Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 19:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 471 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nocna szychta z saperką...
PostNapisane: wtorek, 14 lutego 2012, 19:18 
Porucznik
Porucznik

Ja byłem tylko raz na nocnych łowach , i to był ostatni raz :lol:
Było nas troje , ja , kumpel i jego dziewczyna. My rozłożyliśmy sprzęt , potem mieliśmy się wstępnie rozejrzeć po terenie , dziewczyna kumpla została w aucie bo rozmawiała z kimś przez tel , po chwili my wracamy po nią a tu telefon od niej i przerażonym głosem mówi do kumpla że coś krąży wokół auta, więc my jak najszybciej do niej biegniemy , okazało się że to były dziki a że auto stało pod dębem wiec były tam żołędzie które je zwabiły , ale że mieliśmy straszaka to 3 strzały w powietrze odstraszyły dziki , ale mina dziewczyny kumpla była najlepsza :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2012, 21:09 
Specjalista
Specjalista

No i spróbowałem .Są plusy takich poszukiwań po ciemku ,można spokojnie chodzić i nie oglądać się na ciekawskich .Oczy się przyzwyczajają ,choć bez latarki w bym sobie nie poradził. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2012, 23:56 
Porucznik
Porucznik

cezar 3 napisał(a):
No i spróbowałem .Są plusy takich poszukiwań po ciemku ,można spokojnie chodzić i nie oglądać się na ciekawskich .Oczy się przyzwyczajają ,choć bez latarki w bym sobie nie poradził. :1

Warto spróbować choćby jeden raz , wczoraj z kumplem wybraliśmy się na niedalekie poletko , ale skończyło się po 20 minutowym kuciu w zmarzlinie , bo ziemia jeszcze z grubsza zamarznięta ale i tak było warto dla tej jednej monetki i tych wrażeń :)
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 lutego 2012, 01:09 
Generał Broni
Generał Broni

bastajpan napisał(a):
Warto spróbować choćby jeden raz , wczoraj z kumplem wybraliśmy się na niedalekie poletko , ale skończyło się po 20 minutowym kuciu w zmarzlinie , bo ziemia jeszcze z grubsza zamarznięta ale i tak było warto dla tej jednej monetki i tych wrażeń Pozdrawiam
Ot i rada na kucie w zmarzlinie: mus postawić koksiak :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 lutego 2012, 22:48 
Porucznik
Porucznik

Blizbor napisał(a):
Ot i rada na kucie w zmarzlinie: mus postawić koksiak :lol:

Ależ to tylko leczenie miejscowe :P Na całym polu to trzeba byłoby niezły kocioł rozpalić żeby rozmarzło :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 lutego 2012, 23:54 
Sierżant
Sierżant

Ale pocieszające jest to że na weekend idzie ocieplenie i już nie powinno być problemu ze zmarzliną.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2012, 00:05 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Pamiętam wypad z przed roku, piękna pogoda na + od paru dni ale szpadel wchodził tylko na 5cm w glebę więc ja na razie się nie podniecam tą prognozą pogody

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2012, 12:46 
Generał Brygady
Generał Brygady

folc1 napisał(a):
Pamiętam wypad z przed roku, piękna pogoda na + od paru dni ale szpadel wchodził tylko na 5cm w glebę więc ja na razie się nie podniecam tą prognozą pogody

Dokładnie.Szczególnie w rejonach gdzie przy dużych i długotrwałych mrozach,ziemia pozostawała odkryta,bez odrobiny śniegu,
W takich miejscach zmarzlina sięga kilkudziesięciu centymetrów i trzeba sporo ciepłych dni i najlepiej też nocy powyżej zera,aby można było swobodnie kopać.
Najgorzej jest na polach,bo w lasach pod liśćmi i ściółką już w wielu miejscach idzie jak w masło.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 01:15 
Kapitan
Kapitan

A ja chodzę tylko nocą z braku czasu w dzień i dla lepszego klimatu:) no i gapiów mniej :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 09:48 
Generał Broni
Generał Broni

