Teraz jest wtorek, 30 czerwca 2026, 07:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2007, 08:42 
Kapitan
Kapitan

Garretta GTI 2500 brałbym tylko wówczas, gdybyś chciał wykrywacza naprawdę uniwersalnego, jeśli robisz wypady na grubszą zwierzynę równie często co na monety.

Zamiast Corteza, wybrał bym Tejona albo Vaquero. Wybór słuszny jeśli lubujesz się w wykrywaczach prostych i skutecznych, lubisz gałko logie zamiast guzików i nie przeszkadza Ci brak wyświetlacza czy automatycznego dostrojenia do gruntu. Wykrywacz wskazany bardziej na monety i mniejsze przedmioty choć potrafi sobie dać radę czasem z czymś średniej i dużej wielkosci

Co do garretta to wlasnie o to mi chodzi 90%drobnica kolorowa i 10% cos grubszgo.Nie lubie galek a brak wyswietlacza mi przeszkadza.Te 2 modele wybralem dlatego ze juz mialem ACE 150 i ACE 250 i jak za ich cene jestem bardzo zadowolony.w ogóle garrett mi sie podoba i mam blisko dystrybutora.Cortes byl brany pod uwage dlatego ze 2 kolegow chodzi z tejonami i nie narzekaja, ale na garretta tez nie ma zbyt duzo zlych opini.Z reszta wydaje mi sie ze po przesiadce z kanarka to chyba bede zadowolony z kazdego wykrywacza z wyzszej polki.Wszelkie opinie porady bardzo mile widziane

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2007, 10:34 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam,
Rozważając cortesa i gti weź również pod uwagę że jest między tymi sprzętami jest duża różnica wagowa. Do tej pory biegałeś z wykrywkami dość lekkimi i po przesiadce na sporo cięższego garretta możesz po paru godzinach w terenie przeżyć bolesne rozczarowanie. Sam używam gti2500 głównie z dużą cewką i pod koniec dnia ręka wysiada a 2-3 dniowy intensywny wyjazd skutkuje "niedowładem" w palcach i obolałą ręką przez następny tydzień.
Przy okazji wątku zapytam jeszcze jak w cortesie wygląda sprawa dźwięków, przeczytałem gdzieś że dźwięki są w zakresie 0d 350 do 800 Hz, czy wysokość dźwięku w tym zakresie zmienia się płynnie w zależności od przedmiotu czy jest identyfikacji tonowa ze stałymi dźwiękami?

pozdrawiam,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2007, 10:46 
Specjalista
Specjalista

Litościwy dobrze prawi, GTI 2500 jest jednym z cięższych. Trzeba o tym pamiętać.
Do Litościwego: Cortes ma jeden ton na wszystkie wykryte metale, który można regulować, tak aby był dobrze dla operatora słyszalny (jeśli się pomyliłem Denar z pewnością mnie poprawi).
Do CONRADO – Generalnie GTI 2500 to dobry sprzęt, ma wielu zwolenników. Jest bez wątpienia jednym z najbardziej uniwersalnych. Tym niemniej do monet i mniejszych drobiazgów są wykrywacze lepsze, nie tylko lżejsze ale czulsze czy może i głębsze. Stąd musisz się zastanowić czy chcesz iść na pełen kompromis czy może skoro szukasz 90% czasu drobiazgu, kupić coś bardziej ukierunkowanego w tą stronę, ponosząc trochę większe koszty jeśli chodzi o większe rzeczy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2007, 11:12 
Kapitan
Kapitan

Panowie dzieki za wszelkie opinie.Waga nie jest problemem-jest mnie na tyle zeby machac ciezka wykrywka.Jakos od poczatku mi sie ten gti poodobal i chyab przy nim zostane bo malo kto na niego narzeka-po przestudiowaniu forow i waszych odp powiedzialbym ze kazdy wykrywacz ma swoich zwolennnikow i przeciwnikow.Ja dolacze do grupy zwolennikow gti 2500.Zobaczymy co z tego wyjdzie-bede bral zestaw z cewka 9,5 i 12,5 cala sluchawkami i torba.Dzisiaj juz bym po niego jechal ale pisalme wczoraj do talcompu i po swietach bedzie dostawa.Dzieki za wszystkie opinie i pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2007, 17:19 
Starszy Sierżant Sztabowy

witaj biez gti 2500 na pewno nie będziesz żałował tym bardziej że znasz działanie dyskryminacji w garrecie ,sprzęt jest dobrze wyważony łatwy w obsłudze ,ja osobiscie przesiadłem się z ace 250 i jestem bardzo zadowolony.Na pewno nie kupił bym wykrywki bez wyswietlacza może więcej ludzi wypowie się w tej kwestii.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2007, 18:12 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

chce powiedzieć że mi też radzono lżejszy sprzęt , kupiłem Minelaba Explorera XS i daje sobie rade , ręka nie boli , trzeba znaleźć sposób na trzymanie wykrywki a potem w pole ...

aha i nie jestem strongmanem , tylko zwykły prosty Licealista

POZDARWIAM

cięzarem sie nie przejmuj , bo to nie jest najważniejsze , ważna jest skutecznosci ...

jeżeli bedziesz miał ból to zrekompensuje ci to kieszeń wypełniona fantami

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2007, 18:28 
Kapitan
Kapitan

Cytuj:
jeżeli bedziesz miał ból to zrekompensuje ci to kieszeń wypełniona fantami

O to wlasnie chodzi.....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 7 kwietnia 2007, 11:58 

zawsze można użyć szelek pogadaj z talcompem to ci dorzucą do wykrywki a i targuj się co do osłony 9,5" powinni dodac do kompletu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]