Teraz jest niedziela, 14 września 2025, 16:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

wymień województwo
Ankieta wygasła sobota, 2 grudnia 2006, 17:50
kujawsko-pomorskie 8%  8%  [ 6 ]
lubelskie 1%  1%  [ 1 ]
lubuskie 10%  10%  [ 7 ]
wielkopolskie 11%  11%  [ 8 ]
łódzkie 8%  8%  [ 6 ]
małopolskie 7%  7%  [ 5 ]
mazowieckie 12%  12%  [ 9 ]
opolskie 3%  3%  [ 2 ]
podkarpackie 1%  1%  [ 1 ]
podlaskie 1%  1%  [ 1 ]
pomorskie 5%  5%  [ 4 ]
śląskie 7%  7%  [ 5 ]
świętokrzyskie 1%  1%  [ 1 ]
warmińsko-mazurskie 4%  4%  [ 3 ]
zachodniopomorskie 7%  7%  [ 5 ]
dolnośląskie 12%  12%  [ 9 ]
Liczba głosów : 73
Autor Wiadomość
 Tytuł: Quizz - lotnisko
PostNapisane: piątek, 3 listopada 2006, 15:42 
Pułkownik
Pułkownik

Drodzy Państwo,
Z okazji mojego powrotu chciałbym wszystkim uczestników Forum zrobić drobny prezent. Nie ma technicznej możliwości postawienia wszystkim piwa, a nawet gdyby, to i tak nie każdy je lubi. W ogólnym rozrachunku: wszystkim nie dogodzę.
Od kilku lat, (bodaj od ośmiu) zajmuję się poniemieckimi lotniskami w Polsce. Poszukuję starych planów, weryfikuję to, co jeszcze po nich pozostało, jak trzeba tworzę aktualizacje. Odwiedzam te miejsca i fotografuję pozostałości. Jak dotąd zwiedziłem około stu czterdziestu obiektów z ponad czterystu znajdujących się w mojej ewidencji.
Nie chodzę z wykrywaczem, bo – tak jak w moim profilu – nie kupiłem, bo mnie to jakoś nie ciągnie. Ale Wam wszystkim serdecznie kibicuję. Wiem, że jedną z podstawowych bolączek Poszukiwaczy bywa zdobycie informacji. Moim prezentem będzie właśnie jakaś informacja dla Was. Ogłaszam niniejszym quizz na lotnisko. Waszą rolą będzie głosowanie na województwo, plus opcjonalnie wskazanie samego lotniska, które Was szczególnie interesuje. To ostatnie można jedynie zrobic "otwartym tekstem" (dopisując kolejny post, mile widziane uzasadnienia, bądź dotychczasowe doświadczenia), ponieważ możliwości techniczne tworzenia ankiet nie dają dodatkowych możliwości. Quizz zakończy się 1 grudnia 2006.
Na podstawie głosowania przedstawię wykaz lotnisk leżących w zwycięskim województwie. Jedno z nich – a tu już wybiorę sam – opiszę w sposób wyczerpujący w postaci artykułu. To ostatnie podyktowane jest tym, że tylko ja wiem do których lotnisk mam odpowiednią literaturę. Jednak będę się starał wybrać obiekt, na który bezpośrednio oddaliście swoje głosy – o ile skorzystacie z tej opcji.
Pierwsza faza, czyli wykaz lotnisk z wybranego województwa, pojawi się do połowy grudnia. Opis lotniska postaram się zamieścić do końca roku.
Nie wiem czy i jak skorzystacie z moich materiałów. Nie pytajcie gdzie szukać i co tam można znaleźć: nie wiem. To już Wasza rola – ja wiem co JA tam znajduję ;) .
Paweł

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 listopada 2006, 18:15 
Podporucznik
Podporucznik

Patrzyłem 2 razy i nie widzę w ankiecie województwa dolnośląskiego :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 listopada 2006, 18:58 
"Spammerus maximus"

Cadzik napisał(a):
Patrzyłem 2 razy i nie widzę w ankiecie województwa dolnośląskiego :)

Bo takiego województwa nie ma. Jest śląskie :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 listopada 2006, 19:03 
Generał Broni
Generał Broni

Hans napisał(a):
Bo takiego województwa nie ma.

I Ty masz w profilu wpisany Wrocek.:666
Wyobraź sobie, że od 1 stycznia 1999 jednak istnieje województwo dolnośląskie.
Tak samo jak zachodniopomorskie, które też kolega Korup zapomniał umieścić w ankiecie.

