Teraz jest czwartek, 31 lipca 2025, 14:12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Co wybrać po Ace 250?
PostNapisane: piątek, 23 maja 2014, 21:08 
Plutonowy
Plutonowy

to mam prośbę-napisz coś więcej o delcie np., z jaką cewką chodziłeś, czy wykrywka się wzbudzała? będę wdzięczny

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 23 maja 2014, 21:13 
Pułkownik
Pułkownik

marcocase83 napisał(a):
rutus troszkę jest skomplikowany z tego co widziałem na YouTube. cały czas chodzi mi po głowie delta 4000 z cewką 13 detech

Masz rację - rutus jest zbyt skomplikowany. Z Deltą poradzisz sobie bez problemu :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 23 maja 2014, 21:25 
Plutonowy
Plutonowy

Było to 4lata temu i nie pamiętam czy się wzbudzała ,cewka 8cali ustawiałem do warunków wiec nie zawsze czułość na max tak jak to jest w przekonaniu prawie wszystkich poszukiwaczy. Głośnik zaklejałem taśmą ,a głośność na max żeby było słychać wysokie tony ponieważ taki trik miała. Delta nie lubi dużych przedmiotów aluminiowych które sygnalizuje jak są bardzo blisko wiec o manierce zapomnij chyba że będzie pod ściółką. Policz ile trzeba wydać na delte + duża cewka 800+500=1300 ,a to już prawie cena innego wykrywacza. Nie wyobrażam sobie chodzenia z taką patelnia i jeszcze manewrowanie to już prawdziwa olimpiada. Jak już kupisz delte to później napisz na pw w dniu sprzedaży z jaką radością udało ci się znaleźć kolejnego nabywce (czytaj naiwnego kupca).
Pozdrawiam i życzę dużych .... cewek .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 23 maja 2014, 21:42 
Plutonowy
Plutonowy

to co byś polecił do kwoty 1700 zł oprócz rutusa? interesuje mnie tylko sprzęt nowy i tylko do 1700 zł.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 23 maja 2014, 22:03 
Plutonowy
Plutonowy

Tesoro Cibola ,Golden Mask 4 jeśli bez wyświetlacza ,to tylko tak teoretycznie ponieważ nie miałem ich w ręku. Tak i tak kupisz delte bo jesteś na 99% przekonany że to dobry wybór.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 23 maja 2014, 22:28 
Plutonowy
Plutonowy

dlaczego sądzisz, że kupie deltę? jeszcze się nie zdecydowałem, na razie zasięgam opinii. kto pyta nie błądzi. mam jeszcze ace 250 więc nie spieszy mi się. rozważam różne opcje. pytałem o deltę ponieważ zastanawiałem się nad jej kupnem z cewką 13 detech. czytałem wiele postów i ludzie byli z niej zadowoleni (inni nie) i ją polecali (z cewką 11 dd). także zdania są podzielone, dlatego chciałem zasięgnąć jeszcze jakiejś rady. a z wyświetlaczem co byś polecił?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 23 maja 2014, 22:39 
Plutonowy
Plutonowy

Jeśli ma być nowy to Optima ,na allezło widzę jeszcze F5 w tej cenie. Możliwości ,serwis na korzyść optimy. Nie znam się niech wypowiedzą się inni.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 23 maja 2014, 22:42 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ustawiłem raz pod siebie sygnał wiodący w optimie ( głośność i ton), przeczytałem instrukcję i do dzisiaj chodzę na tych ustawieniach. Wyniki są więcej niż dobre w porównaniu ze współkopaczmi. Nie rozumiem jak można mówić, że optima jest skomplikowana.
Pozdrawiam,
Paweł

