Teraz jest poniedziałek, 25 sierpnia 2025, 04:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: X -Terra 70 czy Fisher F70
PostNapisane: niedziela, 27 maja 2012, 17:57 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

witam używałem tych obu zn x -705 i f 75 troszke mi nie leżały f 75 zbyt nerwowy za mocno sie wzbudzał osobiscie nie polecam w x-705 denerwowało mnie ze trzeba było szukac czystego miejsca aby sie dostroic a z cewka dd to masakra była aby namierzyć i za mocno ciagneła w dół cel znaczy sie za cieżka teraz pomykam z f 70 o niebo lepszy od f 75 spokojniutki duzo mozna podkrecic czułosc i sie nie wzbudza na moniaki standardowa cewka na grubszego zwierza nel tornado i jest ok osobiscie bym to polecił ale olu-1945 to twoje pieniadze i twoja decyzja

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 maja 2012, 07:20 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

No to padło ostatecznie na X Terra 705 z kompletem cewek,sprzęt zamówiony w Vikingu,czytałem że z naprawami gwarancyjnymi nie ma problemu ale po gwarancji to już?
Dzięki wszystkim za podpowiedzi i sugestie :) zobaczymy czy nie strzeliłem sobie w kolano :D
Pozdrawiam Olo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 sierpnia 2012, 23:33 
Generał Broni
Generał Broni

Olo i jak tam po przeszło dwu miesięcznej eksploracji??Jakieś doświadczenia,plusy ,minusy??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 sierpnia 2012, 09:11 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Cześć Coiner ogólnie jestem zadowolony,waga dla mnie jest ok,nawigacja w ustawieniach bez problemowa łatwa i zrozumiała.
Jeżeli chodzi o cewkę jej mocowania(uszy) tyle razy opisane jako słabe i pękające to nie jest tak źle wiadomo że nie można mocno dokręcać śruby.
Ja osobiście lekko dokręcam śrubkę i cewkę podwieszam sznureczkiem do sztycy i bardzo fajnie mi się chodzi nie narażając uszy na pęknięcia,widziałem taki patent na YouTube jak będę miał pod ręką aparat to podrzucę zdjęcia.Sygnały od +2 w górę kopię wszystko,chyba że jestem w silnie zaśmieconym terenie to sygnały na kapsle od piwa nakrętki od gorzały folie omijam.
Nie jestem tylko pewny czy gdy dostrajam do gruntu to powinienem mieć zmniejszoną czułość czy może być na ful?
Pozdrawiam Olo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 września 2012, 16:55 
Major
Major

Kolego a jaka cewka ci przypadła do gustu najbardziej.Jak oceniasz Tereske vs Omega 8000 ja z kolegą robilem testy i omega na standardowej cewce biła 18.75 dd zasięgiem i czułością.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]