P.S. O powtórzeniu kujawsko-pomorskiego nie wspomnę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 listopada 2006, 19:10 
Podpułkownik
Podpułkownik

Rzeczywiście są błędy w ankiecie. Mnie na przykład interesuje lotnisko w Strzelcach Opolskich (Ligota Dolna) w woj. opolskim.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 listopada 2006, 19:18 
Pułkownik
Pułkownik

Panowie,
Z ręką na sercu województwa dolnośląskie i zachodniopomorskie były w ankiecie - odpowiednio na pierwszym i ostatnim miejscu. Sprawdzałem ją po zamknięciu i dam się pokroic, że o nich nie zapomniałem (szczególnie, że sam mam zamiar oddac głos na dolnośląskie). Nie wiem dlaczego pierwsze i ostatnie pole ankiety "się zgubiło" (bo nie potrafię tego inaczej nazwac). Niestety zostałem odcięty od możliwości jej edycji. Dlatego bardzo proszę osoby uprawnione o umożliwienie mi dokonania niezbędnej korekty, lub dokonanie jej w moim imieniu. Z góry dziękuję.
Paweł

PS: Chwilowo proszę osoby zainteresowane oddaniem głosu na te województwa o dopisanie się poniżej - przeliczę to "na piechotę" jak będzie trzeba i z pewnością UWZGLĘDNIĘ mimo wszystko.

SAUROON: a to widziałeś?
viewtopic.php?t=32482

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 listopada 2006, 23:17 
Poczciwy Otto

Dolnośląskie, Legnica :)
I nie tylko to jedno... może masz jakieś informacje o rzekomych lotniskach polowych w bezpośrednim sąsiedztwie miasta?

Ostatnio edytowano sobota, 4 listopada 2006, 13:10 przez Jarema, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 listopada 2006, 00:07 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Wpiszę się jako pierwszy. Jeśli jet to możliwe proszę o wszelkie informacje na temat lotniska w Bednarach (woj. wielkopolskie). O Krzesinach dużo się mówi (vide F16) natomiast Bednary są lotniskiem zapomnianym.

Pzdrw,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 listopada 2006, 00:34 
Kapitan
Kapitan

A mnie interesuje lotnisko na Bielanach w Warszawie, na którym z tego co mi wiadomo zbudowano osiedle Wrzeciono lub Hutę LW, ale może nie na całym i coś jeszcze zostało w okolicach? Ja nic nie znalazłem :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 listopada 2006, 01:49 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

witam
apropo tych brakujacych województw w ankiecie...coś mi sie kojarzy ze ankieta ma ograniczona liczbe pozycji, i pewnie "obcieło"
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 listopada 2006, 17:02 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Niederschlesien: Fl.H.Kdtr Oels :D - Dolnośląskie Oleśnica! :luv :luv :luv :luv

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: PILNE!
PostNapisane: niedziela, 5 listopada 2006, 18:32 
Pułkownik
Pułkownik

Z rozmów z różnymi moderatorami dowiedziałem się, że powyższa ankieta jest do uratowania. Czy mogę prosic moderatora niniejszego działu o pilną interwencję w moim imieniu? Chodzi o zastąpienie jednego województwa kujawsko-pomorskiego województwem dolnośląskim i dopisanie województwa zachodniopomorskiego? Jest to między innymi o tyle istotnie, iż oba są znane z dużej liczby lotnisk i szkoda, że właśnie one na skute różnych sofwarowych fikołków nie pojawiły się na liście.
Z góry dziękuję,
Paweł

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 listopada 2006, 20:01 
Pułkownik
Pułkownik

...a tak między nami, to nie ma chętnych na dolnośląskie i zachodniopomorskie? Piszcie chocby na priva albo maila, odpowiedni zestaw "guzików" jest poniżej - uwzględnie to, serio!
Jeszcze jedno: równolegle prowadząc własne zapiski w arkuszu kalkulacyjnym doszedłem do ciekawej rzeczy. Zsumowałem wyniki na dzień dzisiejszy (43 głosy oddane) i zestawienie procentowe i wyszło mi, że powyższa ankieta posumowała 92% wszystkich głosów. GDZIE SIĘ PODZIAŁO 8%?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 listopada 2006, 11:08 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Musiałem naprawić ankietę, niestety wiązało się to z reedycją pytań, stąd Wasz wybór byłby przez to zafałszowany (głosy były oddane na niewłaściwe województwo). Przepraszam za kłopot i proszę o ponowne oddanie swojego głosu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 listopada 2006, 04:38 
Pułkownik
Pułkownik

Dziękuję Robiemu za ingerencję w stronę techniczną ankiety - dzięki niej staje się ona na reszcie "strawna" i będzie wiarygodniejsza. Jeśli moje jej kolejne próby edycji spowodowały uszkodzenie - to bardzo przepraszam. Zapraszam do ponownego oddawania głosów. Zinteresowanych informuję, że opis wybranego lotniska będzie miał zbliżoną formę do tej, jaka ma miejsce w odniesieniu do Ligoty Dolnej (patrz tu: viewtopic.php?t=32482&postdays=0&postorder=asc&start=0 - po uzupełnieniu na stronie drugiej) - mam nadzieję, że to Wam odpowiada?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]