Teraz jest czwartek, 7 sierpnia 2025, 18:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Olbrzym lub tona ołowiu....
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 22:13 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Widzę że jednak są to fajne znajdki z dreszczykiem i wydobywane w pocie czoła...Ja potrafiłem wieżć na rowerze po 10 - 20 km, z wypadu po 30 - 70 kg a może i więcej plus moja skromna osoba 78 kg , jak ten rower wytrzymuję się zastanawiam , już 2 tylne koło wymieniłem , dobrze że mam w zapasie 3 dobre rumaki,. Dobrze że spadłem na wadze 8 kg .......Do większych gabarytów angażuję kolegę z transportem i przyczepką ....A jak jest u was

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 22:55 
Generał Broni
Generał Broni

Jak dla mnie póki co Łada 2107 kolegi Michała wygrywa. :D Może nie jest to najcięższe znalezisko, ale dosyć oryginalne...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 23:39 
Pułkownik
Pułkownik

Samolot ił-2 jest tylko problem z wydobyciem kadłuba musi pozostać na swoim miejscu, bagno nie chce oddać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 23:57 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

To chyba koniec tematu ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 00:08 
Podpułkownik
Podpułkownik

kuba1 napisał(a):
U nas w okolicy podczas wojny wysadzono stalowy most kolejowy i znajomy który koło niego mieszka, usłyszał od kolejarzy że kiedyś koło nasypu kolejowego zostawili elementy tego mostu. Poszedłem z piszczałką i na głębokości 10 cm szyny kolejowe z płaskownikami -+ 20 cm szerokości. Trzeba było użyć ciężkiego sprzętu ale się opłaciło, 1300 kg w złomie :)

Jeśli mowa o moście na Bobrze to i ja miałem przyjemność parę lat temu wygrzebać kilka jego elementów :)
Voucur napisał(a):
Jak dla mnie póki co Łada 2107 kolegi Michała wygrywa. :D Może nie jest to najcięższe znalezisko, ale dosyć oryginalne...

Mam jeszcze namierzonego Malucha :D Leżakuje w wodzie niedaleko Stolicy i ma zakleszczony w tylnym zawieszeniu mój neodym z kawałkiem urwanej linki. Mogę sprzedać lokalizacje pod warunkiem że magnes do mnie wróci :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 01:41 
Generał Broni
Generał Broni

Co innego utopione auto, bo sam widziałem kilka sztuk, z czego np. Polonez leży w Wiśle nie dalej jak 5 km od mojego domu. Ale zakopana Łada to już coś. :666 Sam się nie mogę pochwalić takim ciekawym trafieniem, zdarzyło mi się tylko dokopać do cysterny z ciężarówki, ale to nie na moje siły i musiałem odpuścić.

Natomiast takie trafienia jak kilkumetrowe szyny, dwuteowniki czy inne elementy konstrukcyjne są dla mnie chlebem powszednim, tak samo jak wielotonowe skupiska drobnicy typu śruby czy podkładki kolejowe, śruby do spinania krokwi itp. śmieci - nie widzę w tym niczego fascynującego i nie jest to nic, czego zwykły człowiek nie byłbym w stanie wytargać sam, to tylko kwestia włożonego czasu i wysiłku. Za to jakieś monstrualne obiekty w jednym egzemplarzu, to rozumiem. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 07:48 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Kolego Michał_R mówisz o moście we Lwówku śląskim? Jeśli tak to można wiedzieć co ciekawego wytargałeś :D ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 16:56 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

w pewnym stawie pod Wrocławiem torowisko wąskotorówki... nie wiem jakiej długości i czy jeszcze jest, ale pewnie któraś tona złomu leży (leżała) w wodzie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]