Teraz jest poniedziałek, 25 sierpnia 2025, 22:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 września 2006, 09:15 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Czy nowa cewke bedzie mozna podpiac do Quattra?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 września 2006, 10:59 
Generał Brygady
Generał Brygady

Van Worden napisał(a):
Ale to na 100% nie koniec niespodzianek Minelaba ;)

No nie irytuj mnie. Nie dosc ze kupilem na poczatku roku II zamiast poczekac na SE to jeszcze ma byc nastepna niespodzianka? Nastepny model?

Pozdrawiam,

Ardengard

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 września 2006, 11:06 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

A przecież Ci mówiłem, żebyś się nie spieszył... Na nic zapewnienia dystrybutorów, "że w tym roku, to na pewno nie", jak z logiki wynikało, że następca II jest już bliski. :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 września 2006, 11:10 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ardengard napisał(a):
Van Worden napisał(a):
Ale to na 100% nie koniec niespodzianek Minelaba ;)

No nie irytuj mnie. Nie dosc ze kupilem na poczatku roku II zamiast poczekac na SE to jeszcze ma byc nastepna niespodzianka? Nastepny model?

Pozdrawiam,

Ardengard

Bedziesz musial kupic przyczepke na sprzety bo do auta to cienko to widze :jump

pozdrawiam
gwene

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 września 2006, 12:02 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

"No nie irytuj mnie. Nie dosc ze kupilem na poczatku roku II zamiast poczekac na SE to jeszcze ma byc nastepna niespodzianka? Nastepny model?"

Minelab ma ciekawa strategie rynkowa.
Co chwila wprowadze na rynek nowe sprzety ktore w sasadzie malo sie od siebie roznia.Kosmetyczne zmiany masy,wygladu i softu(wiem bo biegalem z paroma).
Napedzaja rynek jak firmy komputrowe.Kazdy kto ma E2, pewnie sie zastanawia czy nie sprzedac, dorzucic 100 dolcow i miec "super wypasiony" model.To takie :n jest.
Uwazam ze powinni pojsc w strone np. Whitesa (XLT)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 września 2006, 12:37 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Witcher napisał(a):
"No nie irytuj mnie. Nie dosc ze kupilem na poczatku roku II zamiast poczekac na SE to jeszcze ma byc nastepna niespodzianka? Nastepny model?"

Minelab ma ciekawa strategie rynkowa.
Co chwila wprowadze na rynek nowe sprzety ktore w sasadzie malo sie od siebie roznia.Kosmetyczne zmiany masy,wygladu i softu(wiem bo biegalem z paroma).
Napedzaja rynek jak firmy komputrowe.Kazdy kto ma E2, pewnie sie zastanawia czy nie sprzedac, dorzucic 100 dolcow i miec "super wypasiony" model.To takie :n jest.
Uwazam ze powinni pojsc w strone np. Whitesa (XLT)

Chciałbym zauważyć, że E2 ma już cztery lata, to sprzęt oparty na mikroprocesorze, którego nie jest jedynym zadaniem wyświetlanie li tylko identyfikacji :skromny

Z tego względu wszelkie poprawki i unowocześnienia bebechów i oprogramowania są jak najbardziej pożądane. Wiesz, niektórzy to kupują jako "super wypasiony" model, inni jako element przewagi technologicznej nad innymi wykrywaczami (kolegów) tudzież narzędzie do jak najskuteczniejszego pozyskiwania fantów.

Pomijając całą strategię rynkową, marketing, bajerowanie w materiałach reklamowych itp. trzeba przyznać, że bardzo pozytywne jest to, że firma poprawia swój sprzęt, że ciągle wszystko idzie do przodu.

Twoje porównanie do firm komputerowych jest bardzo trafne, tylko spójrz na nie nie pod kątem przeciętnego użytkownika peceta, który pisze dokumenty w Wordzie, ustawia pasjanse i grzebie w internecie, lecz np. grafika komputerowego, który pracuje nad dużymi projektami, przetwarza masę danych i żyłuje sprzęt do granic jego możliwości. Spojrzenia tych dwóch użytkowników komputera są raczej różne w ocenie rozwoju sprzętu i oprogramowania.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 17 września 2006, 10:27 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Cytuj:
Twoje porównanie do firm komputerowych jest bardzo trafne, tylko spójrz na nie nie pod kątem przeciętnego użytkownika peceta, który pisze dokumenty w Wordzie, ustawia pasjanse i grzebie w internecie, lecz np. grafika komputerowego, który pracuje nad dużymi projektami, przetwarza masę danych i żyłuje sprzęt do granic jego możliwości. Spojrzenia tych dwóch użytkowników komputera są raczej różne w ocenie rozwoju sprzętu i oprogramowania.

Tylko zwroc uwage ze wydajnosc w PC-ach wzrasta kilkaset procent!!! A w wykrywkach...No wlasnie ile? 5-10?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 września 2006, 10:35 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Witcher napisał(a):
Tylko zwroc uwage ze wydajnosc w PC-ach wzrasta kilkaset procent!!! A w wykrywkach...No wlasnie ile? 5-10?

To bariery fizyczne. Nie przeskoczysz tego.

