Teraz jest wtorek, 23 czerwca 2026, 22:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pytanie za 100 punktów--- RUTUS Solaris
PostNapisane: niedziela, 19 sierpnia 2007, 16:42 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Po pierwsze to witam wszystkich szanownych forumowiczow.
Tak jak w temacie pytanko o RUTUS Solaris czy to jest jedyny uniwersalny sprzet do militarki i reszty kolorowych drobniaczkow??? Pytam bo chce zaczac sie konkretnie bawic w odkywanie co ma w sobie jeszcze nasza matka natura, a cena 1300zł ciut mnie na pierwszy sprzet przeraza.(do 1000zl to jeszcze moze i bym sie skusil ale za uzywke a ja chce nowy sprzet) Tak sobie grzebie po forum i nie widze by ktos polecal inny tanszy sprzet do wszystkiego.. (Wiem wiem jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego ale.....)
Bawilem sie troszke na pozyczonym MD ale stwierdzam jako lail ze to jeden wielki niewypal. Kumpel niedawno zakupil ACE 250 ladnie wyglada ten kanarek ale z wypowiedzi szanownych kolegow wnioskuje ze to bardziej na drobnice sprzecik.
Ale wracajac do sedna czy tylko ten RUTUS Solaris jest dobrym uniwersalnym sprzetem???
pozdrawiam i z gory dziekuje za wszystkie sugestie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 sierpnia 2007, 18:27 
Moderator
Moderator

Setki razy było. Kliknij opcje szukaj, następnie wpisz solaris i ustaw na szukanie dział detektory, a na końcu enter. Znajdziesz wszystko co potrzeba.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 sierpnia 2007, 18:54 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

tak sie sklada ze ta opcja to błąd ortograficzny!!! zostala wykozystana:) szukaj i enter:P:P setki razy przeczytana ale nigdzie nie widze konkretnej odpowiedzi TAK lub NIE :P:P
Wiem ze takich watkow jest masa ale czy czlowiek na wszystko znajdzie odpowiedz to mi sie nie wydaje.... tym bardziej ze laik w tej branzy:P
pozdrawiam i prosze sie nie denerwowac Panie Kieroniku :):):):):)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 sierpnia 2007, 19:10 
Moderator
Moderator

A ja Ci powiem, że była ładnych parę razy poruszana kwestia uniwersalności tego detektora ;) Widocznie słabo szukałeś, ale dostajesz rozgrzeszenie za to, że użyłeś funkcji Szukaj :)
Wracając do tematu : Z całą pewnosią mógłbym powiedzieć, że Solaris jest uniwersalnym detektorem. W tej cenie jest ciężko co kolwiek znaleźć, będzie uniwersalne.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 sierpnia 2007, 21:16 
Generał Broni
Generał Broni

Jeżeli chcesz na początek trochę zaoszczędzić pieniędzy to możesz też rozejrzeć się za Rutusem Ultra II lub First :)
Używki około 600-700zł (cena dla U II - Firsty mogą być ciut tańsze) zależy czy jeszcze na gwarancji czy też nie :D
Sprzęt również uniwersalny tylko zasięgi ciut słabsze - opcja szukaj również pomoże :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 sierpnia 2007, 16:21 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

dzieki za rozjasnienie tematu :) :) :za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 sierpnia 2007, 18:10 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Witam,

Używaną Solarkę jak będziesz cierpliwy i miał odrobinę szczęścia do 1000 zł szarpniesz.
Polecam, bo w odróżnieniu od Ultry ma wyświetlacz. Mi pomaga w identyfikacji przdmiotu pod cewką. Nie wiem jak Ultra reaguje na kamienie magnetyczne, ale jak bym w Solerce go nie miał to bym się niekiedy trochę nakopał :)

pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 sierpnia 2007, 19:39 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

ultra reaguje bardzo ambitnie na kamienie magnetyczne :D:D:D jednam mozna to wyczuc po dzwieku, poza tym w statyku trgo nie ma.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 sierpnia 2007, 20:06 
Generał Broni
Generał Broni

bigi napisał(a):
ultra reaguje bardzo ambitnie na kamienie magnetyczne :D:D:D jednam mozna to wyczuc po dzwieku, poza tym w statyku trgo nie ma.

