Huncwot napisał(a):
Zenek odpuść sobie z tym strojeniem! To są totalne bzdury.
Jeżeli się nie ma doświadczenia i wiedzy to lepiej takich rzeczy nie wypisywać.
Mój F75 jest chyba pierwszym sprowadzonym do Polski egzemplarzem testowym i po kilku latach użytkowania mogę stwierdzić, że jest to dobry sprzęt lecz niestety w większości przypadków wymaga ingerencji wykwalifikowanego elektronika.
Strojenie cewki, w moim przypadku, okazało się niezbędne ale po krótkim zabiegu sprzęt pokazał co naprawdę potrafi.
W tej chwili chodzę na naprawdę wyżyłowanych ustawieniach.
Tryb motion:
Czułość 99
Tryb ID
Czułość 99
notch 1
disc 1
tryb pf
Jeżeli w pobliżu pojawia się linia energetyczna naziemna staram się zmienić częstotliwość lub zmniejszam czułość na 85.
O jednej rzeczy musimy jednak wiedzieć jeżeli chcemy szukać kolorowej drobnicy.
Mianowicie efekt maskowania żelaza znajdujących się w jego pobliżu kolorków jest w tym wykrywaczu jego największą i chyba jedyną wadą. Dlatego też należy zainteresować się każdym "łamanym" sygnałem.
Na pocieszenie dodam, że z efektem maskowania nie radzi sobie 99% wykrywaczy dostępnych na rynku.
JW
No to Jacek pięknie jak ci Fisher na takich ustawieniach chodzi mój coś ostatnio nie daje się podciągnąć wyżej jak czułość 85-90 dics tak od 6 w górę bo gdzieś mi szaleje .Chyba i ja będę musiał zgłosić się do tego wykwalifikowanego elektronika. :)