PW, bo tu nie miejsce na to, pański antagonista, o ile dobrze zauważyłem nie wywlekał tu żadnych spraw biznesowych jakie was łączyły. Sedno sprawy, o ile pan nie zauważył, dotyczy zupełnie czego innego i byłoby milo gdy sie pan jakoś ustosunkował merytorycznie do tych zarzutów. Uprzedzając, watek jest pod szczegolną obserwacją administracji forum

Masz rację, poniosły mnie emocje, odżyły wspomnienia ... negatywne ... nie spodziewałem się że ktoś kto wyrządził mi kiedyś taką krzywdę publicznie będzie mnie wkręcał w tryby sprawiedliwości zaciskające pętlę na jego szyi. Ktoś coś być może ode mnie wiedział o czymś o czym dużo ludzie wiedziało i wykorzystał tą wiedzę przeciwko człowiekowi który robi bardzo złą robotę wszystkim spokojnym uczciwym poszukiwaczom. Dzięki szabrownikom stanowisk archeo i handlarzom znalezionymi zabytkami i nie piszę o boratynkach cz jakichś innych pierdółkach policja coraz bardziej ściga nas wszystkich po równo ... Nasza podwójna moralność, złodziej może okradać innych byle tylko nie mnie a przy okazji fajnie jest kraść razem z nim ... I jak czytam, że poważne osoby oferują mu pomoc prawną WTF ??? Albo chcecie żyć uczciwie w zgodzie z własnym sumieniem i legalnie kontynuować swoje pasje albo bronicie ludzi nieuczciwych tłumacząc swoje zainteresowania szukaniem meteorytów czy zlotami za które płacicie kasę po to żeby sobie poszukać peerelków.
Sprytnie rozmywany wątek zabytków i handlu w kierunku kto wiedział czy doniósł, tak naprawdę pokazuje kto z poszukiwaczy to porządny człowiek a kto jest pozbawiony kręgosłupa moralnego ...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Tak sobie myślę...Rysik
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 12:10 

Rysiu. Może jeszcze nie zrozumiałeś o co chodzi w tym temacie. Nas nie intestują wasze wzajemne ruchanie się w biznesie z Darkiem czy kimkolwiek. Proste pytanie: donosiłeś na ludzi - nie tylko Darka- przez co mieli nieprzyjemności? Tak trudno ci się do tego ustosunkować? Ty rozmydlasz problem jakimiś wątkami "towarzyskimi".

Ostatnio edytowano czwartek, 30 listopada 2017, 12:12 przez kapusta, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 12:11 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

ryszardpe napisał(a):
a kto jest pozbawiony kręgosłupa moralnego ...

Panie rysiu z tym kregosłupem to jest róznie....wystepuja schorzenia na które w zaleznosci od lekarza sa rózne zdania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 12:19 
Generał Brygady
Generał Brygady

darek64 napisał(a):
Ryszardpe...nie będę komentował tych bredni choć mógłbym wiele ciekawych rzeczy o nim napisać. Wystarczy wpisać w necie jego nick lub imię i nazwisko i od razu będzie wiadomo z kim a raczej z czym mamy do czynienia. Ale tak jak powiedział Argo, Forum to nie jest miejsce do tego. Jak dotąd szkalował mnie prywatnie ale teraz zrobił to publicznie i na pewno znajdzie to swój finał w sądzie. Ale mniejsza o to. Tak czy inaczej, nie zmienia to faktu, że to własnie ryszardpe na nas doniósł i będę informował Kolegów o dalszym rozwoju sytuacji. Do tej pory poszukiwacze stanowili dość hermetyczną grupę i pomimo personalnych sporów lub międzyforumowych animozji trzymaliśmy się razem. I tak powinno zostać, szczególnie teraz gdy nadchodzą dla nas ciężkie czasy.
Pozdrawiam.

Sprytne posunięcie Darku, obarczyć mnie winą za Twoje działania na rzecz samego siebie i Tobie podobnych, którzy przez Twoje działania dostają rykoszetem, zbyt duże zło mi wyrządziłeś w życiu żeby Ci to wybaczyć ...
Po raz ostatni odpowiem na Twoje oskarżenie: nie mam nic do nikogo choć mogą mi się nie podobać pewne kwestie związane z poszukiwaniami, TY jesteś dla mnie osobą godną pogardy i może faktycznie ktoś wykorzystał moją wiedzę o Tobie przeciw Tobie, a Ty i kilkanaście innych osób które wkręciłeś w swoją machinę poszukiwań zabytków pod pozorem zabawy dużych dzieci w piaskownicy, ale pytanie powinno brzmieć dlaczego policja się Tobą interesuje jeżeli jesteś niewinny ???

