riese1968 napisał(a):
Poważnie zastanawiam się nad tą cewką Nel... już nawet nie chodzi o zasięg bo i tak czasem przy standardowej czyli teraz 11 DD robię niezłej głębokości dołki ale o stabilność np. A może są jeszcze jakieś plusy?? A może minusy? Waga? Wyważenie? A może jeszcze coś?
Taaa... minęło już trochę czasu więc sam sobie mogę zacząć powoli odpowiadać :ups:
Ze względu na rozmiar na pewno większy zasięg i choć ten nie ma moim zdaniem aż tak dużego znaczenia bo monetki leżą po prostu do jakiejś głębokości i 11" DD też dawała spokojnie radę to np. większe pokrycie terenu ma już duże znaczenie a tu ono jest bezsprzeczne. Oprócz tego zauważalna jest lepsza identyfikacja i na pewno jest stabilniejsza w trudnym terenie od standartowej :za
Co jeszcze?
Spoglądając krytycznie, większa waga, idzie to delikatnie wyczuć po kilku godzinach chodzenia ale można się przyzwyczaić a właściciele Minelaba chyba bardziej narzekają ;) poza tym trudniejsze namierzanie, które na początku może przyspożyć kłopotu no ale coś kosztem czegoś :roll:
Może o czymś zapomniałem... w każdym razie jestem zadowolony i... jeszcze się uczę :1