Teraz jest niedziela, 17 sierpnia 2025, 18:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Warto dopłacić do duzej cewki ?
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 12:21 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witaj...
Skoro budżet wzrósł do 1400zł ja bym wybrał coś bardziej uniwersalnego np. coś z Rutus-ów albo tak jak ja Whites eagle spectrum. W przypadku tego pierwszego wiem tylko tyle co przeczytałem i dopytałem spotkanego gościa w terenie ale na temat whites-ów to mogę coś powiedzieć z doświadczenia. W brew krążącym opiniom whites czy to eagle czy XLT są łatwe w obsłudze. Po kilku wyjściach w teren z orzełkiem zmieniłem też zdanie na temat uniwersalności wykrywaczy bo do tej pory wydawało mi się, że taki nie istnieje. Otóż istnieje i według mnie jest to właśnie whites eagle spectrum. Sprowokowałem też bezpośrednią konfrontację swojego orzełka z Rutusem Argo i Fischerem F75. Pierwszy przeszedł F75 i wyciągnął 3 monetki, drugi przeszedł Argo nie znajdując nic. Na końcu przeszedłem ja z Whitesem i wyciągnąłem boratynke. Być może stało się tak z winy operatorów F75 i Argo ale liczy się fakt ;)

Ps. Im dłużej będziesz się zastanawiał i szukał tym większe będą Twoje wątpliwości o słuszności wyboru.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 12:49 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Dzięki crosser za odpowiedź i za to że nie cwaniakujesz :8)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 14:16 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Nikt tu nie cwaniakuje... Po prostu niektórych zaczyna męczyć czytanie i odpowiadanie na te same pytania. Ja nie zapomniałem jak to jest kupować jak najlepszy wykrywacz mając ograniczony budżet i nie wielką wiedzę na ich temat. Jeszcze raz sugeruję Ci kupno wykrywacza jednego z tych które wymieniłem z przewagą na whites-a eagle spectrum i gwarantuję Ci, że jak już się z nim zaznajomisz to będziesz zadowolony z wyboru a z czasem, jak już wdrożysz się w temat i będziesz miał okazje bezpośredniego porównania whites-a z wymienionymi przez siebie wykrywaczami w terenie gdzie od razu mogę powiedzieć, że stoją one na straconej pozycji sam stwierdzisz, że nic lepszego nie mogłeś za tą kwotę kupić. Odważę się powiedzieć nawet więcej... że niektóre z nowych i o wiele droższych wykrywaczy nie umywają się do możliwości orzełka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 14:26 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

a gdzie dostane tego Whites eagle spectrum po dobrej cenie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 14:38 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Ja kupiłem na alledrogo za 900zł. Wczoraj widziałem jednego z ceną wywoławczą na poziomie 400zł ale jego stan trochę mnie zastanawia. Wygląda, że tak powiem słabo ale warto zapytać sprzedającego co i jak z tym wykrywaczem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 18:57 
Major
Major

Kolego modlisz się jakbyś kupował nowego mercedesa. Sam sobie robisz wodę z mózgu. Kup deltę i leć kopać bo szkoda Twojego czasu, będziesz zadowolony. Ten sprzęt zrobi swoje tylko mu daj dobrą miejscówkę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 19:04 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

crosser napisał(a):
Ja kupiłem na alledrogo za 900zł. Wczoraj widziałem jednego z ceną wywoławczą na poziomie 400zł ale jego stan trochę mnie zastanawia. Wygląda, że tak powiem słabo ale warto zapytać sprzedającego co i jak z tym wykrywaczem.

Ja zakupilem swego czasu dwa "used" XLT z USA z czego jeden byl optycznie w stanie... powiedzmy szczerze - zajechanym. Ten lepszy poszedl do kolegi a w moim wymienilem po prostu obudowe na wieksza, przerobilem zasilanie i... biegam z nim do dzis a wrecz kupilem pozniej inny XLT na "rezerwe".
To co kolega Crosser pisze:
"W brew krążącym opiniom whites czy to eagle czy XLT są łatwe w obsłudze." - nie skomentuje - zrobie tylko :za

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 marca 2012, 12:44 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Panowie dziękuje za odpowiedzi te na forum i te na priv.Wybór padł jednak dzięki jednemu z forumowych kolegów na
Delte 4000 z cewką 11dd.Czy dobrze czy nie to "wyjdzie w praniu".
Jeszcze chce Was zapytać jakie słuchawki kupić do tej Delty. Myślałem o tych Teknetics za 130zł w Polsce a za 40$ tu http://www.tekneticst2.com/teknetics-accessories.htm lub o Garrett za 120zł na stronie Viking'a lub też White's również za 120 zł w Vikingu.
Czy któreś są lepsze ,czy też jak myślę to jeden poziom i wziąć te Teknetics żeby były tej samej firmy co wykrywacz?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 marca 2012, 19:07 
Podporucznik
Podporucznik

Zamiast nowej Delty szukalbym uzywanej na gwarancji Omegii.
Ja za swoja dalem 1400zł, a gwarancja jeszcze prawie 4lata

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 marca 2012, 19:33 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

No nie mąćcie mi już :evil: bo znowu zacznie sie od nowa.Pytam tylko o słuchawki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 marca 2012, 00:31 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

madej napisał(a):
No nie mąćcie mi już bo znowu zacznie sie od nowa.

Zdecydowałeś się na zakup delty i teraz tego się trzymaj. Jeśli to Twój pierwszy wykrywacz to będziesz zadowolony ;) Ludzie jako pierwszy wykrywacz kupują ACE 150 i są bardzo zadowoleni. Co do słuchawek... mam tam jakieś ale nawet ich nie używam więc nie pomogę :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]