... jest jeszcze we mnie prawdziwa wiara, że są uczciwi poszukiwacze, nawet jeżeli nie odważą się wyrazić publicznie swojej opinii i być może ta sytuacja spowoduje że przestaniemy udawać idiotów szukających meteorytów ptasich obrączek itp a stowarzyszenia czy fundacje związane z poszukiwaniami zajmą się propagowaniem legalnych poszukiwań a nie wspieraniem postępowania niezgodnego z polskim prawem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 12:23 
Podporucznik
Podporucznik

ryszardpe napisał(a):
dlaczego policja się Tobą interesuje jeżeli jesteś niewinny ???

Co za pieprzenie? Mało to niewinnych stanęło/stoi przed sądem za swoje hobby? Urwałeś się z choinki?

Odpowiedz - doniosłeś czy nie, a nie nawijaj makaron na uszy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 12:35 
Generał Brygady
Generał Brygady

kapusta napisał(a):
Rysiu. Może jeszcze nie zrozumiałeś o co chodzi w tym temacie. Nas nie intestują wasze wzajemne ruchanie się w biznesie z Darkiem czy kimkolwiek. Proste pytanie: donosiłeś na ludzi - nie tylko Darka- przez co mieli nieprzyjemności? Tak trudno ci się do tego ustosunkować? Ty rozmydlasz problem jakimiś wątkami "towarzyskimi".

Miałem już nic nie pisać, więc po raz ostatni:
1. nie donosiłem na żadnych ludzi
2. jeżeli ktoś ma nieprzyjemności tzn że popełnił coś niezgodnego z prawem, ale nad tym aspektem nikt sie nie pochyli bo wszyscy (prawie) postępują tak samo, i to jest ta podwójna moralność poszukiwaczy
3. ze mną rozmawiają ludzie na różne tematy i ja rozmawiam z ludźmi na różne tematy, ktoś wykorzystał wiedzę z rozmowy ze mną ...

wszyscy jesteśmy dorośli i podejmujemy ryzyko robiąc coś nielegalnego, jasne że lepiej szukać winnego swoich problemów niż uderzyć się w pierś i powiedzieć dałem ciała, popełniłem przestępstwo czy wykroczenie i teraz za to płacę - to się nazywa odpowiedzialność za swoje decyzje i czyny. Darek zabierając Was na nielegalne poszukiwania zabytków - wskazując na mnie zrzuca z siebie winę jako organizator a Wam pomaga na mnie przerzucić grzechy Waszego sumienia ...
... wystarczyłoby żeby Wasz guru takie pozwolenie zdobył i jako kierownik poszukiwań zaprosił Was do współpracy ... ale wtedy musielibyście oddać wszystkie znalezione zabytki ... i tak koło się zamyka ...

i tyle w temacie, jak zwykle zachęcam do składania wniosków o pozwolenia na poszukiwania, wtedy nie przytrafią Wam się takie historie i spokojnie i bez stresu będziecie mogli machać wykrywaczem a znalezione przez Was zabytki będą cieszyły swoim widokiem przyszłe pokolenia :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 12:37 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

"...zbyt duże zło mi wyrządziłeś w życiu żeby Ci to wybaczyć ..."

Fajne sobie miejsce i sposób na zemstę znalazłeś ryszardziepe

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 12:38 
Generał Broni
Generał Broni

Legalista się znalazł... Piwa też nie pijesz w miejscach publicznych? Nie palisz na przystanku?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 12:41 

Wiesz co Rysiek? Dotychczas miałem ciebie tylko za taniego cwaniaczka. A znamy się już parę lat. Jednak tylko jesteś po prostu idiotą i do tego kapusiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 listopada 2017, 12:42 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

[/b]
ryszardpe napisał(a):

i tyle w temacie, jak zwykle zachęcam do składania wniosków o pozwolenia na poszukiwania, wtedy nie przytrafią Wam się takie historie i spokojnie i bez stresu będziecie mogli machać wykrywaczem a znalezione przez Was zabytki będą cieszyły swoim widokiem przyszłe pokolenia :)

Mnie zaciekawił bardzo ten kregosłup moralny-są dwa?
https://www.facebook.com/groups/1711971 ... 366482915/

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 256 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]