Simon napisał(a):
Poszukując depozytu w piwnicach nie zapominaj o scianach. W piwnicach często zamurowywano fanty w scianach. Jak klamotów bylo wiecej to tworzono ślepe piwnice. Porównaj "naziemny" obrys budynku z planem piwnic , a nuż znajdziesz jakieś niezgodności. Dobrze byłoby użyć two-boxa. Chociaż ACE 250 nieźle wyłapuje większe fanty nawet przywalone kamieniami.
Piwnice to 2 "szeregowo" połączone pomieszczenia. "Na długość" zgadzają się z obrysem budynku. "Na szerokość" nie. Budynek jest szerszy i jego część wydaje się nie podpiwniczona. Badałem ściany wykrywką i faktycznie w jednym miejscu na ścianie od strony braku podpiwniczenia jest słabiutki sygnal. Normalnie na dynamiku ACE nic nie wyczuwa ale na pinpoincie zaczyna tam coś cichutko pomiaukiwać na dość dużej powierzchni. Pewnie coś sporego jest w daleko po drugiej stronie ściany. Ale nie chcę robić totalnej demolki w piwnicy żeby wyciągnąć jakiś stary, bezużyteczny złom. Poza tym ściany i sufit to jeden łuk od podłogi do podłogi. Nie chcę żeby mi się chałupa na głowe zawaliła. :o Na ścianie nie widać śladów że była ruszana. Jak wywołam zdjęcia to wrzucę (robię jeszcze "kliszówką" :1 )