Teraz jest środa, 13 sierpnia 2025, 19:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Garrett AT Gold Pierwsze wrażenia
PostNapisane: sobota, 14 stycznia 2012, 21:19 
Chorąży
Chorąży

Denar Zgadza się znajdziesz detektorem który ma wysoką częstotliwość taki cel. Ale gdy poważnie podchodzisz do tematu będą do tego lepsze maszyny. Aparatem za 500zł zrobisz zdjęcie tak samo zrobisz zdjęcie aparatem za 5tys. zł. ;)

A tak na marginesie czego to nie potrafi Deus, Tejon ? :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 stycznia 2012, 22:15 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Potrafią więcej niż myślisz.... ekspercie na każdy temat;) Nowy Brzęczyszczykiewicz się nam narodził?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 stycznia 2012, 22:42 
Chorąży
Chorąży

Denar napisał(a):
Nowy Brzęczyszczykiewicz się nam narodził?

Wybacz nie przepadam za nim. Ale trzeba przyznać że wiedzę posiada nie małą.

Nie czuje się ekspertem w każdym temacie :)

Skąd wiesz co ja myślę.. ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 10:45 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

White Mxt 15 Khz a grube srebro wymiata i to z pokażnych głębokości więc na dwoje babka wróżyła nie ma co sobie do gardła skakac każdy swoje chwali .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 11:25 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam!

Zapraszam użytkowników detektorów wysokoczęstotliwościowych do dyskusji i podzielania się swoimi doświadczeniami w tym zakresie . :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 11:34 
Chorąży
Chorąży

Praw Fizyki nie oszukamy. Niska częstotliwość jest lepsza na takie cele i koniec kropka. Duża częstotliwość za to lepiej sobie poradzi z drobnymi srebrnymi monetami. MXT czy innym detektorem znajdziesz grube srebro. Ale jak poważnie ktoś podchodzi do takich poszukiwaniach powinien wybrać detektor z niską częstotliwością.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 12:21 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Kolego Reglass twoja wiedza na ten temat jest zerowa, sądząc po Twoich wypowiedziach-niestety.
Wykrywacze o wysokiej częstotliwości detekcji mają bardzo duże spadki jeśli chodzi o głębokość detekcji w porównaniu z tymi drugimi ale na wysoko zmineralizowanej ziemi .
Proponuję abyś trochę poczytał książek na ten temat a dopiero wtedy zabierał kompromitujący głos w tej materii.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 13:03 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Także Troy Shadow X5 (19 kHz) wykrywa duże srebro głęboko. Słabo natomiast radzi sobie Garrett Scorpion Gold Stinger (15 kHz) i nowy Fisher Gold Bug (18 kHz) z tych, które mi przychodzą na myśl.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 stycznia 2012, 00:16 
Generał Broni
Generał Broni

mariusz.babilon napisał(a):
Witam!

Zapraszam użytkowników detektorów wysokoczęstotliwościowych do dyskusji i podzielania się swoimi doświadczeniami w tym zakresie . :)

Mariusz.Babilon - wg mnie to zagadnienie zasluguje na oddzielny watek. Ty to zasugerowales, wiec jesli tak samo uwazasz - zainicjuj go - z mila checia poczytam... Pzdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 stycznia 2012, 13:10 
Chorąży
Chorąży

mariusz.babilon napisał(a):
Kolego Reglass twoja wiedza na ten temat jest zerowa, sądząc po Twoich wypowiedziach-niestety.
Wykrywacze o wysokiej częstotliwości detekcji mają bardzo duże spadki jeśli chodzi o głębokość detekcji w porównaniu z tymi drugimi ale na wysoko zmineralizowanej ziemi .
Proponuję abyś trochę poczytał książek na ten temat a dopiero wtedy zabierał kompromitujący głos w tej materii.
Zgadza się co ja tam mogę wiedzieć. ;) Lata poszukiwań z różnymi detektorami etc. Dobre srebro to np. srebrne sztabki. Chyba się zgodzisz że jest to dobre srebro ? Ile wyjąłeś takich celów ? Na jakich częstotliwościach pracowały twoje detektory? Możesz też podać grunt i inne wartości które uważasz za słuszne. ;) Jest prawdą że tam gdzie jest wysoka mineralizacja gleby detektory które posiadają niską częstotliwość radzą sobie lepiej. Częstotliwość np. 3kHz. Wykorzystuje się na metale dobrze przewodzące miedź, srebro etc. Oczywiście że detektor z wysokim zakresem frequency znajdzie to "grube" srebro. Ale detektor który będzie miał niższy zakres poradzi sobie lepiej.

