Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 05:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Etrac vs Spectra vx3 vs Deus XP, który głębszy-szybszy?
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2014, 23:34 
Major
Major

Panowie - boratynka jest w większości dość dobrym celem do namierzenia, chodzi mi o siłę sygnału i nie dziwmy się że z 30cm da się ją namierzyć. Stara miedź swoje robi. Ja rzadko mierzę jaką gł. mam po dokopaniu się do fanta, ale myślę że w większości jest to ok 25cm jednak zawsze są wyjątki i coś i głębiej idzie szarpnąć.
Fakt że po 6 godz jest już trochę ciężko z eTrackiem w ręku ale zawsze jest to powód aby siąść na browara :D
Najgłębiej pociągnąłem sporego fanta z ok 80cm, ale fajnie jest też wyłuskiwać z kilku cm sreberka i denarki :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 marca 2014, 10:18 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

ogwal napisał(a):
Też mnie dręczyło to pytanie. Może nie dam odpowiedzi w 100 procentach ale dam do myślenia. Znalazłem takie miejsce gdzie było sporo boratynek na głębokości ok 30 cm. (na sztych szpadla) Przeszukałem to miejsce dokładnie Deusem i wykopałem wszystkie które słyszałem. Teren niewielki ok 20 na 20 metrów. W to miejsce zaprosiłem kolegę z Etrackiem (kolega jest doświadczonym i osłuchanym). Nic nie znalazł :D . Wnioski wyciągnijcie sami

Właśnie o takie obserwacje chodzi.
Osobiście znam operatorów co sobie boki żywym ogniem dadzą przypalać, a nie zmienią zdania że ich ace 150 boratynkę z pół metra chapnie ;)
Z drugiej strony jeśli będziemy teoretyzować na temat wykrywek i ich możliwości to w czasie zakupu i tak kupujemy w ciemno.
Bardzo mi się podobają takie opisy z terenu gdzie ktoś ma sygnał i przed wykopaniem woła kolegę aby sprawdził innym sprzętem. Jeśli do tego poda takie parametry zdarzenia jak przypuszczalna mineralizacja gleby, zaśmiecenie oraz wprawa operatora to naród sobie wnioski wyciągnie z opisu takiego zdarzenia, a mnogość takich zdarzeń pozwoli wyciągnąć średnią:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 marca 2014, 14:29 
Moderator
Moderator

_cheetah_ napisał(a):
Jaki tryb, częstotliwość i cewka?
Podpisuję się pod tym pytaniem. Bo na razie są to opowieści z mchu i paproci...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]