czanki napisał(a):
cactus przesadza z tym id
ostatniej nocki zardzewiały lemiesz z 50 cm pokazał jako kolor kanarek 250, Minelab Sovereign GT i jego Argo
spore zardzewiałe żelaza zawsze są trudne do id
Czanki nie wspomniałeś, że chińszczyzna zaczęła czuć sygnał dopiero jak się dołek wykopało i można było cewkę od tego tam wsadzić ;).
Z Argo na bardziej zmineralizowanych terenach trzeba trochę pochodzić i obeznać się w dźwiękach. Po kilku wypadach wie się już dużo i można rozpoznać te fałszywe, krótkie praktycznie urywane od tych właściwych. Przy okazji udam się w mało zmineralizowany teren i jestem bardziej niż pewny, że ten wykrywacz pokaże "pazurki" co do drobnicy bo z większymi obiektami to spokojnie sobie radzi wszędzie ( jeszcze mnie nie zawiódł ). Ważne jest, mieć dobre baterie ( akumulatorki) bo jak ma mało % naładowania to wariuje. Troszkę mam sceptyczne nastawienie co do auto strojenia do gruntu. Jeżeli ma auto strojenie to po co za każdym razem mam robić strojenie do gruntu po jego włączeniu, zmianach w menu i dlaczego często w różnych miejscach zaczyna nagle wzbudzać się a po kilku metrach znów jest stabilny ? Czasami trzeba radykalnie zmniejszyć czułość żeby ogarnąć o co biega :/. No chyba, że mam zepsuty model Oo ??