Teraz jest wtorek, 29 lipca 2025, 15:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak szukać monet na plaży?
PostNapisane: środa, 5 lipca 2006, 23:30 
Moderator
Moderator

Poradźcie jak szukacie monet na plaży? Czy idziecie od wydmy do brzegu,przy brzegu krok w bok i znowu "zamiatacie" od brzegu do wydmy, przy wydmie krok w bok i do brzegu itd?? Czy może chodzicie tylko po" grajdołkach"? A może tylko okolice przebieralni, poduszek powietrznych oraz barów? Czy warto szukać na brzegu, a może w samej wodzie tuż przy brzegu? Napiszcie w których miejscach znajdowaliście najwięcej fantów? Pozdrawiam,Grzebiuszka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 lipca 2006, 10:36 
Podporucznik
Podporucznik

Najlepiej szukać bliżej wydm, a to dla tego że opala się tam więcej ludzi. Następnym miejscem gdzie można nieźle pokopać to te miejsca gdzie grają w siatkówkę (jeżeli na danej plaży takie pole jest) Wiadomo że ludzie tam skaczą i niewiadomo co robią to dużo kasy tam leży. Jak szukać ?? To już chyba zależy od kopiącego, jak jest mu wygodniej. Ja sam wole zataczać takie koło, jest to dosyć dokładny sposób, ale niech każdy szuka jak mu wygodniej.

PS Tak na boku to jeżeli jest jakijś błąd w pisowni to prosze przymknąć na to oko, bo mam zakropione Atropiną oczy. A z monitora czytam przy pomocy szkła powiększającego.4

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 lipca 2006, 10:56 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Grzebiuszka w jaki rejon jedziesz ? :-)

A tak z doświadczenia wiem, że najlepsze efekty sa na odcinkach plaży strzeżonych.

Zastanawiałem się, co jest tego powodem i wymyśliłem ;-)

Na strzeżonych odcinkach rozbijają się wszystkie kolonie, a jak wiadomo, to najbardziej "roztrzepany" typ plażowicza :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 lipca 2006, 22:13 
Kapitan Petersen

Witam

Z moich zeszłorocznych doświadczeń na plaży: szukać tam, gdzie w ostatnich godzinach było najwięcej ludzi. To można zaobserwować w ciągu dnia, gdy plaża jest zapełniona, albo bezpośrednio po przyjściu z wykrywką na podstawie śladów na piachu. O ile na polach szukam czasem systemem, to na plaży nie, bo zgłupiałbym - po propstu chodziłem zygzakami jak pijane dziecko we mgle, od grajdołka do grajdołka itd. Z dobrymi efektami. Na tyle dobrymi, że jeden znajomy zachęcony moim przykładem tuż po wakacjach kupił sobie wykrywkę.

W tym roku jadę w to samo miejsce, ale z wykrywaczem na plażę nie pójdę. Raczej wybiorę się na jakieś pola wokół starych wsi. Nie chce mi się wysłuchiwać głupich komentarzy ciekawskich, tłumaczyć jak się szuka, ile kosztuje sprzęt itd. Lepiej posiedzieć na piasku i popatrzyć na zachód słońca.

:pa

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 lipca 2006, 23:25 
Weteran
Weteran

Test napisał(a):
Witam

Nie chce mi się wysłuchiwać głupich komentarzy ciekawskich, tłumaczyć jak się szuka, ile kosztuje sprzęt itd. Lepiej posiedzieć na piasku i popatrzyć na zachód słońca.

:pa

Test

:1
111

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 lipca 2006, 16:28 
Generał Brygady
Generał Brygady

Właśnie z powodu ciekawskich i gapiów najlepiej chodzić po plaży w takich porach kiedy nie ma ludzi. Czyli w nocy i nad ranem. Pozwala to na swobodne wejście tam gdzie w dzień nie ma szans i uniknięcie głupich pytań. Chodzenie po zmierzchu ma też taką zaletę, że mniej się męczymy niż w dzień w palącym słońcu i przynosi lepsze rezultaty w postaci monet i innych fantów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 lipca 2006, 20:36 
Moderator
Moderator