Wybralem sie z piszczalka na trawniki na skraj kolonii w ktorej mieszkam.... tam, gdzie swiatlo z latarni nie dochodzi. Na nieszczescie zalozylem "traktory" i takiegiej ilosci psiego "szczescia" nie mialem na butach NIGDY wczesniej! W protektorach bylo g... tyle, ze po krotkim czasie poruszalem sie jak na poduszkach. Chyba wlasciciele psow powinni jednak sprzatac po swoich pupilach, nie tylko z chodnikow.
Sorka, ze napisalem nie o znaleziskach, ale o tym. W miescie to duza uciazliwosc! Pzdr F

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 13 marca 2012, 19:56 
Generał Broni
Generał Broni

Faktycznie, duzo emocji, a to co sie znajdzie mozna dopiero w domu, po gruntownym oczyszczeniu - siebie, sprzetu i znajdek zidentyfikowac. A w takich dziwnych miejscach mozna "wyhaczyc" rzeczy rozne... bardzo rozne. Pozdrawiam, F

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 kwietnia 2012, 16:16 
Szeregowy
Szeregowy

Witam!

Jestem nowym użytkownikiem, chodź eksploracją i poszukiwaniem zajmuję się 2,5 roku. :ups:

Przedwczoraj był mój pierwszy nocny, a raczej wieczorny wypad. Faktycznie uczucie w brzuchu jest świetne :D. Pomimo braku znajdek, było świetnie. Wczoraj był drugi wypad, niedaleko ciemnego lasu. Dobrze że wcześniej przeglądnąłem ten temat i przesłuchałem dźwięki zwierząt. Przez kilka min z odległości ok 100m wydobywał się nieprzyjemny dźwięk koziołka sarny. :lol:

Teraz nieco przykrzejsza część tego posta. :( Niestety od 7h poszukiwań nie znalazłem ani jednej monetki! Żadnej nawet PRL czy współczesnej. Co gorsza nie tylko monet lecz niczego oprócz kilku śmieci.

Czy to moja wina, wykrywacza, czy miejsca poszukiwań? Stawiał bym na to trzecie, w tamtym roku coś wypadało np. srebrna 10c USA z 1918r.
No chyba że wykrywacz mi padł? Szukam Whites 6000/d.

Pozdrawiam Pavelos!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 kwietnia 2012, 17:23 
Szeregowy
Szeregowy

Wydaje mi się iż wykluczyłem mnie i wykrywacz. :D Najpierw "wyciąłem" w ziemi prostopadłościan 100x100x100 położyłem w dołku 50gr niklowe z 1923. Włożyłem do dołka ów prostopadłościan. Wykrywacz bardzo ładnie piszczał. Następnie wyciąłem nieco głębszy 190mm (mierzone). Tutaj również piszczał lecz już dość kiepsko. (na geb Disc, natomiast na statyku bardzo ładnie :8)

Prosił bym o połączenie 2 postów. Nie znalazłem opcji edycji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 kwietnia 2012, 17:33 
Kapitan
Kapitan

dowdervil

Na jednym nocnym wypadzie półgodzinnym wyrwałem z pola sygnet pruski, monetki 2 i parę innych rzeczy.
A od 3 godzin nic oprócz kawałków drutu (ładny plusik dają - takie srebrne), pozwijanych blaszek i tarczy do cięcia. :/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 kwietnia 2012, 17:41 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

Będąc na święta w kraju zaobserwowałem ciekawie zapowiadająca się łąkę, na której wykonano podorywkę. Zadowolony jak Napoleon przyszykowałem się na wieczorne kopanie (tylko po ciemku można było bo blisko zabudowań i drogi). Około godziny 22:00 wskoczyłem do autka i pojechałem na drugi koniec mojego rodzinnego miasteczka. Wszystko OK, ciemno, cicho... tylko w powietrzu unosil sie "dziwny" zapach... :luv . Rolnik po podorywce nawiózł na łąkę obornik i ten zalegał na całej powierzchni laki :nicnie . Hardcor :666 ... ale kopanie było i na brak fantów nie skarze się :) .

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 471 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]