maja_89 napisał(a):
OK. Wlasnie zamawiam F2. Troche sie boje sie ale mam nadzieje, ze to bedzie dobry wybor.
Słuszna decyzja :1 .
W tej cenie lepszego moneciaka nie znajdziesz.Sam z nim latam,więc moja opinia nie jest wyssana z palca.
F2 nie przepuści niczego co ma w swoim zasięgu.
Powiem tyle że na miejscówkach zdeptanych z Rutusem Ultra 2 wychodziło jeszcze sporo drobiazgów.
Jedno co może irytować nowego użytkownika to duża wrażliwość na zakłócenia zewnętrzne,takie jak linie wysokiego napięcia,telefon komórkowy,lubi też czasem popikać na mokrej trawie.Ja już się tym nie przejmuję,po prostu ten typ tak ma :lol:
Komórkę najlepiej wyłączyć,a na mokrym zmniejszyć czułość.
Ważne jest dokładne owinięcie kabla wokół sztycy,tak aby luźno nie majtał i zabezpieczenie rzepami przy cewce i pod puszką (opaski powinny być w zestawie),bo to ma wpływ na stabilność pracy.
W domu nie testuj,bo się zdziwisz jak zacznie grać melodie od zakłóceń (telewizor,komputer,komórka itp)
Na początek najlepiej pochodzić w mniej zaśmieconym terenie z fabryczną czułością i bez dyskryminacji i słuchać dźwięków,obserwować wskazania id.
Jeżeli chcesz jednak wyciąć żelazo,zrób to za pomocą przycisku NOTCH naciskasz raz i po sekundzie drugi raz zatwierdzasz,a na ekranie znika pierwszy słupek IRON,w ten sposób nie tracisz na zasięgu.
Jeżeli coś pisz na PW chętnie pomogę ;)