Teraz jest środa, 27 sierpnia 2025, 22:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Który wybrać do 3000 Garrett Minelab monetki drobnica pl
PostNapisane: wtorek, 26 czerwca 2012, 19:18 
Pułkownik
Pułkownik

Użyłem wyszukiwarki i jakoś nigdzie się kolega nie wypowiadał na temat tych wykrywaczy (przynajmniej w dziale Detektory).
Czyli domyślem się, że to była wypowiedź z cyklu "nie miałem wykrywacza w ręce więc chętnie się wypowiem" lub "AT Pro to kanar 250, bo przeciez mają taką samą obudowę".
Sory za zawracanie głowy, myślałem, że sie czegoś nowego dowiem, bo to co w wyszukiwarce na tema AT Pro/Gold i EuroAce już dawno przeczytałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 czerwca 2012, 19:45 
Generał Broni
Generał Broni

nie wytrzymałem i jeszcze raz zabiorę głos w tej sprawie.ktos kto twierdzi że at-pro to też kanar,na pewno nie widział ani jednego ani drugiego.at-pro,ma dłuższą puszkę z elektroniką,inny dostęp do baterii,inny panel wyswietlacza,inny kolor puszki,inny stelaż[chociaż podobny do ace] i całkiem inną elektronikę,pracującą na dwa razy większej częstotliwości.tylko ilość i rodzaj baterii są podobne jak w ace.przewaga at-pro nad minelabem jest taka że garret,nie boi się wilgoci w powietrzu[mgła,rosa,deszcz] a nawet wpadnięcia do wody.co do zasięgów,to nie ma tu znaczącej różnicy.jedyny plus minelaba[xt 705] to tryb statyczny i kilka czestotliwości do wyboru ale trzeba zapłacic za dodatkowe sondy.na miejscach przechodzonych z ace250,bardzo wolno i dokładnie,at-pro znajduje jeszcze sporo drobiazgów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 czerwca 2012, 20:12 
Generał Broni
Generał Broni

Anarchista juz Tobie odpowiadam. Jako moderator tego dzialu mam za zadanie pilnowac tego co tutaj jest wypisywane. To co stara sie udowodnic tutaj kilu uzytkownikow, a mianowicie ze w cenie do 3000 PLN nie ma nic lepszego to juz delikatnie mowiac przesada. Gdy ktos w tym dziale zapyta o wykrywacz to sa dwie odpowiedzi: 1. Garret ACE... 2. Rutus.
Nalezaloby zapytac z czego to wynika? Czy te wykrywacze sa naprawde tak doskonale? Moim zdaniem jest to rezultatem dosc przystepnej ceny i dostepnosci serwisu. Zapytaj rowniez tych, ktorzy tak zachwalaja te sprzety jakie inne wykrywacze uzywali, mysle ze ich odpowiedz da wiele do myslenia.
Zapewniam Ciebie, ze ilosc wykrywaczy z ktorymi szukalem bylaby dla Ciebie zaskoczeniem. Ok pare osob powie, zmienia sprzet jak rekawiczki to zadnego z nich dobrze nie poznal - ten argument bawi mnie najbardziej. Powiedz ile potrzeba czasu komus kto ma juz pewne doswiadczenie, zeby dobrze zapozanac sie z prostym sprzetem. Jedyny wyjatek to Whites V3, w ktorym ilosc ustawien wymaga dobrego zapoznania sie z instrukcja. Fakt nie sposob miec kazdy sprzet, bo o ile finansowo mozna sobie z tym poradzic to ogranicza nas czas jaki mozemy przeznaczyc na to hobby. Nigdy nie napisalem, ze Garretty to zle sprzety (jedynie SH jest totalnym nieporozumieniem), ale wypisywanie z uporem maniaka, ze nie ma nic lepszego uwazam za pewna przesade (chcialoby sie napisac chore, ale moderatorowi nie wypada).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 czerwca 2012, 20:13 
Generał Brygady
Generał Brygady

Cytuj:
na miejscach przechodzonych z ace250,bardzo wolno i dokładnie,at-pro znajduje jeszcze sporo drobiazgów.

