Teraz jest niedziela, 3 sierpnia 2025, 13:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacz na monety do ok. 2500 zł
PostNapisane: czwartek, 31 grudnia 2015, 00:18 
Plutonowy
Plutonowy

Graniczny zasięg at pro na dużą monetkę to 25cm, u siebie za domem więcej nie mogłem wyciągnąć z tego sprzętu. przy czym goldmaxx lajtowo brał z 30cm na 9 calowej cewce, nie ma nawet co porównywać, bo garrett to klasa niżej :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 grudnia 2015, 00:47 
Generał Broni
Generał Broni

wir444 napisał(a):
Ostatni zacząłem myśleć nad zmianą sprzętu. Jaki wykrywacz zastąpiłby godnie mojego euroace-a z naciskiem na monety?

Trochę źle zacząłeś, bo jak widać zrobiła się masakra, jak zwykle zresztą... ;)

Powinieneś określić podstawowe kwestie na początek:
  • budżet
  • nowy / używany
  • prosty w obsłudze (minimum wiedzy potrzebne)/ zaawansowany (wiedza do skutecznego użycia niezbędna)

gomski napisał(a):
Czytam i dochodze do wniosku , że jak nie masz deusa to sie nie rozwiniesz , a jak masz at pro to nie powinieneś nic znaleźć . O co tu kaman? :D.

O, to co zawsze - każdy lubi, to co ma, albo miał... ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 grudnia 2015, 00:49 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

rizar napisał(a):
Graniczny zasięg at pro na dużą monetkę to 25cm, u siebie za domem więcej nie mogłem wyciągnąć z tego sprzętu. przy czym goldmaxx lajtowo brał z 30cm na 9 calowej cewce, nie ma nawet co porównywać, bo garrett to klasa niżej :1

Odpowiem tak ;) . Jest nas w naszej grupie 6 osób z czego trzech ma argo z taką samą cewką . Robiliśmy próby przy kilku dołkach jeszcze nie wykopanych i każdy wykrywacz inaczej reagował. Oczywiście wszystkie były do kopania. Natomiast reszta to Garretty (różne modele) i to samo ! Tu jest kwestia ustawień ,naprowadzenia cewki na fant , naładowania baterii , ilości wypitego :zdr , dobrego słuchu itd itd i czy żona zrobiła Ci kanapki przed wyjazdem na kopanie czy awanturę , czy wieje wiatr czy nie , czy chodzisz w słuchawkach czy nie , czy chodzisz za zgodą właściciela terenu czy nie i zamiast patrzeć i słuchać swojej maszynki to się rozglądasz na boki itd itd itd . Obecny mój wykrywacz jest już trzeci w przeciągu trzech lat i ostatni . Kwestia jest tylko jedna - teren (odpowiedni) i operator maszynki (odpowiedni) . I na koniec dodam że bardzo, po kupnie nowego wykrywacza żałowałem że poprzedni sprzedałem :n Z wykrywaczem moim zdaniem jest jak ze swoją kobietą . Im dłużej z nią jesteś tym lepiej ją znasz i dalej zajedziesz . Wiadomo nowe modele kuszą dlatego, jeśli już zmieniać to nie co rok :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 grudnia 2015, 01:09 
Generał Broni
Generał Broni

Jak masz się rzucać na At pro to zamów jutro Optimę w promocji zimowo-świątecznej za 1700 zł - ostatni dzień promocji i będziesz miał to samo, tryb mix przy tym. Jak dozbierasz to weź Deusa, a stracisz przy sprzedaży max 200-300 zł. Od Gerretta lepiej wyważony i moim zdaniem ma więcej możliwości. Przy tym kursie dolara tylko polskie lub europejskie wykrywacze należy kupować, bułgarskich nie liczę, bo im nie wierzę. Znaczy w gwarancję nie wierzę, bo Deus ma 5 lat, a Rutus w sumie na wieki :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 grudnia 2015, 10:29 
Plutonowy
Plutonowy

Bezdyskusyjnie najlepszą gwarancję oferuję Makro/Nokta :1

Może poza tematem:
Ostatnio przez przypadek połamałem piny w swoim pinpointerze, strzeliłem maila do serwisu jaka sytuacja i zaoferowali mi darmową wymianę uszkodzonej części, i nalegali abym jak najszybciej wysłał do nich, to w ciągu kilku dni ponownie będę mógł się cieszyć działającym sprzętem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 grudnia 2015, 13:19 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

kakarusu napisał(a):
albo trzymaj sie garetta;) at pro to jest prawdziwa kosiara na moniaki. osiagi ma takie same jak deus, jego wada jest ciezszy;(
:ups:

Atpro przy Deusie to zabawka a o osiągach już nie wspominając.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 grudnia 2015, 17:39 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Korci mnie XP GoldMaxx Power II, co koledzy myślą o tej piszczałce?.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 grudnia 2015, 18:51 
Plutonowy
Plutonowy

gomski napisał(a):
Korci mnie XP GoldMaxx Power II, co koledzy myślą o tej piszczałce?.

