Teraz jest środa, 20 sierpnia 2025, 01:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: CTX 3030
PostNapisane: piątek, 18 października 2013, 06:55 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Minelab wypuscil niedawno takie szelki/uprzaz. Ma to pomoc w rozlozeniu wagi. Ma zastosowanie do kazdego wykrywacza nie tylko Minelaba.
http://www.youtube.com/watch?v=sF15vnBV32k
Film instruktazowy jest dosc infantylny ale cos tam tlumaczy.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 października 2013, 07:57 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Było:
viewtopic.php?f=37&t=115962&hilit=szelki&start=0

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 października 2013, 20:58 
Major
Major

Witam mam CTX'a od 3 dni przesiadka ze spectry V3 , nie będę się jeszcze wypowiadał o porównaniu w wynikach bo za mało czasu go używam ( 2 razy po parę godzin w terenie ) . Ale co do CTX'a wyważony jest świetnie , pokusiłbym się nawet że lepiej od Spectry , a jakość wykonania jest naprawdę dobra , nie wiem czego twoi koledzy z włoch spodziewali się po kupnie tej wykrywki ... Jak ktoś chce go porównać z innym wykrywaczem to dla mnie nie ma problemu ja jestem z Gdańska
pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 października 2013, 21:39 
Podporucznik
Podporucznik

Spodziewali sie sporo placac 2500euro a wyszla kicha,mysleli tez ze moga nim szukac w wodzie ale po krotkim zanuzeniu woda dostawala sie prawie wszedzie (zwlaszcza do zasobnika z bateriami).Pomijajac kwestie nieszczelnosci, jego gabaryty i wielkosc cewki bardzo utrudniaja machanie w wodzie. I to wszystko prawda poniewaz na rynku wtornym mozna je odkupic duzo,duzo taniej (juz kilka razy trafialy sie w dziale gielda kupione trzy miesiace temu za 1400- 1500euro).A ty majac go kilka dni poczekaj z opinja,pobiegaj z nim troche a potem sie wypowiedz.

P.S Lepiej brac nowego GARRETTA

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 października 2013, 21:57 
Major
Major

Ale ja się wypowiedziałem tylko o wadzę ( bo to mogę stwierdzić i o wykonaniu bo mam go w ręku) o niczym więcej nie mówiłem więc nie wiem o co Ci chodzi . Ja garretta w ręku nie miałem więc nie wiem jak to wygląda . A ty masz któryś z tych wykrywaczy że polecasz Garretta ? Bo jeśli nie to kup po testuj a potem się wypowiedz :)
poza tym mówisz że można go kupić sporo taniej używanego za ok 1500 euro ? to ok 6300 zł . Ja za swojego nowego kupiłem za 2250 $ to dało 6950zł to aż tak strasznie poleciała na łeb ? :) . Zobacz na Spectre jak poleciała na łeb , to też zły wykrywacz ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 października 2013, 22:42 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

sla1971 napisał(a):
Spodziewali sie sporo placac 2500euro a wyszla kicha,mysleli tez ze moga nim szukac w wodzie ale po krotkim zanuzeniu woda dostawala sie prawie wszedzie (zwlaszcza do zasobnika z bateriami).Pomijajac kwestie nieszczelnosci, jego gabaryty i wielkosc cewki bardzo utrudniaja machanie w wodzie. I to wszystko prawda poniewaz na rynku wtornym mozna je odkupic duzo,duzo taniej (juz kilka razy trafialy sie w dziale gielda kupione trzy miesiace temu za 1400- 1500euro).A ty majac go kilka dni poczekaj z opinja,pobiegaj z nim troche a potem sie wypowiedz.

Testowales go w wodzie? Ja tak i to nie jest prawda (nie przecze, ze moga sie zdarzyc egzemplarze wadliwe jak wszedzie).
Na rynku wtornym wszystko mozna kupic taniej. Jeszcze nie slyszalem aby uzywany sprzet chodzil wyzej od nowego na gwarancji, ktory zawsze mozesz kupic w sklepie. Takich cudow to nie ma. Wykrywacz to narzedzie tak jak odkurzacz czy pralka.

