Teraz jest poniedziałek, 25 sierpnia 2025, 22:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 kwietnia 2008, 08:49 
Porucznik
Porucznik

Witam :)
Ja nie sprzedałem i nie mam takiego zamiaru. :1

Wręcz :jump przeciwnie zastanawiam się nad kupnem drugiego ;) :jump :jump

pozdrawiam

poszło na priwa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Prosze o pomoc
PostNapisane: niedziela, 18 maja 2008, 21:15 
Szeregowy
Szeregowy

Jak wykorzystac funkcje learn i edit po wyborze dyscrymination? Oraz jakie ustawienia moga kolidowac ze soba? Z gory dziekuje

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Ustawienia SE na plażę i w teren
PostNapisane: poniedziałek, 7 lipca 2008, 14:45 
Kapral
Kapral

Witam szanowne grono. Właśnie jestem na etapie rozgryzania tego sprzętu. Wydaje mi się, że najłatwiej będzie mi zrobić to właśnie na plaży. Czy ktoś mógłby podsunąć mi program na plażę, choć przyznam że również dobrymi nastawami w teren nie pogardzę. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 lipca 2008, 23:48 
Porucznik
Porucznik

Ja tam nie pisze się rozumiem błąd ortograficzny!!! o co chodzi z tymi programami... Program to można podać na XLT albo DFX gdzie istotnych ustawień jest rzeczywiście mnóstwo... W Ex-ie tychże jest kilka...
Przede wszystkim czułość - jak najwyższa ale w granicach rozsądku, taka żeby wykrywacz samoistnie nie grał ciągle a sygnał wiodący był stabilny,
Gain - nie za wysoki bo będziesz mieć milion słabiutkich sygnałów a wiele to będą najdrobniejsze drobinki. Ja chodzę na 7
Dyskryminacja - ja chodzę na iron mask 29 dodatkowo filtrując drobniutkie "żelazne sygnały". Zdziwiłem się gdy na polu przechodzonym na fabrycznym ustawieniu na monety po przełączeniu na iron mask znalazłem jeszcze sporo fantów. Na plażę chyba to nie będzie najlepsze wyjście. Wydaje mi się (nigdy na plaży nie szukałem), że lepiej będzie chodzić po niej na wyższym IM albo wręcz na dyskryminacji.
Recovery - właściwie zawsze chodzę na zaznaczonym deep i fast. Tylko nieraz włączam na deep żeby dokładnie, powolutku przejść ostatni raz przeczesaną miejscówkę...ale to raczej nie na plaże bo nie nadaje się na zaśmiecone tereny...
No i jeszcze Volume Max Limit na 10..
I to właściwie wszystkie cechy odpowiedzialne bezpośrednio za skuteczność poszukiwań... Reszta jak variability, treshold, response czy sounds są na pewno pomocne ale nie bezpośrednio wpływające na skuteczność poszukiwań...
No i rzecz najważniejsza: kopać, kopać, kopać i wyciągać właściwe wnioski...Przede mną też jeszcze długa droga...
Pozdrawiam
Maniutek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 8 lipca 2008, 07:20 
Specjalista
Specjalista

Zgadzam się z Mniutkiem1 w zupełności. Nie ma "programów" na Explorera, to nie komputer.

Co do dyskryminacji i plaży. Szkoły są dwie:
Można w ogóle wyłączyć dyskryminację i patrzeć co się dzieje na wyświetlaczu. Nie występują żelazne śmieci w zasadzie, głównie zrywki od puszek, folie aluminiowe od gum i papierosów oraz kapsle. Reszta to bilon.
Ustawić dyskryminację na tyle wysoko, żeby ignorował maksimum śmieci, godząc się z tym, że możemy nie znaleźć biżuterii czy innych nietypowych fantów, za to kosić monety jak kombajn.
Ja stosowałem pierwszą opcje, ale szukałem dla frajdy i zabicia plażowej nudy, nie dla zysku.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2008, 03:43 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Powitać!
To mój pierwszy post na forum, ale od razu z grubej rurki przywalim :P Od wczoraj jestem posiadaczem Explorera SE Professional (zastanawiałem się na E-trac, ale Des Dunne sprzedał mi tego Pro za dobra cenę, więc odpuściłem na razie E-trac'ka)
Poczytałem ten wątek i dopiero pod koniec zaczęło mi się podobać.
Kurcze, dni wolnych brak, pogoda też pod psem, prawo w tym kraju (EIRE) lekko popaprane bo nie dość że noży nie pozwalają nosić, to jeszcze z wykrywaczami problem :P
Lasów prawie nie ma, wszystkie pola prywatne i ogrodzone... Nie pobrykam za dużo z tym Labkiem tutaj, ale co tam...

