Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 21:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 471 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nocna szychta z saperką...
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 11:41 
Generał Brygady
Generał Brygady

Bardzo często chodzę nocą bo po pierwsze nie mam czasu w dzień(praca) i nie wiadomo jakbym był padnięty to zawsze wyskoczę na parę minutek a po drugie wydaje mi sie ze nocą monetki lepiej wychodzą możne dlatego ze chodzi się w bardziej niedostępne miejsca;)Pozdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 13:53 
Generał Brygady
Generał Brygady

Mam jedno poletko, którego w dzień nijak nie mogę ugryźć i przymierzam się do nocnego wypadu - to będzie pierwszy. Zobaczymy jak to jest z nocnymi fantami.

Z latarką odpada więc jak odszukać namierzone moniaki.
(już doczytałem temat) czyli gleba w garść i machanie przed cewką aż usłyszę moniaczkowy dźwięk).

Ostatnio edytowano czwartek, 25 sierpnia 2011, 14:09 przez camelopardalis, łącznie edytowano 3 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 13:59 
Major
Major

kop a potem ogladasz w samochodzie lub gdzies na uboczu A tak na marginesie , fajna zabawa jak nic nie widzisz ..........wyobraznia dziala :P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 14:08 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

camelopardalis napisał(a):
Mam jedno poletko, którego w dzień nijak nie mogę ugryźć i przymierzam się do nocnego wypadu - to będzie pierwszy. Zobaczymy jak to jest z nocnymi fantami.

Z latarką odpada więc jak odszukać namierzone moniaki.

Zawsze masz trochę światła od księżyca, niedalekich domostw, itp. Namierzasz z grubsza gdzie fant leży w wykopanej ziemi, machasz następnie garściami ziemi przed cewką co by fant znalazł się w w łapce, a koniec końców możesz przyświecić małą latarką ledową.
:z

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 14:14 
Generał Brygady
Generał Brygady

mrblack napisał(a):
Zawsze masz trochę światła od księżyca, niedalekich domostw

Tych świateł od domostw a szczególnie księżyca chciałbym jak tylko można unikać bo wtedy jesteśmy widoczni jak na tarczy. Także pozostają tylko naprawdę ciemne noce z księżycem w nowiu lub wtedy gdy jeszcze się nie pojawił na niebie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 15:07 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

No to idziesz w ciemnice i tylko latarką przyświecasz w razie potrzeby :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 16:22 
Generał Brygady
Generał Brygady

ja tam to co wydaje mi się za wartościowe sprawdzenia zabieram do kieszeni, plecaka a pozniej w aucie ogladam : )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 16:49 
Generał Broni
Generał Broni

a ja świecę tyłem do budynków przy samej ziemi w dołku małą latareczką na 1 led i nic nie widać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 17:02 
Weteran
Weteran

czanki napisał(a):
a ja świecę tyłem do budynków przy samej ziemi w dołku małą latareczką na 1 led i nic nie widać.

Kanox napisał(a):
Kolega daje komende padnij i leże na glebie bo jakiś zbłądzony traktor jedzie niedaleko

pajda napisał(a):
ja tam to co wydaje mi się za wartościowe sprawdzenia zabieram do kieszeni, plecaka a pozniej w aucie ogladam : )

Lipek napisał(a):
Ja do podświetlania fantów używam takiej małej latareczki schowanej w obudowie jak od długopisu

Tych świateł od domostw a szczególnie księżyca chciałbym jak tylko można unikać bo wtedy jesteśmy widoczni jak na tarczy. Także pozostają tylko naprawdę ciemne noce z księżycem w nowiu lub wtedy gdy jeszcze się nie pojawił na niebie.

radoslaw mielczarek napisał(a):
kop a potem ogladasz w samochodzie lub gdzies na uboczu

pawel47 napisał(a):
Strzałka,ja to używam latarki w zapalniczce,ale bardzo rzadko,po co zdradzać naszą obecność,słuchawek nigdy nie używam,raz tylko kopałem blisko kościoła :D to zmniejszałem głośność :usta Raz ktoś pytał jak znajduje fanta:biorę garść w grabę i macham nas cewką,jak się odzywa to mamy w garści :) A co do WORKA,to ja czy do lasu,czy w pola mam zawsze plecak,nigdy nie wiadomo co trafimy :o Ja to ostatnie pole robiłem cały tydzień,a zamiast plecaka i Kamaz by się przydał :D
Jedno co naaaaaaaj ważniejsze to zasypywać dokładnie dołki i mieć oczy w koło głowy... ja juz lezałem chwilke jak zając pod miedzą

ja pierdzielę ale partyzantka :jump, czas napisać poradnik dla polskich nigthhawk'ów :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 17:32 
Generał Broni
Generał Broni

atylla napisał(a):
czanki napisał(a):

Kanox napisał(a):
Kolega daje komende padnij i leże na glebie bo jakiś zbłądzony traktor jedzie niedaleko

pajda napisał(a):

Lipek napisał(a):
Ja do podświetlania fantów używam takiej małej latareczki schowanej w obudowie jak od długopisu

radoslaw mielczarek napisał(a):
kop a potem ogladasz w samochodzie lub gdzies na uboczu

pawel47 napisał(a):
Strzałka,ja to używam latarki w zapalniczce,ale bardzo rzadko,po co zdradzać naszą obecność,słuchawek nigdy nie używam,raz tylko kopałem blisko kościoła :D to zmniejszałem głośność :usta Raz ktoś pytał jak znajduje fanta:biorę garść w grabę i macham nas cewką,jak się odzywa to mamy w garści :) A co do WORKA,to ja czy do lasu,czy w pola mam zawsze plecak,nigdy nie wiadomo co trafimy :o Ja to ostatnie pole robiłem cały tydzień,a zamiast plecaka i Kamaz by się przydał :D
Jedno co naaaaaaaj ważniejsze to zasypywać dokładnie dołki i mieć oczy w koło głowy... ja juz lezałem chwilke jak zając pod miedzą

ja pierdzielę ale partyzantka :jump, czas napisać poradnik dla polskich nigthhawk'ów :D

Oj tam partyzantka :D ja robie inaczej podjeżdżam NAWARĄ zapalam górne halogeny w stronę domostw ich to oślepia a ja chodzę spokojnie. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 20:59 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Pewnego razu z moją ekipą zamówiliśmy pizze na pole :D Super sprawa , polecam :jump Pizza smakowała nam jak nigdy przedtem :1
(Pizze odebraliśmy przy ulicy)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 sierpnia 2011, 06:53 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ja to kiedyś muszę na nocnych wykopkach do agencji zadzwonić,ciekawie byłoby pokopać a potem pod miedzą "BARA BARA" :yay

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 sierpnia 2011, 07:52 
Chorąży
Chorąży

pawel47 napisał(a):
Ja to kiedyś muszę na nocnych wykopkach do agencji zadzwonić,ciekawie byłoby pokopać a potem pod miedzą "BARA BARA" :yay

O kurcze to ja się piszę na te wykopki ,może upust dadzą,będzie taniej :D Już moge być drugi, a co mi tam. :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 sierpnia 2011, 10:56 
Weteran
Weteran

jww napisał(a):
Już moge być drugi

jak po nocy to na pewno nie drugi :lol: no chyba że drugi po Pawle47

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 sierpnia 2011, 11:35 
Chorąży
Chorąży

jww napisał(a):
może upust dadzą,będzie taniej

Oj tam, zapłacisz wykopanymi na polu denarami. :D

A jak jakieś bombowe sztuki do Was przyjadą, to jeszcze dorzucicie im po zapalniku. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 471 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]