Teraz jest środa, 6 sierpnia 2025, 07:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nocna przygoda na wykopkach !!!!
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2014, 01:03 
Generał Broni
Generał Broni

silent_hill napisał(a):
Powiem tak
Wykopałem bardzo dużo dołków w życiu , choć kopie od nie dawna 2008 - 2007
wykopałem w miesiąc tyle dołków co większość z was przez cały rok.
Kopałem w deszczu, mrozie, na bagnach, i w takich miejscach w nocy ze większość z was by tam nie weszła w dzień. miałem dużo przygód śmiesznych, fajnych, ale też tych przykrych i smutnych. widziałem takie rzeczy ze możecie sobie pomarzyć choć niektórych wyobraźnia nie zdoła sobie nawet w połowie wyobrazić tego co widziałem i co przeżyłem. dostałem 2 razy nożem poszczuty psami, pobity i okradziony. ale dalej kopie. w nocy czy w dzień,kocham to i to mi dodaje nadziej.Nikogo nie dubluje nikogo nie podpatruje to co sam wymyśliłem to kopanie. Nie neguje nikogo ze ktoś ma ace250 a ktoś deusa. traktuje wszystkich tak samo.zawsze chodziłem własnymi ścieżkami, opisałem tu jedną z moich przygód ( nie moja wina ze nie którzy mają blondynki w domu co nie rozumieją nic a nic) więc narysowałem wam jak wyglądało to zdarzenie! NIE dalej nie rozumiecie. przykro mi nie będę już nic pisał żadnych swoich przygód żadnych NIC nie powiem. kopcie sobie znajdujcie, dzielcie się informacjami i rozdzierajcie się jak sępy co czekają ze by ktoś tylko napisał nie w temat lub zrobił błąd ortograficzny ze by zacząć dojeżdżanie tej osoby, ze by go zbesztać z błotem.
To co widziałem i co przeżyłem to moje, i tego nikt mi nie zabierze, kiedyś jak będę już nie zdolny do kopania, i usiądę na fotelu i powiem moim wnuczką (jeśli będę ich miał) PRZEKOPAŁEM ŁADNY KAWAŁEK POLSKI.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2014, 01:20 
Chorąży
Chorąży

Właśnie miałem się kłaść, ale stwierdziłem, że jeszcze przejrzę forum...
Prawie oplułem monitor, bo akurat piłem herbatę, ale przynajmniej uśmiech na twarzy nie znika.
Dzięki cehaigrek :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2014, 01:32 
Moderator
Moderator

Jako moderator działu powinienem zareagować......
Problem w tym że nie wiem jak :roll: Ani to posprzątać, ani zamknąć....
Więc cholera zostawiam, bo przynajmniej uśmiałem się do łez :lol: , przyda się taki wątek na zimową nudę :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2014, 01:43 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Są przygody które najlepiej smakują opowiedziane w knajpie po paru piwach a nie na naukowej konferencji pod krawatem. Taka opowieść ubrana w "ą" "ę" albo rysunek w legendę traci cały swój urok. Większość komentujących nie czuje bluesa i tyle.

Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2014, 01:48 
Generał Broni
Generał Broni

Kurde, ale dwa razy nożem, to chyba za dnia te kury zbierałeś po wioskach :lol: :lol: :cop :666 :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2014, 10:14 
Podporucznik
Podporucznik

Przygoda dobra ...ale Pulitzera za tekst to Ty nie dostaniesz:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2014, 10:25 
Generał Broni
Generał Broni

needao napisał(a):
...ale Pulitzera za tekst to Ty nie dostaniesz:)
fakt, czyta się ciężko, ale plus za dobre chęci.

Zadziwiające z jaką lekkością potrafimy kogoś "pojechać" i zaszczuć wytykając błędy, zza ekranu komputera. Krytykom proponuję pokazać koledze silent_hill jak powinno to być napisane na przykładzie własnej przygody.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2014, 11:10 
Specjalista
Specjalista

