Teraz jest środa, 27 sierpnia 2025, 16:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Tesoro Tejon czy White's V3 ?
PostNapisane: wtorek, 12 października 2010, 16:46 
Major
Major

Dzieki bardzo za pomoc :) . Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 października 2010, 20:57 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Kolego Kunta.Zostaw sobie detektor White's 5900 Di PRO SL.Postaraj się kupić u mistrza Mranda przystawkę multitone z mixmode i będziesz w pełni zadowolony.Przez ponad rok użytkowałem tesoro tejon i zmieniłem go na White's 5900.Tejonem nazbyt dużo wykopywałem przedmiotów zelaznych zamiast koloru.Odnoszę wrażenie,że White's posiada lepsze bardziej skuteczne filtry i dzięki temu rzadziej się myli. Ponadto dyskryminacja tonowa od Mranda znacznie poprawiła komfort poszukiwań.Odnośnie White's V3 to uważam ,że jest to doskonały detektor ale niestety za drogi.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 października 2010, 21:05 
Weteran
Weteran

witam,
ja tylko w 50% w temacie
na koniec wrzesnia kupiłem tejona, byłem z nim dopiero raz w lesie, i w dodatku porównuje go do Minelaba Q (którego jeszcze mam- od 2 lat) ale jak na tą chwilę jestem zachwycony
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 13:58 
Major
Major

"ogólny" - pisze się przez "ó" - błąd ortograficzny!!! to jestem z white's a 5900 zadowolony ale chce kupic druga zabaweczke cos nowego z wyswietlaczem itp ale musi byc naprawde dobry :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 15:09 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Kunta napisał(a):
"ogólnie" pisze się przez "ó" - błąd ortograficzny!!! to jestem z white's a 5900 zadowolony ale chce kupic druga zabaweczke cos nowego z wyswietlaczem itp ale musi byc naprawde dobry :)

Chwila moment, chcesz coś z wyświetlaczem ? Tejon nie posiada wyświetlacza... :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 15:50 
Podporucznik
Podporucznik

Jeśli już masz 5900 to po co Ci kolejny analogowiec? I do tego specjalizowany na drobny kolorek?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 18:26 
Weteran
Weteran

Kanox napisał(a):
Kunta napisał(a):
"ogólnie" pisze się przez "ó" - błąd ortograficzny!!! to jestem z white's a 5900 zadowolony ale chce kupic druga zabaweczke cos nowego z wyswietlaczem itp ale musi byc naprawde dobry :)

Chwila moment, chcesz coś z wyświetlaczem ? Tejon nie posiada wyświetlacza... :?

coś tu nie gra - nie jestem pewien czy sam wiesz co chcesz - choć w przybliżeniu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 18:59 
Major
Major

Chce kupić jeszcze jeden wykrywacz bo mojemu Ojcu zachciało się chodzić też dlatego musze kupić jakiś drugi wykrywacz .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 20:28 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Weź się sprecyzuj kolego, co tak naprawde byś chciał, bo się zrobił zamęt. :? Z wyświetlaczem czy bez, analog czy cyfrowy, cena itp. Jak sie konkretnie określisz, coś się dopasuje. :zb

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 20:56 
Major
Major

Kolega polecił mi Tejona dlatego stad moje pytanie o niego , wolałbym może coś z wyświetlaczem ale żeby to było dobre cena do ok 5 tyś zł .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 20:57 
Generał Broni
Generał Broni

F75 - nie będziesz żałował :1 Sporo o tym wykrywaczu już napisano, poszukaj w necie opinii.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 21:54 
Generał Broni
Generał Broni

