Teraz jest sobota, 30 sierpnia 2025, 02:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: CTX E-Trac Tejon Nexus Golden mask 4 - test na duże fant
PostNapisane: czwartek, 5 grudnia 2013, 18:58 
Moderator
Moderator

tak testowałem jedynie 9cali - ex2 miał 11 cali pro coil - może to nie jest sprawiedliwe porównanie ale trudno dobrać takie same cewki . Co do Deusa i cewki 11 to jestem bardzo ciekawy tym bardziej że z cewką 34/28cm nie było jakiś wielkich różnic więc ciekawe czy z 11 cali będzie coś więcej niż pokrycie terenu... jeśli by była jakaś większa różnica to chyba bym się ponownie skusił na zakup :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 grudnia 2013, 19:17 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

cehaigrek napisał(a):
Rupcio napisał(a):

PS. Czy kolega Cehaigrek mógłby mi zdradzić numer 1 przed GMP :D

I tak nie uwierzycie albo bedziecie sie smiac (nie jest to kanarek albo chinczyk, zeby rozwiac watpliwosci) :D

Kolego Cehaigrek, absolutnie nie zamierzam się śmiać, nawet przez myśl mi to nie przejdzie, ponowie więc prośbe o zdradzenie numeru 1. Każda opinia od bardziej doświadczonych poszukiwaczy jest cenna.

Pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 grudnia 2013, 19:30 
Generał Broni
Generał Broni

Najskuteczniejszy byl Rutus Jupiter i nie mowilbym tylko o szczesciu, zbiegu okolicznosci, czy innej miejscowce. Mialem okazje chodzic po tych samych polach z innymi wykrywaczami, nie byl to tez jeden wyjazd i wiekszosci wypadkow zawsze bylo kilkanascie osob.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 grudnia 2013, 19:31 
Pułkownik
Pułkownik

cehaigrek napisał(a):
Najskuteczniejszy byl Rutus Jupiter ...

No to teraz się zacznie :usta

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 grudnia 2013, 19:47 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

dziękuję za odpowiedź. nic a nic się nie śmieję.

A zacznie to się sztorm nad morzem i chyba polece na bursztyn.

Pozdrawiam serdecznie. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 grudnia 2013, 20:53 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

prymek napisał(a):
(ciach) że GMP jest bezkonkurencyjny w szybkości reakcji na kolorki w żelazie (ciach)

prymek napisał(a):
(ciach) GMP to ścisła czołówka - miałam już dwa + mk1 chętnie wrócę do niego za jakiś czas tak jak do Tejona , mxt , Vaquero itd.

Ooo, to mam pytanie... Czy warto posiadając MXT (PRO) dokupować GMP specjalnie na małe sreberka i mocno zaśmiecone pola? Jak wypada MXT w porównaniu z GMP?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 grudnia 2013, 21:21 
Moderator
Moderator

GMP jest lepszy w terenie zaśmieconym żelazem ( nie ulega to wątpliwości ) jak lepszy to trudno powiedzieć , fakt z przeszłości :ja miałem mxt z cewką 9.5 cala koncentryczna moi dwaj współkopacze goldmaxx-y z cewkami 22cm , kopaliśmy na jednym polu może 5-6 godzin wynik w małych sreberkach ( wielkości denarka jagiellońskiego ) był taki że miałem chyba nawet więcej niż oni we dwójkę , gdy byliśmy tam drugi raz chyba miałem również więcej tych małych sreberek ale przegrałem w monetach większych , miedzianych i innych większych fantach .
Z mxt z cewką d2 miałem tzw "hity głębokościowe" kilka razy wykopałem drobne przedmioty z takich głębokości że byłem zaskoczony ( w wysoce zmineralizowanej ciężkiej glinie ) i nigdy mi się to nie zdarzyło z innym wykrywaczem .
Ja bym zostawił MXT i nie kupował GMP - do mxt to bym sobie kupił małą cewkę może SEF 8/6 i w żelazie chodził bardzo powoli i uważnie.
Co do porównań to ciężko , Mxt z cewką CC 9.5 cala jest płytszy niż GMP z cewką 22cm w gruncie w moich terenach , nie MXT trochę taki kanciasty i duży w noszeniu ale chyba solidniej wykonany , oba są proste i super skuteczne - szybko można się ich nauczyć.
To co piszę to moja subiektywna opinia - najlepiej samemu kupić i sprawdzić...

Ostatnio edytowano piątek, 6 grudnia 2013, 21:28 przez prymek, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 grudnia 2013, 21:24 
Generał Broni
Generał Broni

Nigdy nie mialem MXT (tzn bawilem sie tylko jeden dzien pozyczonym sprzetem), ale raczej nie dokupywalbym GMP do MXT, mam podobne zdanie jak Prymek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 grudnia 2013, 22:02 
Porucznik
Porucznik

Ja również biegałem z MXT i powiem że to rewelacyjny wykrywacz, jeśli chodzi o osiągi to kosa na sreberka. MXT zmieniłem na XP tylko dlatego że Deus jest szybszy i oferuje zmianę częstotliwości a i komfort pracy ma dla mnie znaczenie.
Na efekty poszukiwań z MXT nigdy nie narzekałem i w sumie to trochę żałuje że się go pozbyłem bo bywają miejscówki gdzie ta jego pancerność jest zaletą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 grudnia 2013, 22:14 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Panowie, dzięki za odpowiedzi. Jestem zadowolony z uniwersalnosci i skuteczności MXT Pro. Zastanawiałem się jednak nad zakupem dodatkowego, już bardziej specjalistycznego narzędzia. Skoro nie ma takiej potrzeby to rozbuduję gromadkę cewek do MXT i mam spokój na lata :)

prymek napisał(a):
Z mxt z cewką d2 miałem tzw "hity głębokościowe" kilka razy wykopałem drobne przedmioty z takich głębokości że byłem zaskoczony ( w wysoce zmineralizowanej ciężkiej glinie ) i nigdy mi się to nie zdarzyło z innym wykrywaczem

Były to wyraźne sygnały czy załamanie sygnału wiodącego?
wirus napisał(a):
Na efekty poszukiwań z MXT nigdy nie narzekałem i w sumie to trochę żałuje że się go pozbyłem bo bywają miejscówki gdzie ta jego pancerność jest zaletą.

Fakt, pucha i stelaż są pancerne, ale cewkę D2 już dwa razy wysyłałem do serwisu po leśnym spacerze :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 grudnia 2013, 22:30 
Moderator
Moderator

Używałem tylko i wyłącznie relic , zawsze były to ciche , głębokie ale powtarzalne sygnały - chyba się już wtedy włączał pseudostatyk ( używałem dobrych słuchawek Gray Ghost - choć w sumie nie wiem czy to ma aż takie znaczenie ) nie były to jakieś cuda , jednym bardziej ciekawym fantem którego głębokość mnie zaskoczyła to mały, stary ,zloty pierścionek , w miejscu w którym nie powinno go być - było deptane od lat z wieloma wykrywaczami był naprawdę głęboko , może miałem takich hitów głębokościowych 5 ale bardzo dobrze je pamiętam.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]