Teraz jest czwartek, 11 września 2025, 01:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 maja 2010, 21:24 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Polecam F2 na początek.Bardzo łatwy w obsłudze i dobra identyfikacja .Można od razu cieszyc się z kopania.Niestety wadą jest mały zasięg i zasilanie bateriami 9v .Może lepiej kupic coś używanego ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 maja 2010, 22:21 
Plutonowy
Plutonowy

oskarowski napisał(a):
Polecam F2 na początek.Bardzo łatwy w obsłudze i dobra identyfikacja .Można od razu cieszyc się z kopania.Niestety wadą jest mały zasięg i zasilanie bateriami 9v .Może lepiej kupic coś używanego ?

Zasięg podobno lepszy niż w Ace 250 i się nie wzbudza na max czułosci. Słyszałem takie opinie. To prawda?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 czerwca 2010, 00:55 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Na maksymalnej czułości potrafi pisnąć przy energicznym machaniu ale te dźwięki są ciche, krótkie i łatwo nauczyć się je rozpoznawać i nie reagować. Co do zasięgu to nie miałem okazji porównać z ACE.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 czerwca 2010, 09:21 
Generał Brygady
Generał Brygady

Miałem okazje pobawić się F2 i wydaje mi się, że jeśli chodzi o zasięgi to przynajmniej w testach powietrznych wypada lepiej od ACE250. Niemniej może to być bardzo subiektywne. Inna rzecz, że testy powietrzne to sobie można zazwyczaj o kant tyłka potłuc :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 czerwca 2010, 11:13 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Ja zawsze chodziłem na max czułości i nigdy się nie wzbudzał ,ale chodzę po mało zaśmieconych polach.Często na mokrej trawie potrafił popiskiwac .Myślę ,że zamiast tracic czas na testy w powietrzu i porównywanie zasięgu wykrywaczy lepiej iśc z nim w pole i kopac ...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 czerwca 2010, 18:41 
Plutonowy
Plutonowy

A są może jacyś użytkownicy Teknetics delta 4000 na tym forum?? Ma on oprócz klasycznego pinpointa tryb statyczny "all metal" z możliwością rozróżniania koloru metalu. I teraz takie laickie pytanie:). Skoro tryb statyczny ma większy zasięg to dlaczego szuka się na dynamicznym??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 czerwca 2010, 19:35 
Sierżant
Sierżant

Kopię często z kolegą który od jakiegoś czasu ma deltę 4000 i miałem ją kilka razy w ręku, pierwsze wrażenie pozytywne, tzn leciuteńki jest bardzo, prawie nie czuć go w rękach co pozwala machać nim długo bez efektów ubocznych w postaci bólu ręki:) , ma dobrą dyskryminację i nie jest "prądożerny". Niestety z tego co zauważyłem ma słabiutkie zasięgi :/ , strasznie hałasuje bez słuchawek tzn dzwięki straszniejsze niż kanarek wydaje:) słychac go pewnie z kilometra heh, nie wiem czy jest w nim regulacja głośności.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 3 czerwca 2010, 12:54 
Plutonowy
Plutonowy

Powie ktoś może coś o trybie statycznym (z opcją identyfikacją znaleziska) w Teknetics Delta 4000 ?? Da się na tym szukać?? Czytając opinie w necie i fora zaczynam po woli głupieć. Tu niektórzy piszą że Delta ma słabe zasięgi, gdzie indziej że do 1000zł to jest wymiatacz i ma nawet minimalnie większy zasięg od Ace 250 na dużej cewce... Idzie zgłupieć. to samo z Fsisherem F2. Jedni piszą że zasięg dobry i na maks czułości można szukać i czylszy niż Ace 250 a inni piszą że ma słaby zasięg.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 3 czerwca 2010, 14:34 
Generał Brygady
Generał Brygady

Sam widzisz, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi na twoje pytanie. Ja dysponując kwotą, którą ty dysponujesz kupiłbym coś z Rutusa. Firma z doskonałym serwisem. Wygląd wykrywaczy może nie powala designem, ale za to zasięgi i co za tym idzie wyniki są taki same jak wykrywaczy z tzw.wyższej półki. No i nie ma czegoś takiego, że identyfikować Ci będzie na 100 %. Nakopiesz się niestety całej masy bzdetów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 3 czerwca 2010, 15:06 
Plutonowy
Plutonowy

taganka napisał(a):
Sam widzisz, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi na twoje pytanie. Ja dysponując kwotą, którą ty dysponujesz kupiłbym coś z Rutusa. Firma z doskonałym serwisem. Wygląd wykrywaczy może nie powala designem, ale za to zasięgi i co za tym idzie wyniki są taki same jak wykrywaczy z tzw.wyższej półki. No i nie ma czegoś takiego, że identyfikować Ci będzie na 100 %. Nakopiesz się niestety całej masy bzdetów.

No gdybym mial 1500zł do wydania na sam wykrywacz to wziął bym Proxime. Przeczytałem instrukcje i jakoś tak najbardziej go kumam, i fajnie że można bardzo dużo konfigurować. Niestety chciałem jeszcze dokupić parę fantów. Kwota którą chce wydać jest graniczna.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 3 czerwca 2010, 15:32 
Generał Brygady
Generał Brygady

Bardziej chodziło mi o Solarisa. Nie jest z wyglądu bajerancki, ale zasięgi bardzo duże. Dobry na drobnicę i na większe przedmioty. Na all pojawiają się jakieś rozsądne używki w okolicach kwoty, którą chcesz wydać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 lipca 2010, 21:11 
Plutonowy
Plutonowy

Właśnie w tamtym tygodniu przyszedł do mnie Garrett Ace 250 z dodatkami. Dzięki za rady bo faktycznie trochę zabrnąłem. Co do Garretta to jednak przeważyło tutaj dobre wykonanie w porównaniu do konkurencyjnych wykrywaczy oraz jego popularność. Jest masa testów o Ace 250 i zasięgi jak na taki wykrywacz ma faktycznie niezłe. Na zdjęciach wygląda jak zabawka, a tu takie zaskoczenie.
Na razie nic ciekawego nie znalazłem (same śmieci) ale i tak jest radocha. Raz o mało zawału bym nie dostał bo "gong" walił i pokazywało ostatni kwadracik - okazało się że to puszka po sałatce rybnej. Szukam na max czułości i na razie nie potrzebowałem zbijać w dół. Nie było fałszywych sygnałów (może akurat taki teren). Dużej cewki jeszcze nie testowałem bo nie mam do niej osłony a szkoda mi porysować...
Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań:)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]