wienio77 napisał(a):
Witam.
Wtrącę się do wątku o LP,trzy dni temu byłem w Nadleśnictwie załatwiać wjazd do lasu autem i przy okazji spytałem o tą ustawę co weszła nie dawno.Zapytałem Nadleśniczego zarządzającego częścią borów Tucholskich jak to jest teraz dostać pozwolenie na kopanie podkreślając z użyciem łopaty bo chcę kopać a nie machać cewką,odpowiedział że to już żaden problem tylko wystarczy złożyć wniosek i na pewno takie otrzymam ale wraz ze zgodą konserwatora inaczej nie ma mowy.Na temat szkoleń dla poszukiwaczy powiedział że nic nie wie,stwierdził tylko że każdy normalny człowiek wie jak się zachować powinien w lesie i tyle.
Jak dla mnie to na razie idzie to po staremu.
Pozdrawiam
Cofam się do słów kolegi wienio77 i niestety widzę,że różowo nie jest. Nie ma się z czego cieszyć Drucik. To co napisał wienio to porażka. Jak leśnictwo może wymagać zgody konserwatora? To wbrew rozporządzeniu. Nie tak miało być ? Na razie jakoś nie słyszę,żeby LP wydawały ochoczo pozwolenia,wręcz przeciwnie jest jak było.Możesz Drucik uchylić rąbka i powiedzieć jaka była przyczyna odmowy w Twoim przypadku? Proponuję wienio77 wystąp do tego nadleśnictwa z pismem oficjalnym ,powołując się na nowe rozporządzenie GDLP a jak dostaniesz taką odpowiedź jaką nieoficjalnie od pana leśniczego to prześlij to do PZE i niech oni sami napiszą do GDLP z zapytaniem dlaczego leśnictwa nie stosują się do nowego rozporządzenia ? Według mnie jest to obowiązek PZE.