Dziekuję za informacje, proszę o jeszcze, szczególnie tych co duuużo szukają na plaży.
A gdzie jadę to nie napiszę, bo przecież jak każdy boję się Pana Zbynia :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 8 lipca 2006, 10:11 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Grzebiuszka, nie przejmuj sie ciekawskimi , co zadają głupie (przynajmniej dla nas) pytania. Słuchawki na uszy i udajesz , że nic nie słyszysz :-).
Generalnie, bez słuchawek nie radzę, bo każde pobudzenie detektora będzie powodowało jeszcze większe pobudzenie u turystów :-)

Nie zapomnij o czymś do przesiewania piasku - najlepszy jest koszyczek od garnka do gotowania frytek, oczka są na tyle wielkie, że swobodnie przelatuje nawet mokry piasek, a zarazem na tyle małe, aby zatrzymać 1 grosza :1 - nie jest to konieczne, ale znacznie usprawni proces wydobywczy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2006, 11:07 
Podporucznik
Podporucznik

IMHO jest jedna rada na plaży --- szukać wszędzie gdzie się da ;) ;) ;)

Polecam też miejsca koło barów, sklepików i zjeżdżalni na plaży -- mimo śmiecia sporo tam kasy bywa.
Czasem trafiają się na plaży drewniane przebieralnie - sprawdź samym ranem a możesz być mile zaskoczony

Pozdrawiam

Tankist :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 10 lipca 2006, 19:04 
Generał Broni
Generał Broni

Adam Bisewski (Bisu) napisał(a):
Najlepiej szukać bliżej wydm, a to dla tego że opala się tam więcej ludzi. Następnym miejscem gdzie można nieźle pokopać to te miejsca gdzie grają w siatkówkę (jeżeli na danej plaży takie pole jest) Wiadomo że ludzie tam skaczą i niewiadomo co robią to dużo kasy tam leży. Jak szukać ?? To już chyba zależy od kopiącego, jak jest mu wygodniej. Ja sam wole zataczać takie koło, jest to dosyć dokładny sposób, ale niech każdy szuka jak mu wygodniej.

PS Tak na boku to jeżeli jest jakijś błąd w pisowni to prosze przymknąć na to oko, bo mam zakropione Atropiną oczy. A z monitora czytam przy pomocy szkła powiększającego.4
Gratuluje HEROIZMU i SAMOZAPARCIA :1 ;) A może moderator by dla takich ODDANYCH członków forum ustanowił platynową kartkę :luv :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 18 lipca 2006, 20:56 
Moderator
Moderator

Dziekuję wszystkim za rady ,raczej bedę kopał nad ranem ,chociaż jak ktos podchodzi i pyta, to z uśmiechem opowiadam co i jak, mnie to zupełnie nie przeszkadza. Jak wrócę pod koniec sierpnia, to na pewno pochwalę się jakie nowe autko kupiłem :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 lipca 2006, 10:09 
Specjalista
Specjalista

Autko to chyba przesada ale 1 godzina chodzenia o 5 rano wystarczy na 4 zimne piwa. Oczywiście można trafic plaże nie czesaną ode początku sezonu a wtedy to wystarczy nawet na pobyt :1
Przy okazji - chodził ktoś z solarisem po plaży ? Nie wiem jak zachowuje się przy szukaniu na plaży. Wybieram się 3 sierpnia na 2 tygodnie więc piszczałkę biorę ze sobą. Rok temu chodziłem z Ace 150 i moim zdaniem jako plażówka jest rewelacyjny.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 lipca 2006, 15:35 
Chorąży
Chorąży

a ja mam pytanie czy śmigał ktoś z jablem po plazy ;D ??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 lipca 2006, 23:27 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Z Jablem na plaze??? O stary, ale ktos by mial u mnie szacunek jakby sie pofatygowal, no chyba ze nie chodzi mu o mioniaki itp.tylko o zakopane puszkii alu. bo chce je oddac do skupu , to co innego

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Jak szukać monet na plaży?
PostNapisane: poniedziałek, 28 września 2015, 19:48 
Kapral
Kapral

czy ktoś mi napisze ile kasy zebrał np z jednego miesiąca szukania na plaży???

chodzi mi o wakacje

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]