Teraz jest czwartek, 2 kwietnia 2026, 17:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Magazyn Amunicji w Piotrkowie Trybunalskim
PostNapisane: poniedziałek, 14 lipca 2008, 20:24 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam

Chcaiłem się dowiedzieć czy ktoś wie jak trafić do polskiego magazynu amunicji w lesie rakowskim w Piotrkowie tryb. Został on wysadzony przez Polaków jak niemcy zbliżali się do Piotrkowa we wrześniu 1939 roku. Jak ktoś wie jak trafić do fundamentów to prosze o odpowiedź w tym temacie i opisanie jak tam trafić tak żeby każdy mógł skorzystać z tej wypowiedzi.

I jeszcze chciałem zapytac gdzie połazić z piszczałką w piotrkowie jak i w jego okolicach

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 lipca 2008, 14:23 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam

Widze że nikt nic nie napisał więc temat zamykam

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 lipca 2008, 14:30 
Moderator
Moderator

Obraziłeś się?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 lipca 2008, 14:44 
Specjalista
Specjalista

Wolfwilk napisał(a):

To ciekawe co piszesz, bo temat jest wciąż otwarty, jak widzisz, mogę w nim pisać.
Czy aby nie przesadzasz z uzurpowaniem sobie praw moderatora forum?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 lipca 2008, 14:48 
Kapitan
Kapitan

Dajcie mu spokoj :)
Z tym zamknieciem tematu to pewnie mu chodzilo o to, ze: "juz nie bede sprawdzal tego tematu, mam gdzies ten magazyn amuncji" :) :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 lipca 2008, 14:54 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Poco teraz piszecie żeby sobie posty nabic??
Jak mówię że zamkniety to mam na myśli to że ten temat już mnie nie obchodzi bo jest on na innej stronie a z tym róbcie co chcecie

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 lipca 2008, 15:01 
Kapitan
Kapitan

Czyli sie nie pomylilem :)
A z nabijaniem postow??? Po co?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 lipca 2008, 17:17 
Moderator
Moderator

Obchodzi Cię,czy nie drogi Wolfwilku weż poprawkę na to,że brak odpowiedzi w tym temacie to najlepsze z możliwych rozwiązań :) zwłaszcza dla Ciebie.Dlaczego-powinieneś się domyślić,poza tym w trosce o Twoje zdrowie i dalszy potencjał do zgłębiania historii nie pakuj się w ,,wysadzoną fabrykę amunicji'' :)
Te młyny o których wspominałeś to dużo lepszy pomysł :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 lipca 2008, 19:10 
Specjalista
Specjalista

TomaszDobr napisał(a):
Z tym zamknieciem tematu to pewnie mu chodzilo o to, ze: "juz nie bede sprawdzal tego tematu, mam gdzies ten magazyn amuncji" :) :)

Oczywiście ja też się domyśliłem, co autor wątku miał na myśli przez "zamykam temat", tak czy owak takie stwierdzenie trochę mnie śmieszy, dlaczego?

Otóż forum publiczne, to miejsce przeznaczone konkretnemu celowi. Nie jest to miejsce na prywatne kontakty (poza PW) czy na zadawanie pytań, lecz przede wszystkim forum jest nastawione na dyskusje. Na zestawienie wielu opinii w jednym miejscy pod konkretnym tematem, czy działem o określonej tematyce. Dyskusja ta skierowana jest do wszystkich zainteresowanych użytkowników internetu którzy mogą się zarejestrować i wnieść coś do niej od siebie.
Zadawanie pytań na forum to tylko jeden z ubocznych elementów, który często sam w sobie morze przerodzić się w dyskusję.
Skoro forum nastawione jest głównie na dyskusję i wyszukiwanie już zawartych w nim informacji, nie można powiedzieć "koniec dyskusji", chyba, że jest się moderatorem i usuwa się dany wątek czy zamyka go tak, aby nikt już nie mógł nic dopisać.

To nie mail, gdzie każdy może powiedzieć "już nie będę odpisywał na Twoje listy", albo "nie interesuje mnie co Ty masz do powiedzenia". To nie komunikator czy blog.