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 maja 2014, 06:43 
Plutonowy
Plutonowy

tak niektórzy mówią, że optimę trzeba odpowiednio ustawić bo można pominąć niektóre fanty itd. ja tego nie mogę potwierdzić bo nigdy tym sprzętem się nie bawiłem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 maja 2014, 10:21 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Wystarczy raz ze zrozumieniem przeczytać instrukcję - jest bardzo przystępnie napisana. Potem już w trakcie użytkowania poczytać wątek na forum o optimie i wszystko będzie jasne. Do tego jak masz wątpliwości jest na forum kilku użytkowników tego modelu z dużym doświadczeniem, którzy na pewno Ci pomogą. Choć ja naprawdę uważam, że optima jest banalnie prosta - trzeba się z nią tylko osłuchać bo nie jest to sprzęt "zerojedynkowy" jak np. Garrett. Być może jednak, jeśli pasuje Ci cisza w słuchawkach to garrett bedzie dla Ciebie odpowiedniejszy.
Pozdrawiam, Paweł

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 maja 2014, 11:27 
Kapitan
Kapitan

:
wopaw napisał(a):
Wyskrob te 150 złotych do Optimy - naprawdę warto! Ewentualnie zadzwoń do Rutusa i pogadaj może coś opuści.
Pozdrawiam,
Paweł

:1 :1 :1 :1 :1 :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 maja 2014, 15:14 
Generał Brygady
Generał Brygady

Jak można powiedzieć, że optima jest trudna hehe dobre. Nie będę Ci doradzał optimy bo Ty nie chcesz lipnego polskiego sprzętu, wolisz zagraniczny. Jak chcesz fajny, prosty do bólu, z super serwisem, koszący monetki, że szok i ma być to nowy sprzęt, to kup Optimę :D Ja jak kupiłem Optimę to po paru wypadach trzech moich kolegów sprzedało swoje wykrywki i latają teraz z optimami. Pozdrawiam.

A...tylko sonda 29 DD

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 maja 2014, 16:46 
Plutonowy
Plutonowy

kolego barera a kto powiedział, że nie chce "lipnego" polskiego sprzętu?. napisałem tylko to co słyszałem, a wiadomo jak się nie ma dostępu do danego wykrywacza to trzeba polegać na opiniach różnych ludzi. Normalnym jest, że część osób poleci optimę, a inni nie, tak jest prawie z każdym sprzętem.

Zapytam inaczej - z wykrywaczy które wymieniłem na początku, który byście polecili? Tylko z tych trzech.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 maja 2014, 17:05 
Generał Brygady
Generał Brygady

marcocase83 napisał(a):
kolego barera a kto powiedział, że nie chce "lipnego" polskiego sprzętu?. napisałem tylko to co słyszałem, a wiadomo jak się nie ma dostępu do danego wykrywacza to trzeba polegać na opiniach różnych ludzi. Normalnym jest, że część osób poleci optimę, a inni nie, tak jest prawie z każdym sprzętem.

Zapytam inaczej - z wykrywaczy które wymieniłem na początku, który byście polecili? Tylko z tych trzech.

W którejś ze swoich odpowiedzi napisałeś... co polecacie oprócz rutusa (fakt nie spostrzegłem znaku zapytania) co do trzech wytypowanych przez Ciebie wykrywaczy to może tereskę, a że niższy model jak 705 niektórzy twierdzą, że to jest to samo tylko z bajerami ;) Policz sobie posty w Twoim wątku na plus optimy, życzę trafnego wyboru i zadowolenia ze sprzętu, pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 maja 2014, 17:19 
Plutonowy
Plutonowy

Rutus optima z cewką 29DD kosztuje 1850 zł, a to przekracza mój budżet. już więcej nie dozbieram. Tak się składa, że w rękach miałem tylko (mam nadal) garretta ace 250 ale chciałbym zmienić na coś lepszego i prawdę mówiąc nie wiem na co. Stąd prośba o dobrą radę. Spotkałem kiedyś na polu gościa, który miał deltę 4000 z cewką 11dd i bardzo ją chwalił (stąd może niektórzy mają odczucie, że jestem zdecydowany na ten sprzęt).

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]