Gdyby wszystko porównywać do komputerów, to samochodami powinno się obecnie móc jeździć 20 tys. km/h ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 września 2006, 19:47 
Porucznik
Porucznik

O ile zgadzam się z Robim, że istnieją bariery fizyczne określające maksymalny zasięg przy danej (rozsądnej) średnicy cewki i te możliwości rozwoju zostały już zbliżone do granic, to uważam że jeżeli chodzi o interpretacje sygnału płynącego z cewki technika jest jeszcze w powijakach.

Myślę, że granica rozwoju wykrywaczy nastąpi kiedy oprogramowanie wykrywaczy i stopień skomplikowania ich elektroniki zbliżą się do stopnia skomplikowania oprogramowania i elektroniki w komputerach.

Tylko pomyślcie... program analizujący i filtrujący sygnał z cewki o pojemności 2GB ? Twardy dysk w wykrywce przechowujący wzory i analizy sygnałów ?
Pentium IV 2Gzh obrabiający sygnał ?

Przecież dzisiaj mikro karty w komórkach mają pamięć liczoną w GB... Więc technicznie to zupełnie wykonalne, jednak rynek wykrywaczy jest za mało warty żeby powstawały ogromne laboratoria, a nad rozwojem wykrywek pracowało tysiące dobrze opłacanych inżynierów. Zbyt mały popyt aby wymusić postęp jaki dokonuje się w dziedzinie motoryzacji i komputerów. Wartość (i efekty) badań nad rozwojem każdego towaru jest wprost propocjonalna do wartości całego rynku tej branży.

Porównajcie wartość rynku komputerów, samochodów czy choćby telefonów komórkowych.

Łatwo dojść do konkluzji, że ten nowy minelab jest wyjątkowo zacofany technologicznie w porównaniu do tego czym mógłby być przy lepszej koniunkturze na tą branże....

Pozdrawiam, pifko

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: .
PostNapisane: poniedziałek, 18 września 2006, 21:19 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Krótko mówiąc czekamy na bazy danych obiektów i obróbkę sygnału taką jak na sonarach okrętów podwodnych klasy Los Angeles :jump :666 :za
Ja za to nie zapłacę bo i po cholerę.
Połowa przyjemnosci to ta niepewność co jest pod cewką.
Pozdrawiam :)
Darek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 września 2006, 22:55 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Niestety cena troche zaporowa. Rozmawialem z A.R. i podobno, Minelab na razie przewiduje sprzedaz nowego Explorera tylko i wylacznie w wersji PRO, czyli z dodatkami. A koszt zestawu to 4700 zl ... Tak przynajmniej twierdzi A.R....
Ale i tak chyba go kupie w tym tygodniu. :sciana

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 września 2006, 07:49 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

cop50 napisał(a):
Minelab na razie przewiduje sprzedaz nowego Explorera tylko i wylacznie w wersji PRO, czyli z dodatkami.
Ale i tak chyba go kupie w tym tygodniu. :sciana

Zapłacisz frycowe jako jeden z pierwszych klientów. Nowości zawsze są droższe z uwagi właśnie na niecierpliwych klientów :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: .
PostNapisane: wtorek, 19 września 2006, 09:25 
Generał Broni
Generał Broni

DarekD napisał(a):
Krótko mówiąc czekamy na bazy danych obiektów i obróbkę sygnału taką jak na sonarach okrętów podwodnych klasy Los Angeles :jump :666 :za
Ja za to nie zapłacę bo i po cholerę.
Połowa przyjemnosci to ta niepewność co jest pod cewką.
Pozdrawiam :)
Darek

No i tu się zgadzam w 100%- gdyby wykrywacz informował nas dokladnie co pod cewką mamy(hipotetycznie: kapsel, łuska, moneta, nakrętka słoika, puszka po konserwach, niesmiertelnik, mauser, łańcuch..), to dla mnie chodzenie z nim straciło by totalnie urok, a przerodziło się w nudną i na pewno nie pasjonującą już rutynę. Pewnie ludzie którzy wykopane fanty w mig przeliczają na złotówki marzą w snach o takiej identyfikacji, ale jezeli ktoś jak ja traktuje poszukiwania jako chobby, pozwalające poprzebywac trochę na łonie natury, z dala od zgielku i problemów to myślę że takie rozwiązania były by wręcz szkodliwe, dlatego mam to co mam, i mi to w zupelnosci wystarczy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 września 2006, 10:33 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Frycowe jak frycowe... Przeciez cos tam w tym zestawie dostaje - sluchawki, akumulatorek i jakies tam inne duperele, ktore badz co badz sie przydadza. Jednak klient powinien miec prawo wyboru, no bo np. po co mi dodatkowe sluchawki? Wiem, wiem...bede mial zapasowe :jump

A z tego co pamietam Explorer II tez na poczatku sprzedawany byl tylko w zestawie, dopiero po ok 2 latach mozna bylo kupic go osobno. Takie zbojeckie prawa rynku :666

Heh... Zaraz po niego jade...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 września 2006, 22:22 
Porucznik
Porucznik

witam.no to mamy w Polsce nowego EX se .i jak wszyscy zadowoleni,i chętni? pozdrawiam :jump :bir

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]