akurat to niezbyt mocny argument, bo wiadomo, że nigdy nie wyczesze się miejscówki do zera. równie dobrze można napisać, ze na terenie schodzonym z ace250, inny ace250 znajduje jeszcze drobiazgi...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 czerwca 2012, 08:02 
Generał Broni
Generał Broni

mnie zaskoczyła ilość tych drobiazgów.zawsze staram się chodzić wolniutko i po swoich śladach,więc przypadkowe pominięcie czegoś,jest mało prawdopodobne i w takich właśnie miejscach,at-pro pokazuje co potrafi.nie twierdzę że jest to najlepszy wykrywacz ale na drobiazgi,bardzo dobry-lepszy nawet od gti2500.obecnie mam na stanie 4 różne wykrywacze garretta.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 czerwca 2012, 10:55 
Pułkownik
Pułkownik

Cehaigrek, zgadzam się, że ACE i Rutusy nie są najwybitniejszymi wykrywaczami na swiecie i ciągłe ich polecanie może być denerwujące, ale:
1. Mam wrażenie, ze w tym wątku do tego nie doszło. Konkretniej wypowiedział się tylko mariusz.babilon, który zaraz na początku napisał "Wszystkie przedstawione przez Cibie wykrywacze są świetne i mają swoje plusy i minusy"
2. Wydaje mi się, ze przy porównaniu wykrywaczy warto podać jakieś konkrety inaczej stajemy się podobni do tych, którzy krzyczą za ACE i Rutusami tylko stajemy z drugiej strony barykady.

Swoją drogą ciekawe czy gdyby AT był utrzymany w stylistyce GTI zamiast ACE, to czy też ludzie by mówili, że to kanar :).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 czerwca 2012, 11:31 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

po wyglądzie raczej nie oceniamy wykrywek, równie dobrze można stwierdzić iż Minelab 705 to to samo co 305 tylko w innym kolorze, idąc tym tropem.

Zadając pytanie, który lepszy chodziło mi bardziej o wypowiedzi użytkowników danych wykrywek odnośnie zasięgu, pracy, zachowania w takim a takim terenie np: at pro widzi 5zł na polu z około 30 cm, a na morskiej plaży z 20 cm i się wzbudza. Itp.

Mając takie zestawienie za i przeciw decyzję podejmę sam według tego co mi będzie bardziej pasować jeśli chodzi o czas chodzenia w danym terenie. Wiadomo nie ma nic do wszystkiego.

Więc zachęcam właścicieli Minelaba 705 do konstruktywnych wypowiedzi aby w przyszłości nie wałkować tematu ponieważ takiego zestawienia jeszcze nie znalazłem. (minelab 705 vs garrett at pro)

Z poważaniem
Rupcio

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 lipca 2012, 08:05 
Major
Major

To ja napisze że z moją cewka 18dd z 705 chodziłem w deszczu po polu lesie łące i się jakoś nie wzbudzał może to kwestia balansu gruntu często dostrajam jak widzę zmianę terenu. Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 lipca 2012, 14:21 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

dziękuję wszystkim za informację.

Garrett At Pro. B+

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 września 2012, 21:00 
Plutonowy
Plutonowy

Rupcio może dodasz swoja opinie na temat zakupionego przez siebie wykrywacza.

Ja dodam od siebie ze jedynie do czego mogę mieć zarzut odnośnie AT PRO to dostający się piasek w szczeliny (obudowa - przycisk) co skutkuje zacinaniem się klawiszy. Mowa tu o sprzęcie zanurzonym całkowicie pod wodę. Jednak wiadomo że potrzeba matka wynalazków - zrobiłem bądź co bądź osłonę dla wyświetlacza, klawiszy. Niebawem opisze jak spisuje się owa osłona i jeżeli będzie wszystko ok to przedstawię zdjęcia.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 września 2012, 21:47 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

kamglo06 napisał(a):
Rupcio może dodasz swoja opinie na temat zakupionego przez siebie wykrywacza.

Ja dodam od siebie ze jedynie do czego mogę mieć zarzut odnośnie AT PRO to dostający się piasek w szczeliny (obudowa - przycisk) co skutkuje zacinaniem się klawiszy. Mowa tu o sprzęcie zanurzonym całkowicie pod wodę. Jednak wiadomo że potrzeba matka wynalazków - zrobiłem bądź co bądź osłonę dla wyświetlacza, klawiszy. Niebawem opisze jak spisuje się owa osłona i jeżeli będzie wszystko ok to przedstawię zdjęcia.

Pozdrawiam

Witaj, moją opinię i nie tylko znajdziesz tu :) viewtopic.php?f=10&t=93286

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]