Teraz jest czwartek, 14 sierpnia 2025, 03:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Omega 8000 - Tipsy,porady,triki
PostNapisane: sobota, 6 października 2012, 22:00 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Zakupiłem cewkę NEL tornado. Na razie pobieżne testy. Zachowuje się dużo spokojniej, oraz mniej skacze na poszczególnych metalach. Jest bardziej stabilna. Ale muszę jeszcze trochę popracować. Na razie jestem zadowolony.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 19 października 2012, 20:04 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Omega 8000 jest dobrym sprzętem a ci co piszą ze to badziewie nie umieją jej nawet pewnie ustawić wiec niech nie pisza głupot w wprawionych rekach to bardzo dobry i lekki sprzęt którym można sporo znaleźć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 sierpnia 2013, 21:52 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Czasem mam tak, że moja Omega zaczyna się tak jakby rozstrajać. Zaczyna chwilę żyć własnym życiem. Później popiskuje. Czasem zmieniam częstotliwość na 2 lub 3 i się uspokaja, czasem nie. Macie na to jakiś sposób?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 23 sierpnia 2013, 09:34 
Major
Major

U mnie tak się dzieje gdy komórka szuka przekaźnika lub gdy następuje spadek napięcia na baterii. Ale miałem przypadek 2 lata temu, że poluzował się kabelek w wtyczce która wchodzi do puszki z elektroniką i wtedy wariował w zależności czy był styk czy nie. Chodzę ogólnie na czułości 91-99(cewka standardowa) lub 80-88 (nel) i nie mam problemu ze stabilnością.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 23 sierpnia 2013, 09:36 
Major
Major

Zapomniałem dodać, że potrafi szaleć gdy w ziemi idą przewody prądowe ale to ma chyba każdy wykrywacz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 sierpnia 2013, 16:00 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Witam może ktoś pomóc jak rozwiązać problem z latająca cewką ???
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 sierpnia 2013, 18:28 
Major
Major

Mam ten sam problem z nelem ale jest na tyle dobrze wyważony, że se lata i mi to lotto. Kolega podkłada dętkę rowerową ale to na krótką metę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 sierpnia 2013, 14:15 
Generał Brygady
Generał Brygady

Pamietajcie, ze cewka latta poniewaz w jej 'uszach' wycieraja sie rowki i wtedy sruba mimo skrecania nie trzyma. Ja kupilem klej pattefix, taki w tubce co sie go ugniata ( bialy i niebieski, wyglada jak plastelina). Ugniatam klej, zapycham te wytarte dziury i zostawiam na noc. Po takim zabiegu mam spokoj na 3-4 miesiace chodzenia. Na ten temat byly tez opinie zeby klejem epoxy albo na cieplo materialem do spawania plastikow zalatwic sprawe. Ja wybralem sposob najbardziej bezpieczny dla cewki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 sierpnia 2013, 11:25 
Szeregowy
Szeregowy

U mnie komplet uszczelek ze sklepu ogólnobudowlanego,lub hydraulicznego załatwia sprawę.Niektóre pasują idealnie,a kosztują grosze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 października 2013, 10:15 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Kupiłem w Talcompie cewkę Detech. Dość najpierw na kilka dni wysłał mi do spróbowania. Baaaarrrdzo fajna.
Chodziłem na Nelu Tornado, Detech jest duuuzzzo lżejszy, i w/g mnie nieco spokojniejszy. Bardzo fajnie się z nim chodzi. Nel też jest super, ale detech waży połowę tego co Nel.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 października 2013, 15:34 
Kapitan
Kapitan

Chodzę z Teltą na Nelu i po roku wyszedł luz na drążku,rurce na zacisku - czarny spray załatwia sprawę ( taśma bezbarwna też ale na chwilę )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 stycznia 2014, 14:47 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

mundurek napisał(a):
Ja z Omegi jestem bardzo zadowolony , lekkość , szybkość i spokojnie moge ja porównac do GTI 1500 , moje ustawienia to czułość 99 , dzwiek 1 , dyskr.wybiorcza z pominięciem żelastwa
dodam ze chodze z cewką 11 DD , nie uzywam sluchawek wole wiedziec co dzieje sie do okoła,a z regulacja dzwieku poradzilem sobie zaklejając głośniczek . A propos sprzedaży tygodniowego sprzętu, przykładem jest mój kuzyn napalił się poszedł 2 x w teren nic nie znalazł i stwierdził to nie dla niego .....