Wolfwilk napisał(a):

Dlatego to stwierdzenie mnie śmieszy. Jeśli temat założony przez autora ma rację bytu na forum, to dlatego, że być może ktoś jeszcze kiedyś oprócz niego samego będzie zainteresowany tym tematem. To nie jest tak, że on założył temat, to on jest jego właścicielem.

Wyobrażasz sobie co by się działo gdyby w każdym temacie na forum, który jest już nieaktywny, "zapomniany" (a takie tematy to 99% zawartości forum) wszyscy w nim uczestniczący lub tylko obserwujący dopisali na końcu "już mnie to nie interesuje" albo "nie będę już tu zaglądał". Na co komu taka informacja? Powoduje tylko bałagan.

Wolfwilk napisał(a):

To jest tekst na poziomie "zamykania wątku"

Wolfwilk napisał(a):
Jak mówię że zamkniety to mam na myśli to że ten temat już mnie nie obchodzi bo jest on na innej stronie a z tym róbcie co chcecie

A do dopisywania czy czegokolwiek w tym temacie nikt nie potrzebuje pozwolenia.

Po prostu nie lubię, jak ktoś myśli, że ma zawsze rację i nie pozwala sobie na nic zwrócić uwagi, zamiast tego ostentacyjnie daje do zrozumienia, że ma innych forumowiczów "głębokim w poważaniu" i nie będzie tu zaglądał. To wszystko.

Kultura na forum to poważny problem, ludzie nie mają skąd brać przykładu, jakieś fora onetu, gier komputerowych itd. powodują, ze ludziom się wydaje, ze forum to wolna amerykanka, że jak już się jest zarejestrowanym, to można wszystko wypisywać i nie stosować się do żadnych reguł współistnienia na forum.
Dlatego warto zwracać uwagę, żeby coś w tym temacie zmienić, dać przykład, edukować. Bo inaczej an forum zostaną głównie, pyskówki, flamy, kłótnie i uszczypliwości.

PS.
Wolfwilk jest jeszcze za młody, żeby troszczyć się o swoje zdrowie i życie, myśli, że wypadki omijają go szerokim łukiem, więc wątpię, żeby wziął swoją uwagę do serca, Idol. Prędzej odbierze Twoją uwagę, jako złośliwą, że cieszysz się, że nikt mu nie pomógł... ehhh...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 lipca 2008, 19:47 
Moderator
Moderator

Wolfwilk napisał(a):

Pozdrawiam
Nie bądź baba i nie wywalaj focha ;) Poczekaj, a może ktoś coś dopisze. Czasem są tematy bez odpowiedzi i np. po roku czasu ktoś odpowiada i mamy całkiem przyjemną dyskusję.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 lipca 2008, 20:33 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Ja juz wiem w którym miejscu to isę znajdowało wiec ten temat mnie nie interesuje, a założyłem temat o tym "magazynie" nie fabryce jak ktoś napisał i dużo osób się zgłosiło.

Może na tym sie ktoś kiedys zgłosi więc go zostawiam dla tych co kiedyś bedą potrzebowali info na temat tego magazynu
A z tego co wiem to tam już się nie znajduje "rozrywek" bo jak magazyn wybuchlo to wszystko się rozwalilo w 90 %, a zostały tylko łuski i odłamki
:)

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 lipca 2008, 22:12 
Kapitan
Kapitan

Drogi Wolfwilku,
Tak jak napisal prezesszczepan powyzej - nie obrazaj sie. Bo na tym forum naprawde malo jest ludzi ktorzy zycza drugiemu zle. I wlasnie z tej troski o Ciebie i Twoje zdrowie dobrze radze Ci ja i inni uczynni forumowicze. Trzymaj sie dala od tych wysadzonych "luskow i amunicjow", bo nie znajdziesz tam ani helmu ani zlota ani nawet pol Tygrysa. Jedyne co Ci moze z ziemi wylezc to wlasnie albo jakis szmelc rozerwany albo po prostu niewypal. Wiec tak czy siak nie powinno Cie to ekscytowac. Mam racje?
Tym optymistycznym akcentem zachecam Cie do szperania w historii Twojej okolicy i skierowania magnetycznego patyka na bardziej bezpieczne grunta.
Pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 lipca 2008, 23:40 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Okej i tak zrobie . W najbliższym czasie młyny nad luciążą:)

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]