Teraz jest wtorek, 23 grudnia 2025, 00:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - czy wystarczy wersja tylko ze słuchawkami?
PostNapisane: środa, 5 czerwca 2013, 11:34 
Generał Broni
Generał Broni

reaktywność,ustawiona fabrycznie ,jest różna dla różnych programów.według kolejności programów,reaktywność ma wartość:2,2,3,2,1,0,3,2,1. wysokość reaktywności,można ustawiać od 0 do 5.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 czerwca 2013, 11:45 
Generał Brygady
Generał Brygady

Dziękuję pięknie za odpowiedzi :zdr trochę mi rozjaśniliście sytuację.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 czerwca 2013, 15:32 
Podporucznik
Podporucznik

Mam deusa tylko ze słuchawkami , początkowo szukałem sterowania , ale z czasem przywykłem i szczerze nawet o tym nie myślę , może kiedyś jak będzie dobra okazja dokupię panel .....
Deus tak czy inaczej jest fajnym wykrywaczem , juz nie raz miło zaskoczył .... a oto i przykład
Malutka monetka (łezka) wyjęta z ok 20 cm

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 czerwca 2013, 12:36 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

prymek napisał(a):
posiadając tylko słuchawki nie możesz ustawiać wysokości dźwięku poszczególnych tonów , nie ustawisz silencera , nie ustawisz tx power , masz tylko ręczny tryb dostrojenia do gruntu ( ale chyba najlepszy ) nie ustawisz iron volume , nie ustawisz audio response , nocha , reaktywności ( reaktywność 2 jest w sumie najbardziej uniwersalna ) - nie możesz zmieniać tych ustawień i jesteś skazany na takie nastawy jakie są w programach fabrycznych.

Podane przez Ciebie nastawy zmienia się doprawdy raz w kilku wariacjach. Później już zawsze są w słuchawkach. Na początku to nie ma sensu bo fabryczne programy ustawione są na 3/4 mocy, poza tym w dalszym ciągu masz dostęp do kluczowych ustawień w tym modelu : strojenie do gruntu, czułość, zmiana częstotliwości, ustawienia dyskryminacji, ilości tonów, świetnego strojenia do gruntu- i jeszcze na 9 tonie w menu możesz na słuch poruszać się miedzy wszystkimi możliwymi programami. Jak ktoś się osłucha z tym wszystkim i zechce ustawić tx'a na 3 i gain'a na 5 i progi w all metalu to na jakiś zlot sępić monitorek do ustawień :666 ...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]