Moim i nie tylko moim zdaniem jego najwieksza wada jest cena. Z taka opinia spotykalem sie w USA i zgadzam sie z nia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 października 2013, 06:01 
Podporucznik
Podporucznik

TomaszM napisał(a):
Ale ja się wypowiedziałem tylko o wadzę ( bo to mogę stwierdzić i o wykonaniu bo mam go w ręku) o niczym więcej nie mówiłem więc nie wiem o co Ci chodzi . Ja garretta w ręku nie miałem więc nie wiem jak to wygląda . A ty masz któryś z tych wykrywaczy że polecasz Garretta ? Bo jeśli nie to kup po testuj a potem się wypowiedz :)
poza tym mówisz że można go kupić sporo taniej używanego za ok 1500 euro ? to ok 6300 zł . Ja za swojego nowego kupiłem za 2250 $ to dało 6950zł to aż tak strasznie poleciała na łeb ? :) . Zobacz na Spectre jak poleciała na łeb , to też zły wykrywacz ?

Mowisz ze wypowiedziales sie tylko o wadze a potem pytasz czego wlosi od niego oczekiwali? Przede wszystkim wodoszczelnosci,bo takim byl okrzykniety przed premiera.Najgorsze jest to ze Minelab przyznal ze ten wykrywacz ma wady konstrukcyjne ale nic nie robi zeby je poprawic,"po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! olali klientow.Tez mialem go pozyczonego przez kilka dni i moge smialo stwierdzic ze ma charakterystyke bardzo zblizona do E-TRAKA, (to w koncu FBS) Minimalnie szybszy,a przez kolorowy wyswietlacz i GPS nie powinien kosztowac poltora raza tyle co E-TRAK.

P.S Nigdy bym nie zamienil na niego SPECTRY V3i, mialem ja przez 1,5roku,teraz mam DEUSA ale juz zdecydowalem ze wroce wlasnie do V3i.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 października 2013, 06:09 
Podporucznik
Podporucznik

Darlaq napisał(a):
sla1971 napisał(a):

Testowales go w wodzie? Ja tak i to nie jest prawda (nie przecze, ze moga sie zdarzyc egzemplarze wadliwe jak wszedzie).
Na rynku wtornym wszystko mozna kupic taniej. Jeszcze nie slyszalem aby uzywany sprzet chodzil wyzej od nowego na gwarancji, ktory zawsze mozesz kupic w sklepie. Takich cudow to nie ma. Wykrywacz to narzedzie tak jak odkurzacz czy pralka.

Moim i nie tylko moim zdaniem jego najwieksza wada jest cena. Z taka opinia spotykalem sie w USA i zgadzam sie z nia.

Nie testowalem go w wodzie bo nie byl moj i balem sie ze bede musial potem go odkupic.
Piszesz ze moga sie zdarzyc egzemplaze wadliwe,tylko ze za czesto sie zdazaja.
Sprzedajac taki wykrywacz po nie calych 3 miesiacach za prawie pol ceny to desperacja.
Pewnie ze najwieksza wada jest cena.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 października 2013, 06:59 
Major
Major

Ale kolego pokaż kto chce sprzedać go za pół ceny chętnie kupie jeszcze jednego ( znajomy może by się skusił ) poł ceny to ok 3500 tys zł tak mam to rozumieć?
poza tym to pomyliło Ci się ze Spectra bo to ona dzisiaj kosztuje pół ceny na rynku wtórnym .... I jeszcze jedno pytanie rozumiem że jesteś w posiadaniu Garretta skoro tak go polecasz ? Czy piszesz aby pisać i nigdy go w ręku nie miałeś ? :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 października 2013, 05:38 
Podporucznik
Podporucznik

A no prosze.

http://metaldetector.forumfree.it/?t=66980199

http://metaldetector.forumfree.it/?t=67270255

Bylo ich wiecej ale ktos sie skusil (tylko czekac az pojawia sie nastepne) :D

Co do Garretta to bylem na prezentacji (mialem go w reku) i bardzo mi sie podoba :P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 października 2013, 07:09 
Major
Major

sla1971 napisał(a):
A no prosze.

