Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 01:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Fisher f4 vs Delta 4000
PostNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 21:18 
Chorąży
Chorąży

front247 małe słuchawki douszne nie wyciszają otoczenia a moim zdaniem dźwięki na głośniku są marne,ciężko je odróżnić-z czasem chodząc w słuchawkach będziesz bardziej polegał na słuchu a nie na wyświetlaczu.
Mi jak ostatnio rozsypały się słuchawki w terenie to myślałem że mnie szlak trawi,też mogłem zakleić głośnik ale wolałem cofnąć się do kolegi i pożyczyć te duże,byle były jakieś słuchawki.
Czy z zasięgiem przesadzam,myślę że jak pochodzisz dłużej to sam do tego dojdziesz(jak ten 1,2 lub3 cm. da Ci więcej znajdek)

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 marca 2013, 22:42 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

walbur ja się zgadzam z tą czułością ale jak tu chodzic jak się wzbudza na 11-12? Powiem ci że na 12 to jeszcze nie chodziłem żeby się nie wzbudzała...no chyba ze to olać i wyłapywać sygnały z ziemi pomiędzy wzbudzeniami:)
Ja chodzę najczęściej na 9-10 i jest ok.tzn... większość kapsli łapie nawet na 25-30 cm ..

Z tymi słuchawkami to może i racja bo ja w znajdowaniu fantów jak dotąd mam bardzo słabe wynik..no ale kapsle wychodzą..
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 marca 2013, 21:21 
Podporucznik
Podporucznik

Witam ponownie :)
Obiecałem napisać o moich wrażeniach na temat delty z cewką 11"DD:

- Po pierwsze wadą jest wzbudzanie na czułości 10-12 w trybie dyskryminacji, ale po jej zmniejszeniu na 8-9 wszystko wraca do normy gdzie 8 to zalecane ustawienie producenta

- brakuje mi wyłączenia funkcji żelazo w trybie A1 i A2, bo trzeba patrzeć na wskaźnik za każdym razem gdy coś się pojawi pod cewką

- brak też identyfikacji tonowej w tych trybach takiej jak w dyskryminacji

- mile mnie zaskoczyła waga, a raczej wyważenie detektora. Po garecie 250 to miła odmiana.

- jest zabójczo precyzyjny, potrafi pokazać osobno przedmioty oddalone od siebie o kilka centymetrów i jeszcze je dokładnie rozróżni :1

- bateria alkaiczna energizer starczyła na około 12 godzin i jeszcze jest jedna kreska

- zasięg też ma niesamowity o czym kolega paulus może zaświadczyć, ale potwierdzimy to testami jak się ociepli

- pokochałem też język delty, po dość męczących gongach garreta tu jest miła odmiana

- tonacja też jest ciekawa zwłaszcza jak usłyszysz wysokie c i wyobraźnia się uaktywnia

Chcę zaznaczyć, że to dopiero dwa wypady i muszę się jeszcze osłuchać, ale w skali od 1 do 10 w porównaniu z garretem 250 który oceniam na 5 delta plasuje się między 7 a 8. Na szczyt mojej skali czyli na 10 zasługuje fisher f 75 LTD, ale to jeszcze nie moja półka :8)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 marca 2013, 13:52 
Generał Brygady
Generał Brygady

"- brakuje mi wyłączenia funkcji żelazo w trybie A1 i A2, bo trzeba patrzeć na wskaźnik za każdym razem gdy coś się pojawi pod cewką "
nie żartuj, masz to w ustawieniach.... jak włączysz dyskryminację :), jest wycięte żelazo a reszta jak na A1, chyba, że wytniesz sam ręcznie więcej
dokładnie owijaj przewód wokół sztycy to nie powinien ci się wzbudzać

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 marca 2013, 14:21 
Chorąży
Chorąży

Krisss na A1 i na A2 nie ma takiej opcji by wyłączyć zakres na żelazo,chyba że źle zrozumiałem twój post?
Szperacz sprawdź czy masz też dobrze zaciśnięte ściski na łączeniach rurek,minimalny luz też powoduje popiskiwania.

poz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 marca 2013, 16:47 
Podporucznik
Podporucznik

WALBUR napisał(a):
Krisss na A1 i na A2 nie ma takiej opcji by wyłączyć zakres na żelazo,chyba że źle zrozumiałem twój post?
Szperacz sprawdź czy masz też dobrze zaciśnięte ściski na łączeniach rurek,minimalny luz też powoduje popiskiwania.

poz.

Więc tak WALBUR masz rację na A1 i A2 nie ma takiej opcji, występuje tylko w dyskryminacji, a z kablem miałeś rację na zaciskach też był luz teraz jest o wiele lepiej. Po dokręcałem wszystko i śmiga jak ta lala :ups:

krisss37 napisał(a):
nie żartuj, masz to w ustawieniach.... jak włączysz dyskryminację , jest wycięte żelazo a reszta jak na A1, chyba, że wytniesz sam ręcznie więcej
dokładnie owijaj przewód wokół sztycy to nie powinien ci się wzbudzać

W dyskryminacji pracuje mi się trochę gorzej, wolę A1 no i ma największy zasięg więc po co rezygnować jeśli to nie jest niezbędne ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 marca 2013, 08:09 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
ja tez wole prace w trybie w a1 , a jak chodze w dyskryminacji to jak pojawi sie jalis sygnał to zostaje przez kilka sekund na wyswietlaczu i tak jak by sie zawiesił :) a w trybie A1 odbywa sie to wszystko szybciej :) takie moje jest zdanie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]