cześc dzięki za odpowiedź.Tak-przymierzam się do jej zakupu,ale chcę jej używa głownie jako wykrywacz statyczny...to co mi napisałeś o tym trybie wiele mi wyjaśniło-czyli będę miał sygnalizowane zarówno gwoździe,odłamki leżące stosunkowo płytko,jak i głębiej zakopane relikty stalowe(żelazne)?bo mi się cały czas wydawało ze w tym wykrywaczu można w trybie statycznym ustawi dyskryminacje jako wycinanie tych małych niepożądanych przedmiotów stalowych.miałem kiedyś armanda ispectora-i tam można było tylko wyzerować wykrywacz bez żadnych innych regulacji,a po nim miałem wykrywacz Bartek 2-do dziś żałuję ze go sprzedałem bo to był statyk z dwoma trybami pracy-all metal bez dyskr. za to z dopasowaniem do gruntu i tryb z dyskr. z zerowaniem i odrzucaniem nie porządanych śmieci ale bez dopasowania.Rozumiem ze proxima w statyku da się tylko zerować-czyli jeżeli ją wyzeruje np.15cm nad ziemią,to po podniesieniu sondy będzie sygnał jak na metal,a po opuszczeniu ku ziemi sygnał wiodący zaniknie i stracę na zasięgu?(tak było w armandzie).Mam nadzieję ze moje pytania są czytelne :lol: ale to dla mnie kluczowa kwestia w wyborze tego sprzętu. mam na oku jeszcze white'sa 3900 d pro plus-typowy statyk,dokładnie taki jakiego szukam...ale proxima jakoś dziwnie kusi,hehe pozdrawiam,igor
|