Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 01:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Zmiany w dziale
PostNapisane: wtorek, 28 marca 2017, 09:45 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Wydaje mi się, że nazwy działów z kilkoma detektora powinny być z przecinkami, bo dla początkujących detektorystów może być to mylące, czyli Golden Mask, Detech, Deeptech

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 marca 2017, 09:56 
Moderator
Moderator

Krzywy napisał(a):
Wydaje mi się, że nazwy działów z kilkoma detektora powinny być z przecinkami, bo dla początkujących detektorystów może być to mylące, czyli Golden Mask, Detech, Deeptech

ok , masz rację zostanie to poprawione

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 marca 2017, 21:24 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Taktyk napisał(a):
Ciekawe od kiedy detektory typu np. Relic to detektory tylko na duże głębokości? Czy nie można ich używać do poszukiwań mniejszych przedmiotów na polu bitwy? Kul, małych fragmentów oporządzenia, monet, etc?

W mojej ocenie specyfika tego typu poszukiwań (relic) wymaga posiadania przez detektor tylko trybu statycznego lub pseudo-statycznego.

Jeśli tak to MXT z trybem Relic też tam powinien wylądować. W wiele innych.

Z drugiej strony detektorem Lorenz z mniejszą sonda można poszukiwać samorodków złota :lol: Dlatego też nazwa tego działu jest myląca.

TAKTYK

Jak będę pisał o Spectrze w konfiguracji z sondą Mars Goliatch 15 cali to również w tym dziale napiszę. Jak będzie ze standardową sondą to się zastanowimy czy jeszcze można ją tu zakwalifikować czy jednak pójdzie do działu White's. Ale myślę że jak włączę jej statyk to tu spokojnie podpasuje. Taktyk to jest nawet całkiem logiczne:).

Prymek bez urazy jak by co. Użytkownicy forum też muszą sobie czasem pomarudzić;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 marca 2017, 22:31 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Zgada się. Dla mnie to już jednak bez znaczenia bo nie mam tyle czasu żeby przeglądać tak rozbudowane forum.

Dopóki nie powstanie dział o detektorach taktyk wyłączam się z dyskusji i nie będę tutaj raczej zaglądał.

Wszelkie pytanie do mnie proszę kierować na e-mail.

Ahoj!

Pozdrawiam
TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 marca 2017, 11:04 
Kapitan
Kapitan

A może jest mozlwiość zrobienia takie działu miks.... tzn wirtualnego, czyli po wejsciu w niego wyswietlałby wszystkie wątki po staremu..... kurcze, faktycznie komuś kto się kazdym modelem interesuje potrzeba sporo czasu na przegladniecie codziennie wszystkiego..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 marca 2017, 21:03 
Specjalista
Specjalista

Taktyk ma racie,, s tym co pise... jeden odzial dla Taktyk,, y u drugy Duza Glebokosc...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 marca 2017, 21:23 
Moderator
Moderator

Taktyk napisał(a):
Dopóki nie powstanie dział o detektorach taktyk wyłączam się z dyskusji i nie będę tutaj raczej zaglądał.
A o czym mielibyśmy w tym dziale pisać? O pianie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 marca 2017, 22:58 
Podporucznik
Podporucznik

Ale jest naszym rodzimym producentem, niech ma swój dział do prezentacji własnych wykrywaczy. Co prawda na razie jest jeden ale jak pisze do końca roku mają być jeszcze dwa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 marca 2017, 00:29 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Do bani... Poprzedni układ był fajniejszy.
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 marca 2017, 11:53 
Moderator
Moderator

tui napisał(a):
Ale jest naszym rodzimym producentem, niech ma swój dział do prezentacji własnych wykrywaczy. Co prawda na razie jest jeden ale jak pisze do końca roku mają być jeszcze dwa.
Czyli masz już ten wykrywacz? A może znasz kogoś, kto go ma? To może znasz kogoś, kto słyszał o kimś kto go posiada?
Na razie jest to byt całkowicie wirtualny. Sądzę, że za rok, dwa (jeśli wykrywacz nie podzieli losu poprzedniego "produktu" Taktyka. Warto o tym pamiętać.), będzie możliwe stworzenie specjalnego działu. W tej chwili o wykrywaczu nie wiadomo właściwie nic, bo to co zobaczyliśmy dotychczas, można spreparować nawet dla kija od szczotki. Nie ma żadnej niezależnej opinii, żadnych testów, żadnych filmów z realnego użytkowania detektora. Poza tym "producent" wykazuje wyjątkową arogancję: nie tylko nie dotrzymuje deklarowanych terminów, ale stawia ultymatywne żądania wobec Forum, strofuje potencjalnych klientów a na krytykę reaguje groźbami.
Moim zdaniem cała ta historia wygląda dziwnie i do czasu gdy będziemy mogli ocenić jak się sprawy rzeczywiście mają, Forum nie powinno się w nią przesadnie angażować.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 marca 2017, 12:26 
Generał Broni
Generał Broni

