Teraz jest środa, 21 stycznia 2026, 00:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przestroga
PostNapisane: wtorek, 2 sierpnia 2011, 23:03 
Pułkownik
Pułkownik

Byłem wieczorem na podmokłej łące,znalazłem 2 kulki szrapnelowe i przeżyłem wszystkie poziomy piekła,a to za przyczyną komarów.Niech je najjaśniejszy szlag trafi!Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Przestroga
PostNapisane: wtorek, 2 sierpnia 2011, 23:26 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

Przezyles kolego plage komarow... . Gratulujemy i chylimy czola przed Twym poswieceniem i odwaga. Oczekujesz na oklaski i ... ? Przezyj moja ex zone a sam wrecze Tobie Krzyz Zelazny i Virtuti Militari przy jednej okazji :D ;) :usta .

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 sierpnia 2011, 23:34 
Pułkownik
Pułkownik

Właśnie jestem na dobrej drodze do tych odznaczeń.Prowadzę letnią kampanię z teściową.Nie popełnię tego błędu,co pewien pan z wąsikiem.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 sierpnia 2011, 23:42 
Przyznam że po tych intensywnych opadach te hieny (komary) nie dają żyć, mówię to też jako wędkarz bo czy to w lesie czy to nad wodą nie da się wytrzymać tak atakują!!!ale z drugiej strony ... co nas nie zabije to nas wzmocni więc jest szansa !!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 sierpnia 2011, 00:22 
Kapitan
Kapitan

Marne pocieszenie ....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 sierpnia 2011, 00:25 
Moderator
Moderator

jani1972 napisał(a):
... co nas nie zabije to nas wzmocni więc jest szansa !!!

......chyba jedynie na szybsze zejście z tego łez padołu na skutek malarii :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 sierpnia 2011, 00:55 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Podobno preparaty na komary z DEET nieźle działają. Nawet Cejrowski coś o nich wspominał :P.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 sierpnia 2011, 01:17 
Podporucznik
Podporucznik

Nie takie plagi przeżyliśmy :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 sierpnia 2011, 01:48 
Generał Broni
Generał Broni

Wszystkie poziomy piekła z powodu badziewnych komarów? Żadna rewelacja w końcu istnieją niezłe mazidła na to dziadostwo. Ja wczoraj badałem stare dukty i miałem bliskie spotkanie trzeciego stopnia z ŁOSIEM ! Nie macie pojęcia jakie to jest olbrzymie. Myślałem,że w pory narobie i przy okazji osiwieje w jednej sekundzie. Szkoda tylko saperki, którą w ucieczce porzuciłem. Przepadła bo już po nią nie wrócę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 sierpnia 2011, 02:35 
Podporucznik
Podporucznik

E tam ,co to 1 łoś w porównaniu do setek komarów :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 sierpnia 2011, 08:38 
Moderator
Moderator

Blizbor napisał(a):
Wszystkie poziomy piekła z powodu badziewnych komarów? Żadna rewelacja w końcu istnieją niezłe mazidła na to dziadostwo. Ja wczoraj badałem stare dukty i miałem bliskie spotkanie trzeciego stopnia z ŁOSIEM ! Nie macie pojęcia jakie to jest olbrzymie. Myślałem,że w pory narobie i przy okazji osiwieje w jednej sekundzie. Szkoda tylko saperki, którą w ucieczce porzuciłem. Przepadła bo już po nią nie wrócę.

Ja mam pojęcie :) na wiosnę nadziałem się na klempę z 2 młodymi , wyłączyłem wykrywkę i odszedłem na paluszkach. A wracając do komarów to o wiele gorsze są od nich końskie muchy (giez), u mnie w lasach jest ich ostatnio w cholerę i trochę :evil: Ugryzienie tego dziadostwa dopiero boli....
Pozdrawiam Tomasz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 sierpnia 2011, 09:09 
sopel74 napisał(a):
Blizbor napisał(a):

Ja mam pojęcie :) na wiosnę nadziałem się na klempę z 2 młodymi , wyłączyłem wykrywkę i odszedłem na paluszkach. A wracając do komarów to o wiele gorsze są od nich końskie muchy (giez), u mnie w lasach jest ich ostatnio w cholerę i trochę :evil: Ugryzienie tego dziadostwa dopiero boli....
Pozdrawiam Tomasz

Co do tych końskich much to faktycznie masz rację, ból jest naprawdę duuży, to już wolę komary

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 sierpnia 2011, 10:59 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Cytuj:

Spotkany łoś czesto po prostu stoi i bezczelnie sie gapi, ale (o ile nie jest to klempa z mlodymi) raczej kiepski z niego predator ;) A saperki szkoda, mogles z niej zrobic lepszy uzytek: http://www.wypadki-swiat.pl/?p=10486

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 sierpnia 2011, 11:18 
Specjalista
Specjalista

Witam,

Właśnie jak to jest z tymi preparatami przeciwko komarom?
Jak wiadomo te tanie i komercyjne (Off itp. shiet) nie działają skutecznie, lub też działają tyle że krótko...
Aczkolwiek są takie Hamerykańskie preparaty (nie do kupienia w sklepie, jedyne przez sieć) które tam rzekomo zawierają więcej jakiegoś składnika "anty-komarowego" aniżeli te nasze krajowe. Są też droższe - około 70 pln za tubkę, ale...
na pewnym bagnie na mierzei wiślanej miałem okazje taki wypróbować - szok! nic nie kąsało! i to przez naprawdę długi czas.

Podobno skuteczność takich preparatów to kwestia indywidualna? (ph skóry, pot itp.)
Np. mnie komary uwielbiają, za to mam spokój od kleszczy. Kleszcza "miałem" dwa razy w życiu. Do tego w obu przypadkach złapałem je w tym samym lesie w Holandii :D Kumpel natomiast z każdej wyprawy przynosi ich kilka...
Jak to jest?

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 sierpnia 2011, 11:24 
Moderator
Moderator

Blizbor napisał(a):
. Ja wczoraj badałem stare dukty i miałem bliskie spotkanie trzeciego stopnia z ŁOSIEM ! Nie macie pojęcia jakie to jest olbrzymie. Myślałem,że w pory narobie i przy okazji osiwieje w jednej sekundzie. Szkoda tylko saperki, którą w ucieczce porzuciłem. Przepadła bo już po nią nie wrócę.

Uciekles przed łosiem :o przeca to takie przyjemne i w zasadzie nieszkodliwe zwierzątko .... w Bieszczadach kilka razy wlazlem z ekipa na żubra solo, a raz na stadko .... tu sa dopiero doznania ... słabsi psychicznie moga nie nadarzyc z wymianą pampersow, bo żubr ma to do siebie, ze raczej cieżko go spłoszyć a czesto bywa ze to on jest płoszącym :666

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]