Mnie nawet reagowała ostatnio na coś co przypominało węgiel :)
Ogólnie czasami również trzeba zjechał z czyłością bo zależnie od gleby dostaje wariacji ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytanie za 100 punktów--- RUTUS Solaris
PostNapisane: czwartek, 23 sierpnia 2007, 00:11 
Pułkownik
Pułkownik

gino napisał(a):
Po pierwsze to witam wszystkich szanownych forumowiczow.
Tak jak w temacie pytanko o RUTUS Solaris czy to jest jedyny uniwersalny sprzet do militarki i reszty kolorowych drobniaczkow??? Pytam bo chce zaczac sie konkretnie bawic w odkywanie co ma w sobie jeszcze nasza matka natura, a cena 1300zł ciut mnie na pierwszy sprzet przeraza.(do 1000zl to jeszcze moze i bym sie skusil ale za uzywke a ja chce nowy sprzet) Tak sobie grzebie po forum i nie widze by ktos polecal inny tanszy sprzet do wszystkiego.. (Wiem wiem jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego ale.....)
Bawilem sie troszke na pozyczonym MD ale stwierdzam jako lail ze to jeden wielki niewypal. Kumpel niedawno zakupil ACE 250 ladnie wyglada ten kanarek ale z wypowiedzi szanownych kolegow wnioskuje ze to bardziej na drobnice sprzecik.
Ale wracajac do sedna czy tylko ten RUTUS Solaris jest dobrym uniwersalnym sprzetem???
pozdrawiam i z gory dziekuje za wszystkie sugestie

"gino" szuka uniwersalnego sprzętu i nie wie co zrobić. Przyznaje tak właśnie jest jak chce się "wszystko". Mam podobny problem, wertuje fora, przeglądam testy i porównania, ceny, dane techniczne,i im więcej przekopie informacji, tym bardziej nie wiem na co się zdecydować.
Jedno wiem na sto-MUSZĘ mieć wykrywkę. Najlepiej nową, taką na kolor,miny i inny rozrywkowy złom niech sobie kopią saperzy.
Zaczne chyba od ACE 250.Cena przystępna, i chyba nie najsłabszy sprzęt.

Pozdrowienia
Ryszard

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 sierpnia 2007, 10:12 
Kapitan
Kapitan

Cytuj:
Jedno wiem na sto-MUSZĘ mieć wykrywkę. Najlepiej nową, taką na kolor,miny i inny rozrywkowy złom niech sobie kopią saperzy.
Zaczne chyba od ACE 250.Cena przystępna, i chyba nie najsłabszy sprzęt.

Nie zawiedziesz się :) aczkolwiek Rutus tez by Cię nie zawiódł :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 sierpnia 2007, 10:13 
Generał Broni
Generał Broni

@buszmen
To zależy ile masz pieniążków ;)
No chyba że na start nie chcesz się zbytnio 'obciążać' to wtedy jak najbardziej okej :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 sierpnia 2007, 14:21 
Pułkownik
Pułkownik

Wiadomo chodzi o kase.Myśle że używka wtych pieniądzach co nowe ACE nie będzie o niebo lepsza [głebsza,wydajniejsza], więc wolę nowy wykrywacz.

pozdrawiam
Ryszard

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 sierpnia 2007, 16:11 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

No to znowu koledzy zaczynam miec watpliwosci co do tej Ultry.. Czy dam sobie z nia rade.... Im wiecej czytam tych postow tym wiekszy zamet w glowie.... chociaz spotkalem sie z opiniami ze ten wyswietlacz wcale taki niezawodny nie jest i nie czesto pokazuje prawde no ale nie mi to oceniac bo w rekach tego nie mialem:)
Wiem ze uniwersalne sprzety to nie jest dobry pomysl, ale teren mysle dobry jest na to i na tamto wiec szkoda rezygnowac z odmiennosci:) a znowu dwie piszczalki w domu to chyba jeszcze nie na moje mozliwosci:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 sierpnia 2007, 19:16 
Moderator
Moderator

gino napisał(a):
No to znowu koledzy zaczynam miec watpliwosci co do tej Ultry.. Czy dam sobie z nia rade.... Im wiecej czytam tych postow tym wiekszy zamet w glowie.... chociaz spotkalem sie z opiniami ze ten wyswietlacz wcale taki niezawodny nie jest i nie czesto pokazuje prawde no ale nie mi to oceniac bo w rekach tego nie mialem:)
Wiem ze uniwersalne sprzety to nie jest dobry pomysl, ale teren mysle dobry jest na to i na tamto wiec szkoda rezygnowac z odmiennosci:) a znowu dwie piszczalki w domu to chyba jeszcze nie na moje mozliwosci:)
Spokojnie dasz radę. A Wyświetlacz to tylko dodatkowe bajery bez, których idzie przeżyć, choć bez kontrolki stanu baterii, i kontrolki pokazującej metal czasem ciężko jest :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]