Teraz jest poniedziałek, 25 sierpnia 2025, 21:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Słuchawki
PostNapisane: środa, 19 lutego 2014, 10:32 
Porucznik
Porucznik

Witam kolego mam garretty profesional i powiem że zsuwają się z głowy podczas schylania i kopania, ale sie przyzwyczaiłem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 lutego 2014, 17:00 
Podporucznik
Podporucznik

Czesc. Juz jestem po pierwszym wyjsciu dzisiaj, w czasie przerwy w pracy. I nawet jestem zadowolony. Kabel nie przeszkadza, dzwieki bardzo ladne. Jedynie troche goraco I bardzo izoluja od otoczenia zewnetrznego, ze nie slychac, co sie dzieje za toba. Acha, no I brak regulacji na palaku. Troche odstaja, ale dobrzee sie trzymaja podczas kopania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 23 lutego 2014, 03:37 
Generał Brygady
Generał Brygady

robinhood100 napisał(a):
Też nie trawiłem jakichkolwiek słuchawek na kablu, ale znalazłem coś takiego:

http://www.dobreprogramy.pl/TDK-WR700-s ... 29344.html

Bezprzewodowe na baterie i niedrogie.

A jak sprawa wygląda z tzw. lagiem? Nie ma opóźnienia sygnału podczas przemiatania cewką nad fantem? Słyszałem, że to ich największa wada..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 23 lutego 2014, 08:27 
Chorąży
Chorąży

Nie ma, z moim Fisherem F2 działają bardzo szybko, nie są ciężkie i trzymają się dobrze głowy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 23 lutego 2014, 09:03 
Kapitan
Kapitan

No kazdy chodzi jak chce - ja biegam z jedną pchełką w uchu z Noki :D a jak mi jest zimno w uszy to ubieram czapkę :D a z tymi hełmofonami to miałbym wrażenie że ktoś mnie sledzi i zaraz ktoś mnie ogłuszy :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 23 lutego 2014, 14:13 
Generał Brygady
Generał Brygady

robinhood100 napisał(a):
Nie ma, z moim Fisherem F2 działają bardzo szybko, nie są ciężkie i trzymają się dobrze głowy

To pociągnę dalej. Czy zdarza sie im tracic zasięg? Czy zakłócają od czasu do czasu prace wykrywacza? Jakie wady zauważyłeś?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 23 lutego 2014, 23:29 
Chorąży
Chorąży

sieni napisał(a):
robinhood100 napisał(a):

To pociągnę dalej. Czy zdarza sie im tracic zasięg? Czy zakłócają od czasu do czasu prace wykrywacza? Jakie wady zauważyłeś?

Na szczęście żadnych wad nie zauważyłem. Chodzę z nimi 1 sezon. Jak mają tracić zasięg, jeśli wykrywacz z nadajnikiem jest w ręce a słuchawki na głowie.

W mieszkaniu jak używam ich do słuchania muzyki z kompa to tracą zasięg po 5 m.

Trzeba tylko sobie skombinować jakiś sposób jak przyczepić do kija nadajnik, aby się nie dyndał.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 lutego 2014, 02:19 
Generał Brygady
Generał Brygady

robinhood100 napisał(a):
Jak mają tracić zasięg, jeśli wykrywacz z nadajnikiem jest w ręce a słuchawki na głowie.

Słyszałem, że tracą np. w momencie gdy odkładamy wykrywkę i przemiatamy ziemią przed cewką. Widocznie to bzdury :D

Nie znajdę chyba lepszego patentu na pozbycie się kabla.. Myślałem jeszcze nad transmiterem FM (FM Belkin TuneCast II) + mp3 na krótkim kabelku do słuchawek. Ale większość skarży się na zakłócenia przy zastosowaniu takiego rozwiązania :-/

Martwi mnie lag. Piszesz, że go nie dostrzegasz być może dlatego że używasz fishera, który jest pioruńsko szybki. Po przesiadce z F2 na Teresę miałem wrażenie, że wykrywacz ma laga :D Jeśli dołożyć do tego słuchawki, gdzie opóźnienie sygnału wynosi ok 0,2s może być nieciekawie. Na yt jest filmik gdzie podłączone są te słuchawki do x-terry i lag jest wyczuwalny.

Jeśli machnięcie wykrywką w jedną stronę wynosi ok 1 sekundy (pewnie mniej) i przemiatamy obszar ok 1 m po długości to błąd wynosi 20cm a to już nie mało..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 lutego 2014, 08:44 
Chorąży
Chorąży

sieni napisał(a):
robinhood100 napisał(a):
Jak mają tracić zasięg, jeśli wykrywacz z nadajnikiem jest w ręce a słuchawki na głowie.

Słyszałem, że tracą np. w momencie gdy odkładamy wykrywkę i przemiatamy ziemią przed cewką. Widocznie to bzdury :D

Nie znajdę chyba lepszego patentu na pozbycie się kabla.. Myślałem jeszcze nad transmiterem FM (FM Belkin TuneCast II) + mp3 na krótkim kabelku do słuchawek. Ale większość skarży się na zakłócenia przy zastosowaniu takiego rozwiązania :-/

Martwi mnie lag. Piszesz, że go nie dostrzegasz być może dlatego że używasz fishera, który jest pioruńsko szybki. Po przesiadce z F2 na Teresę miałem wrażenie, że wykrywacz ma laga :D Jeśli dołożyć do tego słuchawki, gdzie opóźnienie sygnału wynosi ok 0,2s może być nieciekawie. Na yt jest filmik gdzie podłączone są te słuchawki do x-terry i lag jest wyczuwalny.

Jeśli machnięcie wykrywką w jedną stronę wynosi ok 1 sekundy (pewnie mniej) i przemiatamy obszar ok 1 m po długości to błąd wynosi 20cm a to już nie mało..

W takim razie wolniej machać. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 lutego 2014, 14:25 
Generał Broni
Generał Broni

Słuchawki to podstawa np w takich detektorach jak Tesoro :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]