Naprawdę dobry i głęboki sprzęt :1
Chociaż pomyślałbym nad CF77 w tej kasie, ew. jak chcesz mniej wydać, to golden mask 4/5 bo to podobna klasa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 grudnia 2015, 21:46 
Szeregowy
Szeregowy

Pro-Digger napisał(a):
kakarusu napisał(a):
albo trzymaj sie garetta;) at pro to jest prawdziwa kosiara na moniaki. osiagi ma takie same jak deus, jego wada jest ciezszy;(
:ups:

Atpro przy Deusie to zabawka a o osiągach już nie wspominając.

Nie taka zabawka.Garrett wcale nie odbiega od Deusa az tak bardzo.Obejrzalem i przeczytalem wszystkie mozliwe testy i porownania deusa jakie sa dostepne w sieci i powiem ze deus jest to bardzo przecietny wykrywacz.Posiadacze robia mu blednie opinie nad wykrywacza Jedyna zaleta jaka posiada to waga. Reszty nie bede komentowal polecam samemu sprawdzic. Zaraz zaatakuja mnie wielbiciele tego sprzetu. Sam osobiscie posiadam T2 ltd i mialem chec wymiany na deusa ale przeszla mi ochota. Przed zakupem zawsze sprawdzam dokladni produkt i w tym przypadku nie ma to sensu(na deus) . Moze jak opadne z sil to zaeksperymentuje.
Wszystkim zycze Szczesliwego Nowego Roku

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 grudnia 2015, 23:06 
Porucznik
Porucznik

ALNAR napisał(a):
kakarusu napisał(a):

ale kolego puściłeś wielkiego bąka.Jak można porównać at pro pracującego na 15 khz,do deusa,w którym mamy do wyboru cztery czestotliwości.Oczywiście wersja lite to uboga cześć tego sprzętu,jeśli ma się jednak znajomego z panelem,to zmienia postać rzeczy.Ale żeby porównywać at pro (wypożycz sobie kolego sprzęt pracujący na niskich częstotliwościach,niegarażowy.Naucz się go obsługiwać należycie,zrób testy porównawcze z at pro),wtedy być może,będziesz mógł cokolwiek cennego wnieść w kwestii porad.Pozdrawiam.

kolego a Ty zanim cos napiszesz to sie dowiedz cos wiecej. mialem at pro dwa lata i teraz mam deusa dwa lata. wiec potrafie cos powiedziec.na temat tych dwoch wykrywaczy. malo tego powiem ze at pro jest delikatnie lepszy. a Ty kolego jezeli masz cos do powiedzenia na temat tych dwoch wykrywaczy to powiedz cos wiecej. mozna porownac te dwa wykrywacze jezeli ktos chodzi na monetki bo dla.mnie czy jestem na 12khz czy na 15khz czy na 18khz to nie robi roznicy bo male denarki w ziemi i tak ciagnie. a Ty kolego jakie masz obeznanie w at pro ze tak zachwalasz deusa? oba sprzety sa dobre ale kazdy ma swoje plusy i minusy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 grudnia 2015, 23:08 
Porucznik
Porucznik

swiete slowa kasper

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 stycznia 2016, 00:22 
Pułkownik
Pułkownik

kakarusu napisał(a):
ALNAR napisał(a):
kakarusu napisał(a):

ale kolego puściłeś wielkiego bąka.Jak można porównać at pro pracującego na 15 khz,do deusa,w którym mamy do wyboru cztery czestotliwości.Oczywiście wersja lite to uboga cześć tego sprzętu,jeśli ma się jednak znajomego z panelem,to zmienia postać rzeczy.Ale żeby porównywać at pro (wypożycz sobie kolego sprzęt pracujący na niskich częstotliwościach,niegarażowy.Naucz się go obsługiwać należycie,zrób testy porównawcze z at pro),wtedy być może,będziesz mógł cokolwiek cennego wnieść w kwestii porad.Pozdrawiam.

