Teraz jest poniedziałek, 22 grudnia 2025, 08:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z wyborem wykrywacza.
PostNapisane: wtorek, 17 maja 2016, 00:01 

Witam wszystkich użytkowników forum.
Po przekopaniu miliardów dołków, a w sumie w większości to kraterów, nierzadko dokopując się prawie do jądra ziemi chodząc z Jablkiem, nie zniechęciłem się do tego hobby, choć nie powiem była to nieznośnie trudna próba. Przyszedł czas na zakup czegoś cywilizowanego, ale nie szalejąc z funduszami. Od tygodnia przeglądam znane portale z ogłoszeniami, forum czytam od dłuższego czasu, także podstawowe i czysto techniczne zagadnienia mam opanowane do perfekcji. Jednak potrzebuję porady kogoś kto ma trochę wiedzy praktycznej dotyczącej tych wykrywaczy i pomoże mi się zdecydować na zakup wykrywacza. Na wykrywacz chciałbym wydać ~800 zł, ale jest to kwota dość elastyczna.

Teraz przedstawię swoje typy.
- Garrett ace 150 używany 600 zł z gwarancją.
- Garrett ace 250 używany 800 zł w sumie to samo co 150, tylko czy jest sens dopłacać 200 zł za pinpointa, który przy tak małej cewce, aż tak bardzo nie wpłynie na skuteczność namierzania celu?
- Garrett ace 200i 900 zł nowy, niestety nie mogę znaleźć w internecie żadnych porównań do starszej wersji tego wykrywacza, żadnych testów, recenzji, ni nic. Wielka szkoda bo naprawdę spodobał mi się poliftowy kanarek, w końcu dźwięki jakie wydaje nie kaleczą tak ucha, może ktoś z forumowiczów miał kontakt z nową serią 200i-300i i mógłby się wypowiedzieć?
Rozglądam się też za jakimś eurotekiem pro z cewka 11d, ale ciężko znaleźć coś w przyzwoitym stanie poniżej 1000zł, a za tą kwotę miałbym prawie dwa kanarki 150, także mógłbym chodzić na dwie ręce. :ups: :lol:

Także proszę o pomoc w wyborze detektora, wyrażenie własnych opinii, może jakieś inne ciekawe propozycje?
Pozdrawiam serdecznie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Problem z wyborem wykrywacza.
PostNapisane: wtorek, 17 maja 2016, 06:51 
Plutonowy
Plutonowy

Ja Ci polecam 250-kę. Jest to naprawdę poczciwy sprzęt.
Dalej czasem z nim chodzę i zawsze nim coś fajnego znajdę :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 maja 2016, 07:05 
Generał Broni
Generał Broni

Dozbieraj na euroteka , fajniejsze dźwięki , lepszy wyświetlacz z regulacja głośności .Jesli kupisz Ace 250 to też będziesz zadowolony. Bardzo dużo ludzi zaczynało na tym sprzęcie a niektórzy chodzą do dziś. W sumie nie ma wiekszej różnicy w zasięgu miedzy imi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 maja 2016, 07:23 
Moderator
Moderator

Jesli Eurotek Pro to tylko z cewka 11" lub 13" Detech, w cewke 8" nawet sie nie pchaj, to naprawde poczciwa maszynka, ktora potrafi zawstydzic drozsze sprzety :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 maja 2016, 07:58 
Podporucznik
Podporucznik

https://www.google.pl/url?sa=t&source=w ... TQcMPmYs7A
Taka porównywarka może się przyda. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 maja 2016, 11:40 
Generał Broni
Generał Broni

Po kraterach jablowskich naście cm kanarkiem raczej bedzie rozczarowywać. Ja bym radził jakąś starszą Proxime.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 maja 2016, 23:01 
Szeregowy
Szeregowy

kolega szuka koniecznie wizualizacji ;))

jesli dalej nastawiony jestes bardziej na militarke to proxima jak juz kolega wyzej wspomnial w tej cenie beda dobrym wyborem jak mysle.
jesli juz pomalu idziesz w drobnice a brak id ci nieprzeszkadza to cibolke za pare zeta wiecej

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 maja 2016, 20:32 

Zdecydowanie drobnica. Aktualnie nic ciekawego na portalach aukcyjnych, ani tutaj na forum nie ma, a w sumie pogoda coraz lepsza i coś by pokopał. Warto dopłacać do tego pinpointa w garrecie? Zasięgi te same a i tak z czasem zapewne zmajstruje sobie jakiś pinpointer. Przymierzam się do kupna 150, ale powiem szczerze, że korci mnie 200i. Porównywał ktoś już te dwa wykrywacze? Różnią się tylko i wyłącznie tym, że ten nowszy ma identyfikację cyfrową i inny dźwięk, czy został jeszcze jakoś zmodyfikowany, pod względem separacji, zasięgów? Wydaje mi się, że nowszy garrecik jest szybszy, szybciej sygnalizuje znalezisko, a ten gong w 150, 250 jest taki powolny i ospały i wydawany jest z opóźnieniem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 maja 2016, 21:02 
Generał Broni
Generał Broni

Pinpointer jest przydatny, ale krecik dużo bardziej, więc ja bym nie dokładał, skoro i tak chcesz kiedyś kupić. Ten 200i to Ace 150 z tymi bajerami, o których piszesz, ale myślę że warto go kupić zamiast 150. Cyfrowa identyfikacja w kanarku może nie działać jakoś mega idealnie, ale zawsze to coś lepszego niż skaczące kwadraciki. I skala wskazań metali europejska jak w Euroace, a nie amerykańskie monetki. Cena tylko kosmiczna - 880 zł.

Tu fajny filmik: https://www.youtube.com/watch?v=CDmrOJDIHfY

Mi się bardziej podoba od 150 :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 maja 2016, 17:41 
Pułkownik
Pułkownik

Jak kolega nie boi się starszych wykrywek, to jest na znanym portalu taka ciekawostka http://allegro.pl/wykrywacz-whites-eagl ... 90796.html
Mnogością ustawień bije na głowę wszelkie kanarki i resztę wykrywek z niższej półki.
Sam latam od dłuższego czasu z takim. Po zapoznaniu się z nim można naprawdę namieszać w polu, nawet wśród nowych wykrywaczy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 maja 2016, 19:12 
Podporucznik
Podporucznik

Ace 150-250 pieniadze wyrzucone w bloto.W tych pieniadzach zdecydowanie lepszym wyborem bedzie Tesoro Silver Umax a nawet Delta 2000.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 maja 2016, 21:28 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Też jestem za silverem, choć kolega biega ze mną z acem 150 i czasem mnie zadziwia :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 maja 2016, 21:49 

Szczerze mówiąc to trochę się boje używanych wykrywaczy, a jeżeli już bym taki kupował to wolałbym podjechać i przetestować sprzęt na miejscu. Niestety nic ciekawego nie ma w okolicy, jakoś tak mało tych wykrywek. :cry:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 maja 2016, 06:37 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Jeśli uda Ci się wyrwać używkę do 5 stówek to jest dobry deal :-) praktycznie bez ryzyka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 maja 2016, 09:34 
Plutonowy
Plutonowy

sla1971 napisał(a):
Ace 150-250 pieniadze wyrzucone w bloto.W tych pieniadzach zdecydowanie lepszym wyborem bedzie Tesoro Silver Umax a nawet Delta 2000.

Nie zgadzam się z Kolegą .... może i są lepsze wyrywki za tą kwotę (nie mam porównania) ale z 250 -ką na pewno coś znajdziesz... kwestia znalezienia fajnego pola i .... wytrwałości :)
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]