A czułośc na ile ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 stycznia 2014, 14:48 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

mundurek napisał(a):
Ja z Omegi jestem bardzo zadowolony , lekkość , szybkość i spokojnie moge ja porównac do GTI 1500 , moje ustawienia to czułość 99 , dzwiek 1 , dyskr.wybiorcza z pominięciem żelastwa
dodam ze chodze z cewką 11 DD , nie uzywam sluchawek wole wiedziec co dzieje sie do okoła,a z regulacja dzwieku poradzilem sobie zaklejając głośniczek . A propos sprzedaży tygodniowego sprzętu, przykładem jest mój kuzyn napalił się poszedł 2 x w teren nic nie znalazł i stwierdził to nie dla niego .....

Ile disc ja ustawiam na 16

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 stycznia 2014, 14:50 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

front napisał(a):
Witam. Temat dotyczy trików itp,ale gdy czytam wypociny pseudofachowców to żal mi się ich robi. Omege posiadam od 2 sezonów. Tydzien miałem cewke 9 a następnie doszła 11. I tylko z nią chodzę. Wcześniej posiadałem ace 250,proxime oraz ciągle chodzę z kolesiem z gti 2500. Fakty są takie że koleś z gti odkrył miejscówkę z krajcarami ferdka II około 1630 r. Kopnął chyba 8 sztuk. Przeszukał dokładnie i dał mi cynk. ja wpadłem z omegą i pociągłem jeszcze 11 sztuk. On chodził razem z kolesiem któremu sprzedałem proxe. A odnośnie proxy odnalazłem miejsce z fenisiami gdzie było około 30 sztuk a omegą wyszło jeszcze drugie tyle. Takie są fakty. A wy sobie dalej mierzcie ile pociągnie w powietrzu, Pozdrawiam

podaj ile czulośc i ile disc ja ustawiam 90 czulosc i 16 disc mam ja 1 miesiącx i sie ucze

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 stycznia 2014, 21:05 
Podporucznik
Podporucznik

Witam, przeczytałem wszystkie posty i chciałem dodać swoją opinię, mam omegę od 7 miesięcy i wygląda na to ze mam zupełnie inny sprzęt od większości z was, Moja omega z 11dd pracuje na co dzień na 2 tonach ,częstotliwość 3 i czułość 97, wykrywacz się wzbudza tylko jak leży na ziemi, wtedy daje jak katarynka, nie lubi telefonu i aut z cb radiem, po za tym nie wzbudza się nawet pod liniami wysokiego napięcia ( częstotliwość 3 ),ostatnio chodzę na dyskryminacji 1 i stałe nastawy, pokazały się malutkie denarki i inne małe sreberka, teren przechodzony przez wiele osób,fakt ze warczy ma gwożdzie itp. ale efekt jest zadowalający,drobne sreberka które zalegają na pograniczu możliwości biją
na około 50 + - 4. /folia,, dostraja się do gruntu w kilka sekund i nie dostrajam go ponownie w tym samym terenie, nawet kiedy pokazuje ze balans jest nie prawidłowy, po chwili wraca do normy,na tlenki zwracam uwagę tylko kiedy pokazuje 4 kreski na maxa, dla przykładu wykopałem 24 einen thaler , pokazywało 68 i dwie kreski tlenków, moneta jest pokryta piekną złotą patyna, wiec i patynowe sreberko tak sygnalizuje, może to i wada ale nie zwracam na to większej uwagi. Przed omega był garrett at pro i euroace , omega jest lekka i całkiem przyjemnie się nią macha.

Akumulatorek GP 200mah 8,4v wystarczaja mi na 3/4 kilku godzinne wypady

Dodam że oswojona omega zaskoczy nie jednego, praktyka czyni mistrza :)
uważam ze sprzęt jest wart swojej ceny, 5 lat gwarancji.

Polecam ten wykrywacz na kolorki, monetki,,,,,,

To tyle z moich doświadczeń.

Pozdrawiam Daniel

Nie krytykuje sprzętu którego nie posiadałem,

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]