janusz 59 napisał(a):
Zapomniałem dodać że metoda jest znana ale nie dowodzi tego że jest łatwa w zastosowaniu, Aby móc posłużyć się radiestezją wymagana jest tak zwana czułość radiestezyjna. Jest to rzadki dar i różni ludzie w różnym stopniu są nią obdarzeni. Dodatkowo wiele czynników zewnętrznych ma wpływ na wynik naszych badań w terenie. Mogą się zdarzać nie zamierzone błędy które zamiast naprowadzić nas na cel wyprowadzą na manowce, dokładniej to, możemy popełnić błąd a to w terenie może być dziesiątki lub setki metrów od namierzanego celu. Wiadomo , mimo wszelkich utrudnień warto próbować. Namierzenie tej monety też zabrało mi trochę czasu i nie od razu centralnie ją namierzyłem. Zdania na temat radiestezji są bardzo podzielone , jedni są za inni przeciw. I obojetnie co by na ten temat nie pisano to radiestezja jest faktem i służy ludzkości od zarania dziejów.
radiestezja to szarlataństwo ściema i kasa
nie ma żadnych naukowych podstaw ani też opisanych i udowodnionych testów które wypadły by lepiej od rachunku prawdopodobieństwa, zresztą jedna z znanych amerykańskich firm oferuje od wielu lat nagrodę za taki lub podobny dowód działania takiego czegoś .
jednej z setek wątków w temacie wybrałem mniej naukowy
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,2675pozdrawiam