WALBUR napisał(a):
front247
\\\Chodzę z Delta 4000 na cewce DD 11 od połowy grudnia. Ten sprzęt w ogóle się nie wzbudza... jeśli to następuje wystarczy zmniejszyć czułość na 7-8 ...przy 7 nigdy jeszcze mi się nie wzbudziła a w testach które robiłem nie stanowiło to dużego spadku wydajności(zasięgu)\\\
Ja mam DELTĘ od dwóch lat(cewka zwykła),z czułością staram nie schodzić poniżej 10,przeważnie chodzę na 11 lub 12(dla mnie czułość 7-8 to połowa zasięgu,zwłaszcza dla cienkich np.monet).
Podstawa to słuchawki,na głośniku to mordęga szukać(używam słuchawek dousznych od telefonu lub jakiegoś odtwarzacza),gdy mi za mocno popiskuje a nie chcę zejść z czułości obserwuje głębokościomierz.
Zdarzało mi się już kilka razy wyciągnąć monetkę z 30cm.,ostatnio rubla srebrnego 1771(po za skalą głębokości)
Zasilanie-dwa akumulatorki,jeden do wykrywacza,drugi na zapas.
poz. :)
Z ta ,,połowa ,, zasięgu przy czułości 7-8 to chyba przesada...owszem kilka cm, troszkę mniej wyraźny sygnał ale nadal spokojnie można chodzić zresztą- fabryczne ustawienie wykrywacza to własnie 8.Niekiedy po prostu nie da się chodzic na 11-12., zalezy od terenu .gleby.
Ja chodzę na gosniku na vol. max ale...głosnik zaklejony tasmą i jest igła....słuchawek nie uzywam na razie bo w moich terenach to na dziki czy jelenie to prawie ,,wpadam,, na kazdej wyprawie,nie chce zeby mnie cos zaszło od tyłu :h