Teraz jest czwartek, 24 lipca 2025, 02:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: armand prospector2 pomoc
PostNapisane: środa, 5 lutego 2014, 11:44 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Za oknem juz prawie wiosna wiec rusze w teren i napisze jakie mam pierwsze odczucia mialem predzej pulsara a tam bylo jedno pokretlo wiec musze polatac i zobaczyc co do czego ...kolega ma kanara wiec moze zrobimy maly test o ile bedzie mial czas albo moze mi go da na sprawdzenie to napisze co i jak

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 14 marca 2014, 23:09 
Szeregowy
Szeregowy

no i jak wypadł prospector w terenie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 marca 2014, 00:05 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Może i tak ale będziesz kopał dużo śmieci bez dyskryminacji.[/quote]
Oczywiście, że będą śmieci bez dyskryminacji. Ale są tereny np. okopy, ziemianki, gdzie warto poszukać głębokich zakopów. Tam śmieci nie jest dużo, bo nie było czym śmiecić. Bez dyskryminacji polecam więc wyprawy na grubego zwierza np hełmy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 kwietnia 2014, 01:36 
Szeregowy
Szeregowy

sobol_87 napisał(a):
No dobra ale szukam posiadaczy lub tych co mieli kiedys ten wykrywacz a nie osob ktore pisza watek po to zeby lacha z kogos pocisnac...

Ja chodziłem z Prospectorem 2. Dobry na militarkę, z monetami sobie też radzi. Zobacz filmik z ustawieniami:
https://www.youtube.com/watch?v=m1iNLsfa-uk

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 maja 2014, 06:07 
Plutonowy
Plutonowy

kolego ja mam Prospektora 3 i chodzę na ustawieniach grunt + statyk wtedy ten wykrywacz daje z siebie 100% . Po jakimś czasie doszedłem do wniosku (aby nie kopać złomu ani dużej militarki :cop ) gdy wykrywacz zaczyna dawać sygnał zmieniam ustawienie nad znaleziskiem na statyk + dyskryminacja ja mam ją ustawioną między 2 a 3,czyli takie 2,5. I sam wycina mi śmieci żelazne i wychodzi kolorek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 maja 2014, 06:10 
Plutonowy
Plutonowy

Dodam,że głównie chadzam 70 % lasy 30% pola. Na plaży nigdy nie byłem z wykrywaczem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 maja 2014, 20:19 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
Kreska napisał(a):
Sprzedaj go i kup coś innego.

:lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 13 maja 2014, 23:39 
Plutonowy
Plutonowy

Witam wszystkich ja z takim zapytaniem Posiadam od nowości Armanda Prospektora 3 i tylko taki sprzęt miałem i tylko nim operowałem. Czy ogólna niechęć do tego sprzętu wynika z racji tego ze jego producent jest nielubiany ??? . Nie ukrywam ,że wyciągnąłem nim sporo militarki tej małej i tej :usta .Spokojnie została na swoim miejscu. Głównie byłem nastawiony na monetki po zmianie miejscówki, miejscówek, wyskoczyło mi parę pfeningów z 1905 r. co prawda niewiele ale zawsze coś. Dziś wpadłem na 40 min.Sporadyczna miejscówka i na 2-m kwadratowych 5 szt PRL-ków moje pierwsze 1972-1974 r. Zastanawiam się nad zmianą sprzętu na Garrett at pro lub gold , tylko co jeżeli przeczesze te stare miejscówki i okaże się ze lipa nic więcej nie ma ??? Zmieniać czy nie ???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 13 maja 2014, 23:50 
Plutonowy
Plutonowy

Z tego co wyczytałem to Garretem powinienem wyciągnąć z tych miejscówek dużo więcej monetek,tak wynika z przeczytanych opinii. Szkoda ,że nie znam nikogo z takim sprzętem dla porównania. :hmmm .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 14 maja 2014, 10:58 
Generał Broni
Generał Broni

Sprzęty typu Prospector to analogowe detektory uniwersalne, przeznaczone głównie do militarki, i tam się sprawdzają.
Jeśli zaś chodzi o monety, to do tego celu mniej się nadają, głównie z uwagi na cewkę CC, która ma bardzo wąski pas przemiatania oraz właściwości elektroniki, które z kolei utrudniają wykrywanie koloru z uwagi na wysokie maskowania koloru przez żelazo w tej klasie detektorów. Również zwykle jest bardzo mała separacja koloru od blisko zalegającego śmiecia żelaznego.

Sumując krótko, w terenie czystym od żelaza oraz w glebach słabo zmineralizowanych da się takimi sprzętami wyciągać drobnicę kolorową, ale w ogólności, czyli na zaśmieconych polach, skuteczność będzie zwykle dużo, dużo mniejsza od sprzętów dedykowanych do zbioru drobnicy kolorowej. A co się człowiek namacha, to jego... ;)

Mówiąc krótko - sprzętem takim jak AT Pro wyciągniesz na polach o niebo więcej niż analogiem.

Tylko, o ile nie masz zamiaru moczyć się w wodzie, to ja bym ci sugerował wziąć poważnie pod uwagę Optimę Rutusa z kompletem cewek DD29/CC23. Więcej masz tu w wątku o Optimie albo na http://rutusowiec.com.pl/forumdisplay.php?fid=33

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 14 maja 2014, 17:20 
Plutonowy
Plutonowy

Dziękuje za rzeczową odpowiedz bez zbędnych uszczypliwości pod kątem Armanda :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]