Teraz jest poniedziałek, 25 sierpnia 2025, 19:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jak rozwiązać problem Minelab Expl Prof na zaśmieconym p
PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2012, 23:50 
Sierżant
Sierżant

Gwoli wyjaśnienia, poza 2 silnie zawalonymi miejscówkami (na których mam problem z Explorerem) mam też blisko fajne miejscówki w terenie leśnym gdzie jest inna bajka z Ex i tu pewnie XP GM już taki głęboki nie będzie.
Więc jedynie wchodziłaby w rachubę wymiana explorera na deusa (oczywiście z dopłatą ok 2 tałzenów) ale co do tego drugiego czy warto zdecydować się na taką wymianę nie jestem przekonany. Myśle że kupię "8" i będzie O.K.
(mam DD"11" i większą NEL Tornado więc ta trzecia uzupełni mi komplet i powinno być chyba dobrze a 500 goldów za tą cewkę to nie jest problem)

Ostatnio edytowano piątek, 20 stycznia 2012, 23:55 przez twiel, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2012, 23:52 
Generał Broni
Generał Broni

No raczej XP nie da rady EX z NEL .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 lutego 2012, 12:11 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Niestety na zaśmieconych polach explorer radzi sobie słabiutko ale też wiele zależy od operatora. Kiedy miałem explorera z sef'em 10x12 to na na takim ultra śmieciowym polu musiałem się nieźle koncentrować żeby w ogole wybrać sygnał do kopania. Po godzince miałem już głowę pełną ćwierkania i wybór celi do kopania był bardzo kiepski, po prostu poziom rozpoznawalności niuansów spadł do minimum. Robiłem testy na 3 cewkach, oryginalna starsza od explorera - tragedia, sef 10x12 było dobrze (przez godzine), cewka z którą wiązałem największe nadzieje na tym śmieciowym polu detech snajperka 4,5x7 nie dawała dobrze rady. Sef był jednak znacznie lepszy w separacji. Moim zdaniem cewka 8x6 powinna być ok do tego proponuje ci ustawić wykrywkę tak jak normalnie chodzisz i stosować rygorystycznie sposób chodzenia slow&low czyli wolne przemiatanie nisko nad ziemią. Wadą explorerów jest to że po wykryciu żelaza głuchnie na chwilę, deus radzi sobie z tym lepiej ale to trochę za mało żeby wydawać kasę na deusa. Moim zdaniem powinno też pomóc ustawienie recovery na fast, wyłączenie obu fast i deep jest optymalne do normalnego chodzenia, na fast trochę zgubisz jeśli chodzi o identyfikację, ale nie będzie głuchy tak długo po żelazie i przy stosowaniu tego i slow&low efekty powinny być naprawdę dobre.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 lutego 2012, 18:43 
Plutonowy
Plutonowy

Witam. Ja od siebie (Explorer XS) Recovery: Fast, Iron mask -7 , czułość auto 16-20 , nie wiem jak to się przedkłada na explorera SE, cewka slim11, i wolno wolno przemiataj, jeżeli trzeba to zmniejszaj czułość, na śmieci nie ma mocnych, głęboko nie sięgniesz. Explorer ma to do siebie że bierze głęboko każde żelastwo i masz kakofonie sygnałów.
Nie pękaj
Kolega śmiga XT70 z cewką 18.75 ale i tak ja wyciągam malutkie solidy :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]