Co do Garretta to bylem na prezentacji (mialem go w reku) i bardzo mi sie podoba :P

haha to fakrycznie bardzo dużo masz do powiedzenia od nośnie Garretta :lol:

Kolego 1400 Euro to dla Ciebie prawie pół ceny ? 1400 x 4.20 średni kurs euro = 5880 zł . Napiszę po raz kolejny ja za swojego zapłaciłem 6900zł nowego prosto od Producenta Proszę przestań pisać bzdury tego typu bo aż źle się to czyta....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 października 2013, 18:46 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

sla1971 napisał(a):
Piszesz ze moga sie zdarzyc egzemplaze wadliwe,tylko ze za czesto sie zdazaja.
Sprzedajac taki wykrywacz po nie calych 3 miesiacach za prawie pol ceny to desperacja.

Moge tylko powiedziec o swoim doswiadczeniu. Mialem na ten sprzet dotychczas tylko jedna reklamacje i Minelab momentalnie to wymienil na drugi placac oczywiscie za obie przesylki (z i do klienta). Wykrywacz byl od poczatku wadliwy. Ale nie mialem nigdy reklamacji na zaden inny wykrywacz Minelaba.
Z gory zaznaczam, ze sam nie sprzedalem tego sprzetu duzo. Zaledwie pare sztuk. Z powodu zbyt wysokiej ceny CTX nie sprzedaje sie dobrze (gdyby Minelab ustawil cene MAP nieco ponizej $2000 to by duzo lepiej szlo).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 października 2013, 20:06 
Podporucznik
Podporucznik

TomaszM napisał(a):
sla1971 napisał(a):
A no prosze.

haha to fakrycznie bardzo dużo masz do powiedzenia od nośnie Garretta :lol:

Kolego 1400 Euro to dla Ciebie prawie pół ceny ? 1400 x 4.20 średni kurs euro = 5880 zł . Napiszę po raz kolejny ja za swojego zapłaciłem 6900zł nowego prosto od Producenta Proszę przestań pisać bzdury tego typu bo aż źle się to czyta....

Przestanmy juz.Nie moja wina ze j estes sfrustrowany twoim nowym nabytkiem bo ciezko bedzie komus opchnac,zwlaszcza ze nadchodza nowosci (nie tylko od Garretta).

P.S Gdzie ty wytrzasnoles euro po 4.20? (musze troche opchnac).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 października 2013, 20:17 
Major
Major

Ja nie jestem sfrustrowany tylko nie lubię jak ktoś gada takie głupoty że aż się płakać chce CTX za pół ceny ty polecasz garretta którym nigdy nie machałeś ...
a ty masz średni kurs euro http://www.nbp.pl/kursy/kursya.html

euro 1 EUR 4,1786

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 października 2013, 22:21 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

sla1971 napisał(a):
zwlaszcza ze nadchodza nowosci (nie tylko od Garretta).

Nowosci wychodza co rok tylko skad wiadomo jak bedzie sie sprawowal nowy sprzet Garretta?
Tego na razie nie wiesz. Na to trzeba czasu. A cena na ATX bedzie taka sama jak na Minelaba z ta roznica, ze przy zakupie CTX mozna dac lepszy upust bo struktura cen MAP u Minelaba jest inaczej ustawiona niz u Garretta.
Do zakupu Minelaba mozna dolozyc wiecej darmowych dodatkow i lepszych niz w przypadku Garretta.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]