Teraz jest poniedziałek, 29 czerwca 2026, 08:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Detektor VLF Eksplorer S bis
PostNapisane: wtorek, 20 marca 2007, 21:56 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Proszę o realny osąd tej wykrywki. Producent opisuje ją bardzo pochlebnie ale czy ktoś miał okazję z niej (aut. słownik - korzystać przez rz!) ? Jestem bardzo zaineresowany tym sprzętem o ile spełnia swoje parametery również w terenie. Bo teoria a praktyka są przeważnie różne od realii. Czekam z niecierpliwością na każdy odzew lub tylko sygnał.POZDRO Tygrys86
:piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 20 marca 2007, 22:07 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

viewtopic.php?t=38248&highlight=biper

Nie do konca ten model...Ale jednak.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 20 marca 2007, 22:42 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

A co myslsz o Rutus Solaris ?
Może ten jako taki uniwersalny sprzęt do wszystkiego ?
A przedewszystkim do głębiej położonych fantów.
Oczywiście interesuję się tylko sprzętem do 1500zł. dalej to tylko chalucynacja.
:piwo :za :n
Proszę o podpowiedz!??????????????
Tygrys86

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 marca 2007, 00:03 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

A tak poza tym tematem który poruszyłem (odnośnie polskich detektorów) to za dużo nie macie informacji.
Dlaczego taki nacisk kładziecie na zagraniczne sprzęty (tylko dlatego że byli pierwsi ) nasi producenci wcale nie są gorsi od tych innych obcojęzycznych.
Myślę że gdyby dysponowali takim potencjałem jak zachodni producenci to inaczej by wyglądałaby Polska w świetle "WYKRYWKI" a mamy niestety polę do popisu po tylu przejściach jakie doznał naród POLSKI.Ciekawe jak mnie teraz zbluzgasz a może pochwalisz?!?!?! :piwo :piwo :za :n

Ostatnio edytowano piątek, 23 marca 2007, 23:52 przez tygrys86, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 marca 2007, 00:13 
Specjalista
Specjalista

Z jednej strony chcesz porady doświadczonych użytkowników i przyznajesz, że jesteś zupełnie nowy w temacie, z drugiej zarzucasz, że na forum nie ma wartościowych informacji na temat który cię interesuje (pomimo, że z forum nie jesteś oswojony jak sam przyznajesz… )oraz twierdzisz, że polskie wykrywki nie ustępują zagranicznym. Więc może byś się zdecydował? Jak nowy użytkownik zrobiłeś bardzo niemiłe wrażenie, nie tylko przez nieumiejętność obcowania z forum, ale poprzez zupełną niekonsekwencję w toku rozumowania. Co więcej, większość hipotez które tu przedstawiasz jest nieprawdziwa. Więc jak to jest? Potrzebujesz porady czy sam przyszedłeś porady dawać; przyszedłeś na forum bo można się tu czegoś dowiedzieć, czy nic ciekawego tu według Ciebie nie ma?
SiD

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 marca 2007, 00:27 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Nie gancie mnie tak od razu . po prostu jestem trochę sfrustrowany takm podejściem do Polskich produktów.
Czy naprawdę są aż takie złe ??????( w niektórych przypadkach przewyrzszają nawet te zagraniczne z górnej półki) tylko o tym się nic nie mówi albo bardzo mało.
Bo kto i po co by je sprawdzał a naprawdę warto !!!!!!!!!!!!!! :1

Ostatnio edytowano piątek, 23 marca 2007, 23:53 przez tygrys86, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 marca 2007, 00:40 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

nie ma takiego słowa w języku polskim !!! za błędy ort.ale z pośpiechu i nerwówki jaką mam w związku z wykonywaną pracą sam sobie się dziwię jak mogłem te mankamenty pominąć (no cóż zdarza się nawet najlpszemu . wybaczcie ) .
Pozdro dla wszystkich którzy mnie czytali i odpowiadali na mojego posta.