Na największym i najbardziej popularnym forum poszukiwaczy, producent detektorów obraża się na potencjalnych nabywców takiego sprzętu. :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 marca 2017, 12:47 
Generał Brygady
Generał Brygady

I tak łaskawie wyprodukował jeden egzemplarz, bo jeszcze rok temu twierdził, że to "żaden interes":

Taktyk napisał(a):
jacobs napisał(a):
Że też nikt nie pokusi się aby zrobić jeden porządny ( w sensie technicznym, funkcjonalnym i wizualnym) statyk dla militarystów. Nie zaprojektować i pochwalić się, ale wykonać do końca. Włączając w to produkcję i sprzedaż.

Sprzedaż 10, 20 sztuk i co dalej ??? Produkcja detektorów na polski rynek, dodatkowo jeszcze zawężając target do odbiorców, którymi są poszukiwacze militariów, to żaden interes. Dlatego nikt nie chcę na tą niską potrzebę odpowiedzieć. Sensowna jest tylko produkcja detektorów, które trafią do szerokiego grona klientów albo bardzo wysoce specjalistycznego sprzętu, o wysokiej cenie - jeśli posiada się już zamówienie.

TAKTYK

viewtopic.php?f=158&t=133480&p=1115611&hilit=%C5%BCaden+interes#p1115611

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 marca 2017, 12:56 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Renald napisał(a):
to co zobaczyliśmy dotychczas, można spreparować nawet dla kija od szczotki.

Brawo :lol: Zastanawiam się skąd administrator forum PS bierze takich przenikliwych moderatorów ? :)

Cytuj:
Poza tym "producent" wykazuje wyjątkową arogancję: nie tylko nie dotrzymuje deklarowanych terminów, ale stawia ultymatywne żądania wobec Forum, strofuje potencjalnych klientów a na krytykę reaguje groźbami.

Wszystko przeinaczasz! :)

Bronimy swoich interesów. Nie było żadnych gróźb! Tylko informacja, że w stosunku do jednego z użytkowników forum skorzystamy z drogi sądowej. Można krytykować do woli ale nie pomawiać o kradzież intelektualną, etc - co jest łamaniem prawa. Zgodnie też z prawem administrator forum ponosi odpowiedzialność dopuszczając do takich wypowiedzi. Ponieważ oczywiście nie mamy możliwości poznania personaliów osoby, która jest tutaj anonimowa, w przyszłości, i jeśli sytuacja się powtórzy, będę się zwracał do administratora forum PS o osunięcie kłamliwych pomówień - jeśli uznam, że działają na szkodę mojej firmy. Mam nadzieje, że się rozumiemy :) Jest jeszcze możliwość zgłoszenia na policje (droga do poznania personaliów nie jest łatwa) ale w tym przypadku nie skorzystam z tego prawa.

Proszę jednak głównego administratora forum o usuniecie szkodliwych wątków z pomówieniami o kopiowanie - w wątku o URD-1.

Jak pisałem wcześniej. Krytykować można do woli i pluć nawet na ten detektor, i nawet owinąć go o drzewo :)

A hejt, który się pojawia pod moim adresem, no cóż. Ja nikogo nie hejtuje i nie odnoszę się ad personam, i zazwyczaj w 90 % piszę o sprzęcie i technice, i w 100% to prawda :)

Natomiast nie będę się już udzielał ponieważ forum po zmianach stało się mało przejrzyste i nie chcę mi się szukać wątków o URD-1 lub o jakimś innym detektorze. Lenistwo. :) Ale jak powstanie osobny dział TAKTYK to być może wrócę na forum, prawdopodobnie z korzyścią dla wielu użytkowników, by dzielić się wiedzą merytoryczną, etc. Ave!

Bez odbioru!

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 marca 2017, 13:36 
Moderator
Moderator

Taktyk napisał(a):
Tylko informacja, że w stosunku do jednego z użytkowników forum skorzystamy z drogi sądowej.

Na początek, z uwagi na pijar warto zrezygnować z formy pluralis maiestaticus. No i nie rzucać pustych gróźb, bo to po prostu śmieszne.
Przyznam, że czekałem na ten Twój (Wasz) wykrywacz, Taktyku (Taktykowie) i tym bardziej czuję się zawiedziony.
W każdym razie, tak czy inaczej: powodzenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 marca 2017, 14:49 
Porucznik
Porucznik

Wracając do tematu podpisuję się pod tym że wcześniejszy układ działu był zdecydowanie lepszy.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]