witam!
promethidion napisał(a):
Dziś byłem na dłuższym wypadzie z x-terra 705.
U mnie otwarcie sezonu było wczoraj, co prawda tylko 1,5 godzinki do zapadnięcia zmroku i z efektem w postaci jednego całkowicie "wszamanego" chillinga gdańskiego, ale i tak mi się podobało po tak długiej przerwie wymuszonej niekorzystnymi warunkami pogodowymi ;)
promethidion napisał(a):
Proszę kolegów, którzy chodzą z x-terra 70 o podpowiedź o ustawienia ... jakie wzorce dyskryminacji itd.
Proponuję od samego początku oswajać się z chodzeniem bez dyskryminacji i z 99 tonami. Chodzenie bez dyskryminacji ma tą zaletę, że po kilku chwilach omiatania nowego terenu jesteśmy w stanie wyczaić czy teren ten jest zupełnie jałowy (sporadyczne piknięcia) czy coś jednak się na nim działo (dużo wskazań - nawet na żelastwo). Wyłuskiwanie pożądanych wskazań z kakofonii dźwięków to tylko kwestia wprawy. Mam wrażenie, że wyłączenie dyskryminacji ułatwia wyłuskanie jakiegoś ciekawego fanta leżącego przy żelaznym śmieciu (odpowiednio przemiatając zamiast jakiegoś takiego nijakiego "pierdnięcia" będziemy w stanie wyłuskać oddzielnie sygnał od śmiecia a oddzielnie od fanta).
pozdrawiam
bogdans