Teraz jest poniedziałek, 13 kwietnia 2026, 21:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2009, 22:42 
Porucznik
Porucznik

A zalozymy sie ze nasze dzieci za 30l beda kopaly lepsze fanty od naszych? ;) jakie byly konstrukcje wykrywaczy w latach 70-tych a jakie sa teraz? W ziemi tkwi jeszcze bardzooo wiele i dopiero jak zrobia wykrywacz z jakims porzadnym monitorem ktory wysyla fale w głąb ziemi a pozniej to bedzie wszystko widoczne na nim, cos o podobnym dzialaniu niczym rentgenu, podczerwieni czy ultrafioletu.
Np. przechodzi sie po powierzchni ziemi i widzi na wyswietlaczu jedynie zalegajace w niej metalowe przedmioty :D niemozliwe? Dzis wlasnie mija 40l od wyprawy na ksiezyc a 1/4 amerykanow nadal nie wierzy na prawde mialo miejsce, a nie kolejny film wytworni Hollywood-zkiej ...
Ps 1. obysmy tego dozyli.
Ps 2. oby fanty sie nie rozlecialy w dloniach po takim czasie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2009, 23:08 
Podporucznik
Podporucznik

ZaitSSev napisał(a):
Dzis wlasnie mija 40l od wyprawy na ksiezyc a 1/4 amerykanow nadal nie wierzy na prawde mialo miejsce, a nie kolejny film wytworni Hollywood-zkiej ...

Co do wiary w lądowanie na naszym księżycu to nie wierzy 6% ludzi w USA

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2009, 23:14 
Porucznik
Porucznik

Jesli mowimy o mlodych amerykanach to 25%, w koncu to oni teoretycznie sa najlepiej wyksztalceni i maja jakies tam swoje nowe poglady.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2009, 23:40 
Podporucznik
Podporucznik

ZaitSSev napisał(a):
Jesli mowimy o mlodych amerykanach to 25%, w koncu to oni teoretycznie sa najlepiej wyksztalceni i maja jakies tam swoje nowe poglady.

Nie piszę tylko o młodych :) lecz łącznie o stanach dziś gdzieś czytałem na ten temat.Wiem że sporo ludzi nawet nie wie gdzie jest Irak Afganistan a nawet myślą że w Polsce uprawia się cytryny ! :) !

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 lipca 2009, 11:41 
Major
Major

skolim1 napisał(a):
Wiem że sporo ludzi nawet nie wie gdzie jest Irak Afganistan a nawet myślą że w Polsce uprawia się cytryny ! :) !

Coś w tym guście: http://www.youtube.com/watch?v=lB8HXgrM ... re=related

A tak nawiązując do tematu- czasami mnie nerwy ponoszą, jak nic nie znajdę poza łuskami i szrapnelówkami... Jakoś zniesmaczony wracam do hacjendy, ale szybko mi niechęć przechodzi. Zawsze przed wypadem rodzą się w głowie myśli, jakie to skarby znowu do domu przytacham :czo :krol

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 lipca 2009, 13:43 
Felix Hobus Drugi

Witam
Zdarzyło się niejeden raz,kiedy wszystko co miałem to złom.
I to jakościowo bardzo podły-trochę alu i mało mosiądzu.
Na otarcie łez zawsze można skoczyć na jakąś plażę-tam zawsze są monetki :1
Znaleźć teraz dziewicze ziemianki graniczy z cudem.
Dlatego zawsze warto wrócić na stare pole-przeoranie jego daje nowe możliwości :)
Czasami trzeba czekać,ale wiadomo.że czekanie opłaci się.
nie wart osię zrażać,bo jak to okreslił jeden z nas (nieobecny na tym forum już)-
nie chodzi o to,aby złapać tego króliczka,tylko o to,aby go ciągle gonić. :1
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 lipca 2009, 16:30 
Podporucznik
Podporucznik

jakubo01 napisał(a):
Damian(PanzerII) napisał(a):
Czy u was tez w kazdym zagłębieniu w ziemi pochodzacym z 2WŚ typu okop a nawet lej po pocisku, pietrzą się góry smieci ze tydzien trzeba by jeden dołek z tego oczyszczac zeby móc szukac zacząć... czy to moze tylko u mnie takie barany wystepuja co nie wiedza co to smietnik.
POZDRO

Kolego jakubo01 ja jestem z twojej okolicy i czesto tam poszukuje choć nie przepadam za militarką ale jeżeli chodzi o Jadowskie lasy to masz rację okopy i transzeje w lasach to na dzień dzisiejszy składowisko śmieci miejscowych. Sytuacja jest podobna na całym Mazowszu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 lipca 2009, 17:06 
Major
Major

Ja na okres letni zawiesiłem wykrywacz na kołku. Do lasu nie wchodzę bo strasznie zarośnięty o tej porze roku, a na myśl o komarach i kleszczach odchodzi mi ochota na wypad.
Czekam na zakończenie żniw, bo na jednym z poletek czeka na mnie kawał gąsiennicy czołgowej, pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 lipca 2009, 19:02 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

U mnie też ostro krzaczory w lasach, komarki na bagnach, ale nie tak wiele jak się spodziewałem. Choć dalej od wody to mniej tych krwiopijców i ładne lasy do szukania :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 28 lipca 2009, 16:27 
Pułkownik
Pułkownik

Namierzyłem starą cegielnie, pozostałość po piecu, duża niecka. Parę godzin walki z kolczastymi krzakami, pokrzywami na dwa metry wysokimi, pełzającymi stworzeniami wszelkiej maści, o owadach nie wspomnę, i co, śmieci i tylko śmieci. Pogięte pozostałości, po blachach, gwoździach, puszkach, potłuczone szkło papa, eternit,folia alu itd. Wszędzie sygnał, jakieś popioły szlaki które też słychać. Spocony,podrapany zły,ze spuszczoną głową powoli udałem się do Biedronki, Golden Loh 0,7l i już było lepiej :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 28 lipca 2009, 16:29 
Generał Brygady
Generał Brygady

buszmen napisał(a):
Namierzyłem starą cegielnie, pozostałość po piecu, duża niecka. Parę godzin walki z kolczastymi krzakami, pokrzywami na dwa metry wysokimi, pełzającymi stworzeniami wszelkiej maści, o owadach nie wspomnę, i co, śmieci i tylko śmieci. Pogięte pozostałości, po blachach, gwoździach, puszkach, potłuczone szkło papa, eternit,folia alu itd. Wszędzie sygnał, jakieś popioły szlaki które też słychać. Spocony,podrapany zły,ze spuszczoną głową powoli udałem się do Biedronki, Golden Loh 0,7l i już było lepiej :)

A czego innego się tam spodziewałeś!!!??? :jump

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]