Do 5tys moglbys miec juz Deusa w watku o nim tez juz wiele napisano, ale niestety nie na temat.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 października 2010, 17:24 
Kapitan
Kapitan

różne propozycje juz padły w tym wątku ale nikt nie zaporoponował koledze zakupu minelaba explorera a wszyscy wiem że jest to kosa na kolor :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 października 2010, 08:57 
Generał Brygady
Generał Brygady

numizmatyk78 napisał(a):
różne propozycje juz padły w tym wątku ale nikt nie zaporoponował koledze zakupu minelaba explorera a wszyscy wiem że jest to kosa na kolor

heyka, nie popadajmy w paranoję. SE to taka sama "kosa" jak XLT, DFX (jak mniemam V3 także, bo nie sadzę, aby poza wytryskami w postaci kolorowego LCD i podobnych bajerów cokolwiek uległo zmianie w kwestii jego możliwości) czy Tejon. Tak na prawdę wszystko zależy od opanowania sprzętu przez operatora, gruntu, umiejętności szukania na trudnych miejscówkach i pewnie kilku innych czynników.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 października 2010, 11:55 
Specjalista
Specjalista

IdeL napisał(a):
Tak na prawdę wszystko zależy od opanowania sprzętu przez operatora, gruntu, umiejętności szukania na trudnych miejscówkach i pewnie kilku innych czynników.

Tak, to jest zawsze prawdziwe twierdzenie. Potrzebna jest umiejętność obsługi wykrywacza, oraz doskonałe poznanie posiadanego sprzętu.

Kiedy ktoś kupuje bardzo dobre narty za ciężkie pieniądze, nie spodziewa się, że narty same go nauczą jeździć, będą same skręcały i hamowały. Dobre narty mogą poprawić osiągi świetnego narciarza, pozwalając na jeszcze szybszą jazdę, ale komuś kto nie umie jeździć zdadzą się na tyle, co najtańsze deski. To samo z rowerem, najlepszy rower nie pozwoli wygrać wyścigu, jeśli nie ma kondycji i przygotowania. Takich przykładów można wymieniać więcej. Nawet najlepsza broń, nie zrobi snajpera z byle kogo, kto pierwszy raz w życiu strzela.

Natomiast z niewiadomych przyczyn, często oczekuje się, że lepszy wykrywacz zaowocuje od razu lepszymi efektami i znajdowaniem większej liczby fantów. Tak jakby ilość znajdowanych przedmiotów, nie zależała od tego, czy w ogóle są w danym miejscu pod ziemią i przede wszystkim, od umiejętność obsługi sprzętu. Umiejętności operatora zawsze mają większe znaczenie, od sprzętu. Dopiero bardzo dobry operator i bardzo dobry sprzęt stanowią połączenie idealne. Natomiast dobry sprzęt i słaby operator, to zwyczajnie nie zadziała. Może nawet spowodować odwrotne skutki, zbyt skomplikowany sprzęt jeszcze pogorszy efekty początkującego operatora.

Przede wszystkim Kunta nie sprecyzował swoich wymagań i w zasadzie dalsza dyskusja nie ma większego sensu. Oferty sklepów z wykrywaczami, czy strony producentów są ogólnie dostępne. Wymienianie wszystkich dobrych wykrywaczy do 5 tys zł mija się z celem, bo jest równoznaczne z przeglądaniem powyższych ofert. Jeśli ktoś chce uzyskać jakąkolwiek realną pomoc, powinien zadawać konkretne, przemyślane pytania. Inaczej tworzy się chaos, bo okazuje się, że szukamy wykrywacza z wyświetlaczem, a w temacie wątku jest Tejon, który wyświetlacza nie posiada. Tak można dyskutować o wszystkim i o niczym, nigdy nie dochodząc do konsensusu.

Dlatego apeluję o doprecyzowanie wymagań. Czy wykrywacz ma posiadać ręczne, czy automatyczne strojenie do gruntu, czy może obie opcje. Czy ma w końcu posiadać wyświetlacz, czy nie. Co i gdzie ma być przy pomocy wykrywacza szukane itd. Konkretne wymagania, konkretne potrzeby, konkretne zastosowanie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]