silent_hill napisał(a):
Powiem tak
Wykopałem bardzo dużo dołków w życiu , choć kopie od nie dawna 2008 - 2007
wykopałem w miesiąc tyle dołków co większość z was przez cały rok.
Kopałem w deszczu, mrozie, na bagnach, i w takich miejscach w nocy ze większość z was by tam nie weszła w dzień. miałem dużo przygód śmiesznych, fajnych, ale też tych przykrych i smutnych. widziałem takie rzeczy ze możecie sobie pomarzyć choć niektórych wyobraźnia nie zdoła sobie nawet w połowie wyobrazić tego co widziałem i co przeżyłem. dostałem 2 razy nożem poszczuty psami, pobity i okradziony. ale dalej kopie. w nocy czy w dzień,kocham to i to mi dodaje nadziej.Nikogo nie dubluje nikogo nie podpatruje to co sam wymyśliłem to kopanie. Nie neguje nikogo ze ktoś ma ace250 a ktoś deusa. traktuje wszystkich tak samo.zawsze chodziłem własnymi ścieżkami, opisałem tu jedną z moich przygód ( nie moja wina ze nie którzy mają blondynki w domu co nie rozumieją nic a nic) więc narysowałem wam jak wyglądało to zdarzenie! NIE dalej nie rozumiecie. przykro mi nie będę już nic pisał żadnych swoich przygód żadnych NIC nie powiem. kopcie sobie znajdujcie, dzielcie się informacjami i rozdzierajcie się jak sępy co czekają ze by ktoś tylko napisał nie w temat lub zrobił błąd ortograficzny ze by zacząć dojeżdżanie tej osoby, ze by go zbesztać z błotem.
To co widziałem i co przeżyłem to moje, i tego nikt mi nie zabierze, kiedyś jak będę już nie zdolny do kopania, i usiądę na fotelu i powiem moim wnuczką (jeśli będę ich miał) PRZEKOPAŁEM ŁADNY KAWAŁEK POLSKI.

Witam. Liczyłem że te krytyczne uwagi, co do sposobu opowiadania tej pasjonującej przygody, dadzą Ci do myślenia . Przyjmiesz to na klatę i nie będziesz dalej w to brną. Zamiast tego walnąłeś focha, aż mi firanki wywaliło za okno. Nikt z Twojej pasji się tutaj nie naśmiewa . Problem w tym, że niektórzy cenią sobie polski język i razi ich taka pisownia jak z klawiatury telefonu komórkowego. I radziłbym, nie obrażać kobiety kolegi Nikity – chyba tylko jej reakcja była właściwa. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2014, 11:36 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Panowie,wiecej luzu - fakt, nie jest to piekna polszczyzna, ale moze wlasnie dzięki temu cala historia wydaje sie zabawniejsza :)

@silent_hill
Mysle, ze osobiste wycieczki byly nie na miejscu. Czekam na kolejne historie z wykopów + koniecznie mapki z planem sytuacyjnym. Ko ko ko na mapie to mistrzostwo swiata! :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2014, 18:14 
Chorąży
Chorąży

Nie wszyscy chcą... Albo potrafią pisać składnie. opowiadanie po przemyśleniu jest fajne. Ale rysunek... Powala. ja koledzę życzę mniej takich przygód a wiecej obfitych fantów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2014, 23:47 
Generał Brygady
Generał Brygady

A wiecie co jest najciekawsze ? łatwo się pisze i wytyka błędy ot tak patrząc w monitor.... bajka się zmienia kiedy spotykamy się na realu i widzi człowiek z kim pisze nie zawsze są to młodziki lub rozrywkowe chłopaki ;) To nie jest forum polonistyczne, tu piszą ludzie z różnych rejonów Polski i trzeba to uszanować ( czasem się to też fajnie czyta ) ja jako krzyżak mówię JO na Kujawach mówią He Ślązaki mówią śpiewająco.... i co będę siedział przed kompem i czekał kiedy kogoś poprawić ;) Zapowiadał się fajny wątek na zimowe wieczory... a tak dupa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 listopada 2014, 00:46 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ten rysunek to po twojemu kolego barera wykonał Kaszub, Ślązak, Krzyżak czy ktoś inny? Bo musze przyznać ze ciekawą teorię masz :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 listopada 2014, 03:18 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
...przeczytałem :1
...i w czym problem, że opowiedziane językiem potocznym (?), w tym właśnie jest naturalny urok i nieudawana ekspresja, przecież takim językiem wszyscy rozmawiamy, poza tym prawie każdy post na forum pisany jest mniej lub bardziej podobnie. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 listopada 2014, 04:33 
Sierżant
Sierżant

frank napisał(a):
...i w czym problem, że opowiedziane językiem potocznym (?), w tym właśnie jest naturalny urok i nieudawana ekspresja, przecież takim językiem wszyscy rozmawiamy, poza tym prawie każdy post na forum pisany jest mniej lub bardziej podobnie. :)

Zgadzam sie!
Jak zobaczyłem takie wypracowanie i myślę sobie nie będę czytał ale jak zacząłem to póki nie doczytałem do końca to nie odszedłem od kompa a w pracy byłem .
Super opowieść i lubię takie .
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 listopada 2014, 06:19 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

frank napisał(a):

Dobrze prawisz :1 chłopak był przejęty i pisał jednym tchem. nie ma co się czepiać ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]