kolego a Ty zanim cos napiszesz to sie dowiedz cos wiecej. mialem at pro dwa lata i teraz mam deusa dwa lata. wiec potrafie cos powiedziec.na temat tych dwoch wykrywaczy. malo tego powiem ze at pro jest delikatnie lepszy. a Ty kolego jezeli masz cos do powiedzenia na temat tych dwoch wykrywaczy to powiedz cos wiecej. mozna porownac te dwa wykrywacze jezeli ktos chodzi na monetki bo dla.mnie czy jestem na 12khz czy na 15khz czy na 18khz to nie robi roznicy bo male denarki w ziemi i tak ciagnie. a Ty kolego jakie masz obeznanie w at pro ze tak zachwalasz deusa? oba sprzety sa dobre ale kazdy ma swoje plusy i minusy.

Miałeś,masz i cóż z tego wynika.Znam Tobie podobnych.Zakupujecie sprzęt,ale nie macie pojęcia o jego obsłudze.Jeśli tak przechwalasz się tym,iż jesteś długoletnim użytkownikiem tych sprzętów,a nie dostrzegasz różnicy w tym ,iż at pro oferuje ubogość nastaw i zakresów w stosunku do deusa (którego nawet nie posiadam),to wybacz ale nie mamy o czym rozmawiać.Znam Tobie podobnych.Kupujecie sprzęt dlatego,iz jest na niego moda,nie mając pojęcia co można z niego wycisnąć.Piszecie potem bzdury jakbyście się naprawdę na czymś znali.Samo posiadanie sprzętu to nie dowód na to,iż się jest jego dobrym operatorem.Życzę Ci kolego w nadchodzącym Nowym Roku,wielu sukcesów w poznaniu tego co posiadasz,oraz sporo wolnego czasu na naukę.Jak już dojdziesz do tego,gdzie puszczasz straszne bąki,będziemy mogli dalej polemizować.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 stycznia 2016, 10:00 
Chorąży
Chorąży

ALNAR napisał(a):
kakarusu napisał(a):
ALNAR napisał(a):
kakarusu napisał(a):

Miałeś,masz i cóż z tego wynika.Znam Tobie podobnych.Zakupujecie sprzęt,ale nie macie pojęcia o jego obsłudze.Jeśli tak przechwalasz się tym,iż jesteś długoletnim użytkownikiem tych sprzętów,a nie dostrzegasz różnicy w tym ,iż at pro oferuje ubogość nastaw i zakresów w stosunku do deusa (którego nawet nie posiadam),to wybacz ale nie mamy o czym rozmawiać.Znam Tobie podobnych.Kupujecie sprzęt dlatego,iz jest na niego moda,nie mając pojęcia co można z niego wycisnąć.Piszecie potem bzdury jakbyście się naprawdę na czymś znali.Samo posiadanie sprzętu to nie dowód na to,iż się jest jego dobrym operatorem.Życzę Ci kolego w nadchodzącym Nowym Roku,wielu sukcesów w poznaniu tego co posiadasz,oraz sporo wolnego czasu na naukę.Jak już dojdziesz do tego,gdzie puszczasz straszne bąki,będziemy mogli dalej polemizować.Pozdrawiam.

kolego popieram twój komentarz z całą stanowczością a od siebie dodam:
Maszyna gwizda tylko operator pi.da. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 stycznia 2016, 11:05 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Coś z porównaniem tych wykrywaczy jest na rzeczy. Dlaczego sprzedawca polecał mi at pro a nie deusa?
Sam zdecydowałem się na tego drugiego(bo rewelacyjna bezprzewodowa łączność :roll: ), ale powiem Wam, że opinia całkiem innego przypadkowego znawcy tematu podpowiadała nabycie at pro. Uzasadniając, że garrett znajdzie więcej.
W życiu należy samemu podejmować decyzje, aby potem nie obarczać niepowodzeniami innych :lol: .
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 stycznia 2016, 11:17 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

_cheetah_ napisał(a):

Powinieneś określić podstawowe kwestie na początek:
  • budżet
  • nowy / używany
  • prosty w obsłudze (minimum wiedzy potrzebne)/ zaawansowany (wiedza do skutecznego użycia niezbędna)

O, to co zawsze - każdy lubi, to co ma, albo miał... ;)

1. Budżet jak napisałem ok. 2500 zł
2. Raczej używany
3. Nie musi być zbyt prosty, ale tak, żeby posiadacz drugiego wykrywacza w swoim życiu zrozumiał

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]