Ostatnio edytowano sobota, 24 marca 2007, 00:18 przez tygrys86, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 marca 2007, 00:47 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Juz rozumiem o co chodzi z tą całą ortografią na waszym forum. (wasz słownik nie posiada nawet odnośnika do wyrazu "nie ma takiego słowa w języku polskim !!!" )
Ortografia ortografią ale gdzieś jest granica !?!?!?!?!?!?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 marca 2007, 13:15 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

tygrys86 wyluzuj trochę,najlepiej jak się trochę zrelaksujesz :piwo :piwo :piwo ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 marca 2007, 23:04 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

No trochę przesadziłem ale już jest dobrze o ile nikogo nie uraziłem ? A może ktoś mi podpowie co można kupić za jakieś 1500 zł i raczej ne drożej.Interesuje mnie wykrywacz w miarę możliwości uniwersalny o dużym zasięgu (2,5m) a interesują mnie praktycznie wszelkiego rodzaju poszukiwania oprócz podwodnych i podniebnych.Pozdrawiam wszystkich i czekam z niecierpliwością. :drap

Ostatnio edytowano piątek, 23 marca 2007, 23:58 przez tygrys86, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 marca 2007, 23:10 
Specjalista
Specjalista

Witam!

tygrys86 napisał:

Cytuj:
Interesuje mnie wykrywacz w miarę możliwości uniwersalny o dużym zasięgu (2,5m)

A jakiej wielkości przedmiot ma być wykryty na tej głębokości :que

pozdrawiam
darek6

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 marca 2007, 23:24 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Mam świadomość że nie będzie to monetka ani klamra czy granat , myślę że im większy zasięg tym lepsze efekty (choć mogę być w błędzie).A z innej strony patrząc jeżeli ktoś "coś" np ukrywa to z pewnością głeboko a takie odkrycia najbardziej mnie interesują.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 marca 2007, 00:15 
Specjalista
Specjalista

Witam!

Głębokie duże cele? To nic tylko Whites TM808 :) Pomnóż te 1500zł razy dwa i dodaj parę złotych ale na małe przedmioty nie licz! Z polskich o podanym przez Ciebie zasięgu nic nie kupisz, chyba że sam sobie zrobisz TWO-BOX na bazie Fishera 555 (dział Jabel i inne samoróbki).

pozdrawiam
darek6

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 marca 2007, 00:52 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Dziękuję za zainteresowanie Darku ale na taki sprzęt to mnie jeszcze długo nie będzie stać.Widzę że muszę zweryfikować moje mażenia i zadowolić się czymś dużo słabszym. Pytanie czym , może coś doradzisz , może jakieś sugestie. A czy ten "VLF Eksplorer S-bis" firmy GeoDetektor coś Ci mówi (może już się poprawili)? Co o tym sądzisz? Spodobały mi się jego parametry ale przeraziły mnie wypowiedzi innych użytkowników którzy już mieli przyjemność z nim pracować.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 marca 2007, 01:29 
Specjalista
Specjalista

Witam!

Jeżeli ze względów finansowych odpadły już duże cele to musisz sobie postawić pytanie czego chcesz szukać. Jeżeli monety i kolorowe militaria (klamry, odznaki itp.) to za 1500zł masz trochę wyboru wśród zagranicznych modeli w stylu ACE250, Tesoro Cibola, tańsze modele Whitesa czy Minelaba. Są to nieskomplikowane modele w stylu włącz i szukaj. Jeśli potrzebujesz coś bardziej uniwersalnego to za posiadaną sumę możesz kupić z polskich Rutusa Ultrę II z drugiej ręki lub nowego Solarisa, ale ten ostatni model jest bardziej skomplikowany w obsłudze. Możesz też poczekać na nowy model Rutusa który ma być chyba w maju.
Najlepiej poczytaj na tym i innych forach opinie o modelach które mieszczą się w granicach twoich możliwości finansowych. Sprawdź czy dany użytkownik zachwalający sprzęt ma czym pochwalić się w działach dotyczących znalezisk (choć to może być nieco mylące gdyż nie każdy się chwali :cop ).
Po prostu musisz dobrze odrobić pracę domową w postaci przeczytania niektórych działów forum.

pozdrawiam
darek6

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]