Teraz jest piątek, 8 sierpnia 2025, 16:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Co Was mierzi ;) w poszukiwaniach
PostNapisane: poniedziałek, 28 października 2013, 18:14 
Major
Major

Nie nawidze ludzi którzy to robią bo ich nie złapią bo im sie nie chce a jak juz nas poszukiwaczy spotkają to mandaciki albo nas wyganiają nie rozumiem tego :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 października 2013, 20:56 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

I mnie bolą oczy jak widzę tony śmieci zalegające po lasach. Myślicie że tak łatwo złapać kogoś na wysypywaniu śmieci, i nie ma różnicy czy miejscowy czy osoba która przy okazji grzybobrania czyści piwnice lub garaż. Na tak dużą powierzchnię lasów w Polsce osób pracujących w służbie leśnej jest zbyt mało aby wszystkiego przypilnować 24 godziny na dobę. Fakt montuje się kamery które wyłapują takie osoby, a miejscowi znakomicie wiedzą i orientują się gdzie i kiedy w lesie jest leśniczy. Powiem nawet więcej to rodzaj sportu kultywowany od lat - sprzątnąć gospodarstwo i do lasu a przy okazji drzewa zabiorę na wóz, nawet sidła sprawdzę.
Wiem może to walka z wiatrakami ale osobiście uważam że z lasu nie można robić big brothera stawiając na każdej krzyżówce kamerę lub montować na wjazdach szlabany.
I na końcu do wszystkich solidnych i uczciwych kolegów przepraszam ale cierpimy wszyscy za tych którzy zryją połowę lasu, z drogami włącznie, zostawiają dołki głębokie po pas lub zostawiają wykopane niewybuchy na powierzchni doprowadzając do palpitacji serca lub kusząc domorosłych saperów i dzieci.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 października 2013, 21:23 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Niestety jest u nas ciche przyzwolenie społeczeństwa na takie praktyki,zaszłości z innej epoki. Wmyśl jak jest państwowe to znaczy niczyje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 października 2013, 21:33 
Generał Brygady
Generał Brygady

Koledzy, miejmy nadzieje, że będzie to coraz rzadszy widok. Ustawa śmieciowa mimo wszystko powinna wymusić spadek tego typu "zachowań" , gdyż zwyczajnie przestanie się "opłacać" wywóz śmieci do lasu, skoro i tak każde "gospodarstwo domowe" musi uiścić stosowną opłatę za wymagane kosze.
Dajmy więc trochę czasu, a obligatoryjność w/w i wyśmiewanej ustawy winna poprawić sytuacje.

Ps.W swojej Gminie już widzę poprawę :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 października 2013, 00:39 
Podporucznik
Podporucznik

Mnie mierzi, gdy przyjeżdżam na miejscówkę i widzę kopane na zasianym. Mam wówczas obawy, że mi się oberwie za kogoś.
Mierzi mnie to, gdy od miejscowych dowiaduje się, że " EEEE tam, tu już od 10 lat przyjeżdżają i kopią " i że albo już wszytko wykopali, albo, że nic tu nie było lub nie ma.
Mierzi mnie to, że w miejscówce jest za wysoka trawa, albo gęste zarośla, a ja nie mam piły motorowej lub co najmniej kosy spalinowej, a jedynie wykrywkę.
A tak poza tym - uwielbiam swoje HOBBY !!!! :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 października 2013, 18:36 
Kapitan
Kapitan

Już od dawniutka chciałem napisać parę słóweczek o tym co mnie mierzi . Nie tylko na wykopeczkach na poletkach ,ale i w pościkach.
… monetka ,sreberko , łuseczka ,klamerka , puszeczka ,poletko , wypadzik , guziczek srudziczek itp.
Dżizas , chłopacy ,litości :anty

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 października 2013, 18:49 
Specjalista
Specjalista

Osobiscie denerwuja mnie natomiast posty zwiazane jednoznacznie z okresleniem czasu dokonania znalezisk, m.in.: "Znalezione w 2-godziny, 1-godzine i coraz czesciej sa to juz minuty. Chodzi w tym wypadku o jakies czasowe wspolzawodnictwo?
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 października 2013, 19:06 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Mnie denerwuje bardzo reakcja ludzi podam przykład mówię kumplowi że mam nowe hobby spoko ok fajne hobby następnym razem go spotykam a on mi mówi czy ja wiem że to jest zabronione i zaczyna ze mną dyskutować może przesadzam ale to mnie najbardziej irytuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 października 2013, 19:11 
Kapitan
Kapitan

miras134 napisał(a):
następnym razem go spotykam a on mi mówi czy ja wiem że to jest zabronione i zaczyna ze mną dyskutować może przesadzam ale to mnie najbardziej irytuje.

Mam dokładnie tak samo ! Już czworo znajomych uświadamiało w tym temacie. Dodam ,nie mając o tym bladego pojęcia. Dla mnie jest to typowe "Psiejstwo-ogrodnictwo"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 października 2013, 19:45 
Generał Broni
Generał Broni

Edward Maniecki napisał(a):
Osobiscie denerwuja mnie natomiast posty zwiazane jednoznacznie z okresleniem czasu dokonania znalezisk, m.in.: "Znalezione w 2-godziny, 1-godzine i coraz czesciej sa to juz minuty. Chodzi w tym wypadku o jakies czasowe wspolzawodnictwo?
Pozdrawiam

:1 - chodzę czasami i cały dzień, a znajduję często mniej godnych zauważenia przedmiotów niż ci, co piszą o garści różnych moniaków wyciąganych w przysłowiową godzinę. Często przez godzinę przebieram, aby nie zabierać śmieci.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 października 2013, 21:07 
Podpułkownik
Podpułkownik

mnie już denerwuje wkółko odpowiadanie różnym ludziom jak głęboko siega czy znalazłem bomby, złoto itp i byłeś na tym starym cmentarzu albo w miejscowości x pod starym pałacem, tam by coś było

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 października 2013, 22:22 
Kapitan
Kapitan

Mnie najbardziej irytują opowieści kolegów po fachu jak to kopią na poletkach PGR-owskich zasilanych polifoską, obornikiem i opryskami - monetki w idealnym stanie :lol: a człowiek wie jakie wycieruchy nieraz wychodzą .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 października 2013, 23:21 
Podporucznik
Podporucznik

A ja wolę właśnie takie pola bo tam czuję przestrzeń i nie ma stresu że ktoś pogoni.
Wkurzac zaczyna myśl że za dwa, trzy lata nie będzie już czego zbierac-już teraz praktycznie tylko
drobnica z ziemi wyłazi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 listopada 2013, 13:53 
Chorąży
Chorąży

a mnie mierzi fakt ze my Polacy mamy we krwi tylko na wszystko narzekać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 listopada 2013, 19:35 
Złosliwy Nieludzki Doktor

szperacz82 napisał(a):
a mnie mierzi fakt ze my Polacy mamy we krwi tylko na wszystko narzekać.

:1 ,,Najbardziej co lubię to narzekać na to czego nie lubię" :D dewiza narodowa :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]