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2008, 22:29 
Porucznik
Porucznik

Też mam ten sam problem ale w Kildare, ale myślałem ,że w Cork jest gdzie połazić?

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2008, 22:59 

Czy jest gdzie połazić, to jeszcze się okaże, ale kończymy rozpoczynający się OT.
Na razie na sucho po podwórku łażąc ustawiam piszczałę, bo wolne będę miał dopiero w następna środę, więc... O ile nie będzie lało i mrozem strasznym waliło to leziem w teren :P

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 grudnia 2008, 17:38 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Kolejny nożomaniak na forum... Miło.

Każde forum ma swoje zasady. Tutaj za lekki OT nie grozi kara śmierci, więc luz :)

Ze swojej strony poradzę Ci to, co radzi się wszystkim początkującym; używaj tylko bardzo dobrych słuchawek (fanowi noży najwyższej klasy nie muszę tłumaczyć, czym jest jakość :D), na początku chodź na podstawowych ustawieniach i kop przede wszystkim sygnały powtarzające się ze wszystkich stron (technika przemiatania na krzyż lub X, jak kto woli :)).

Pozdrawiam,
RG42

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 grudnia 2008, 20:46 

RG42 napisał(a):
Kolejny nożomaniak na forum... Miło.

Każde forum ma swoje zasady. Tutaj za lekki OT nie grozi kara śmierci, więc luz :)

Ze swojej strony poradzę Ci to, co radzi się wszystkim początkującym; używaj tylko bardzo dobrych słuchawek (fanowi noży najwyższej klasy nie muszę tłumaczyć, czym jest jakość :D), na początku chodź na podstawowych ustawieniach i kop przede wszystkim sygnały powtarzające się ze wszystkich stron (technika przemiatania na krzyż lub X, jak kto woli :)).

Pozdrawiam,
RG42

Hejka Bro!! Nie chciałem walnąć gafy, bo nie wiedziałem czy to Ty :D Dużo nas tutaj z knives i tacticala? :D
Co do podstaw, no bez jaj, troszkę się oblatałem już w piszczałami, od pierwszej mojej samoróbki co to Tatuś zrobił, to już z 18 lat jak nie więcej :D
Kilka różnych pierdziawek przeszło przez łapki (zazwyczaj kumpli), ale od momentu Explorera XS (połaziłem i mnie zauroczył), to świat się odmienił hehee

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nowy Explorer SE.
PostNapisane: wtorek, 2 sierpnia 2011, 13:00 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Do kilku z was napisałem z prośbą o opisanie swoich indywidualnych ustawień. Przyszło mi na myśl żeby na tej podstawie stworzyć tabele ustawień. Jeśli i was zainteresuje ten pomysł proszę o info na priwa. Proszę również o dane tych użytkowników, do których nie zwróciłem się bezpośrednio. Tabele chce zbudować według takiego oto schematu:

czułość ( sensitivity)
opcja czułości
próg czułości
opcja dyskryminacji
wartość iron mask
wyświetlanie (smart/ cyfra)
treshold tone
variability
limits
gain
respons
recovery

Jeśli pominąłem coś ważnego waszym zdaniem, dajcie znać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nowy Explorer SE.
PostNapisane: wtorek, 10 stycznia 2012, 01:04 
Generał Broni
Generał Broni

odświeżam
może ta tabelka to fajny pomysł? Ja jestem za.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]