Odbieram twój post jako rozczarowanie z twojej strony. Kupiłeś detektor o wysokiej częstotliwości i na siłę chcesz sobie wmówić że wysoka częstotliwość poradzi sobie tak samo dobrze na grube srebro jak niski zakres detekcji.

Używając detektora z niską częstotliwością też można znajdować cieniutkie sreberka. Ale to nie znaczy że mamy tak samo dużą skuteczność jak przy wysokiej częstotliwości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 stycznia 2012, 14:44 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Już trochę się pogubiłem to w końcu jak to jest, że widzi małe a duże słabo... :ups: przecież to nielogiczne to jakaś fizyczna ciekawostka z gatunku wpływu tęczy na organizm ludzki. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 stycznia 2012, 15:32 
Pułkownik
Pułkownik

Od dłuższego czasu posiadam at pro, oba wykrywacze są bardzo podobne co do zasady działania
Kopie przy jego pomocy wszystko --grube,chude,cienkie ,zawinięte ,zrulowane, brzydkie i ładne srebro. Kopie złotą biżuterię i militarkę i wszystko w ilościach wystarczających na utratę kolesi specjalizujących się w mądrzeniu na temat budowy i przeznaczenia różnych wykrywaczy. :666
Gdy go kupiłem wywołałem kpiące uśmiechy na ryjkach posiadaczy mercedesów wśród wykrywaczy -- i przyznam po paru wypadach sam pomyślałem o tym ,że jestem jeb...ty wywalając 2400 pl na takie gówno.
Ale wtedy odezwał się koleś "hubal" :P z innego forum poinstruował i opisał swoje doświadczenia{był pierwszym właścicielem at pro w Polsce}
Pomogło...
Teraz traktuje at jako podstawowy sprzęt do poszukiwań a całą paletę innych wykrywek które miałem jako dodatek w nabywaniu doświadczeń. Dodać muszę że raczej nie zaliczam się do "niedzielnych "poszukiwaczy i oddaję sie tej pasji w każdej wolnej chwili w przeróżnych miejscach i porach dnia :666
Twój wykrywacz gorzej będzie sie spisywał na ciężkiej gline --koniec wad
A i nawet nie waż się chodzić bez słuchawek :D
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 stycznia 2012, 16:43 
Generał Brygady
Generał Brygady

AT pro ma 15khz a At gold ma 18khz to jest zasadnicza różnica odnośnie tych modeli i wpływu na detekcje rożnych obiektów w ziemi i strat z tym związanych .
Jak na razie żaden dystrybutor nie kwapi sie z rozprowadzaniem tego drugiego na rynku krajowym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 stycznia 2012, 18:03 
Pułkownik
Pułkownik

zdzichu229 napisał(a):
AT pro ma 15khz a At gold ma 18khz to jest zasadnicza różnica odnośnie tych modeli i wpływu na detekcje rożnych obiektów w ziemi i strat z tym związanych .
Jak na razie żaden dystrybutor nie kwapi sie z rozprowadzaniem tego drugiego na rynku krajowym.

zdzichu229-- masz rację różnica zasadnicza ,ale w specyfikacji
Praktyka pokazuje że przy 15khz czy 22,5khz mojej byłej spectry ja jej nie zauważałem .Gdy górny słupek{v3} był najdłuższy sygnał i vdi powtarzalne to at widział tak samo stabilnie .Jedyna różnica była na dolnym słupku{2,5khz} jeżeli on był najdłuższy to at miał odczyt rwany albo milkł co miałem w d...ie bo tam zawsze były śmieci.
A co do dostępności At gold to chyba kwestia zapotrzebowania -- popyt jest mały -co mnie raczej nie dziwi bo przecież mówimy o przedziale 2500pl-3000pl a tam w myśl utartej teorii taki przerobiony kanar :666 być nie powinien ,najlepiej jak by go dorzucano gratis do minaleba ,whites-a lub omeg :lol: ---taki żarcik
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 stycznia 2012, 18:42 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Kolego Kolekcjoner3000 dzięki :1 idzemy na Zbaraż.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]